102 1234567
發新話題

[others] RWA Warhawk

RWA Warhawk

換左G10 Grips,原本果對太差,好跣手

另外換左銀色trigger,bushing,回膛桿

換左吉打chamber&barrel

Chamber Marking

謝謝收看

馬記教狂熱信徒

我有問題想問一下。
1)前Sight係真光纖?
2)你Chamber上的NHC係自己刻?
3)Recoil spring guild rod用邊款?
4)Slide入面,頂Slide Stopper位有冇用鋼片補強?
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 6-9-2021 18:30 發表

https://1.bp.blogspot.com/-UKKk4 ... 7-72A0AB16F9AD.jpeg
https://1.bp.blo ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-9-2021 19:38 發表
我有問題想問一下。
1)前Sight係真光纖?
   都係佢本身跟,都ok夠光。
2)你Chamber上的NHC係自己刻?
   係,Custom刻字鋪。
3)Recoil spring guild rod用邊款?
   NOXA
4)Slide入面,頂Slide Stopper位有冇用鋼片補強?
   RWA 無做。

馬記教狂熱信徒

感激師兄。
可以介紹一下邊條Recoil Spring Guide Rod嗎?
同埋上環邊間舖刻字?
不勝感激。
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 6-9-2021 19:49 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-9-2021 20:12 發表
感激師兄。
可以介紹一下邊條Recoil Spring Guide Rod嗎?
同埋上環邊間舖刻字?
不勝感激。
好似唔可以賣廣告,有興趣可PM
馬記教狂熱信徒

已PM
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 6-9-2021 20:17 發表

好似唔可以賣廣告,有興趣可PM
究竟世界上還有神嗎?

銀色回膛桿冇貨
究竟世界上還有神嗎?

我跟你機

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 16:05 發表
我跟你機

唔好咁啦
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2021 16:40 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 16:45 發表
唔好咁啦
換粒哭泣膠都好,原裝偏硬,輕彈會炒高。

不過呢支個trigger原裝手感一流,真係唔使換播。

因為War Hawk Government 係用銀色鋁Trigger。
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2021 16:52 發表

換粒哭泣膠都好,原裝偏硬,輕彈會炒高。

不過呢支個trigger原裝手感一流,真係唔使換播。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 17:17 發表
因為War Hawk Government 係用銀色鋁Trigger。
應該係話個鎚。

Sear直接勾落個鎚度,換鎚直接影響成個trigger手感,甚至我另一支hi capa換左吉打sear後變全自動……

呢支個鎚行到底果下click唔明顯到近乎冇,trigger輕輕一壓就放鎚,回既力度大到有d trigger slap。咁極限既原裝設計,換左關鍵零件後應該要唔少微調。

寃枉呀大人,係因為個Hammer完全唔對路。
而家呢枝槍本身個Hammer形狀完全唔係NHC個式樣。
引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2021 19:33 發表

應該係話個鎚。

Sear直接勾落個鎚度,換鎚直接影響成個trigger手感,甚至我另一支hi capa換左吉打sear後變全自動……
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 20:29 發表
寃枉呀大人,係因為個Hammer完全唔對路。
而家呢枝槍本身個Hammer形狀完全唔係NHC個式樣。
希望Nova件可以一步到位啦。

試過老原Hi Capa內膽配DP三叉片,FINE。換成KF內膽,FXXK!突然蠱惑的連發……KF冇出原裝規格sear,用吉打,卡slide或全自動……

102 1234567
發新話題