21 12
發新話題

[others] Arcturus OR LCT ! AK AEG

Arcturus OR LCT ! AK AEG

天氣凍啦!!小兄想買支AEG 落場....請問 Arcturus 同 LCT 大家覺得邊個牌字好D!
主要想一買即玩,同埋耐左想搵件換易既. .  

[fly]Arcturus[/fly]

LCT

Arcturus未玩過,LCT槍身色水靚啲,兩枝都AK波箱吾難保養

回覆 2# 的帖子

THANKS.師兄.!! 想問下呢..如果LCT 換尾托 有咩牌字既都岩用嫁?

計外觀既細節位就似乎arcturus做得好D,個身有6n70同埋右邊selecter 有刻返2-rd burst 既marking 同啱數量既柳釘
LCT就用返74身
波箱就應該唔係差幾多

尾托方面印象中條通唔係m4數,所以應該用唔到m4托

LCT可以諗下EBB喎

引用:
原帖由 阿堅 於 31-10-2021 16:58 發表
計外觀既細節位就似乎arcturus做得好D,個身有6n70同埋右邊selecter 有刻返2-rd burst 既marking 同啱數量既柳釘
LCT就用返74身
波箱就應該唔係差幾多

尾托方面印象中條通唔係m4數,所以應該用唔到m4托
多謝師兄意見..!!
我都搵搵下 搵到d片講arcturus vs  LCT 佢地d分別..不過係俄文 ! e.g. 重量平衡.彈匣,(arcturus上匣位有虛位.LCT外觀就唔靚仔) .   arcturus 多左一下二發彈.

尾托方面.因佢係可以接埋既..我有D想換左以下依D款.但見只有LCT/5KU有 想問下係咪都可以安到落arcturus到嫁?

引用:
原帖由 Kane123456 於 31-10-2021 19:38 發表

多謝師兄意見..!!
我都搵搵下 搵到d片講arcturus vs  LCT 佢地d分別..不過係俄文 ! e.g. 重量平衡.彈匣,(arcturus上匣位有虛位.LCT外觀就唔靚仔) .   arcturus 多左一下二發彈.

尾托方面.因佢係可 ...
https://www.youtube.com/watch?v=YyT9KP5xsnU
LCT 有成槍,吾使花錢改

引用:
原帖由 Kane123456 於 31-10-2021 19:38 發表

多謝師兄意見..!!

尾托方面.因佢係可 ...
真槍好似裝唔到,點解你會諗裝PT-1既?
個人經驗PT-1唔舒服

回覆 5# 的帖子

價錢差好多啊...4XXX

回覆 8# 的帖子

純覺得佢靚.

兩支其實差唔多
Lct 重少少
lct 貴 d 成$3***, Arcturus 就$27**
尾托就 Arcturus 可以扣實
lct 可以㨂 ebb, 不過又貴d
以上都係網上睇返嚟,再搵多d 有英文網講過

不論外觀同內件我都揀Arcturus

回覆 12# 的帖子

係囉..我再望下...都係好似Arcturus 正D... 性價比高D

無錯,我都㨂Arcturus

如果我揀就要A仔啦,仲好似係快拆尾頂,打橫尾托就可以換彈弓非常方便,最好買機槍款,可以當CQB用,只要前段加返條延長管又變回步搶,但是原裝是跟彈鼓,要自己配返幾個閘。

21 12
發新話題