23 12
發新話題

[VFC] 想買VFC技BCM Air MCMR 11.5” AEG

想買VFC技BCM Air MCMR 11.5” AEG

請問各位師兄呢技槍適合新手嗎?我爬過文章都係介紹GBB多,仲有請問各位知唔知仲有邊度買到AEG,槍舖都係得GBB,有勞各位師兄指教,謝謝

個人覺得:其實無話咩槍特別適合新手,AEG同GBB都各有難處,回想自己新手玩GBB定AEG都一頭煙(當然而家在下都不是老手,基本裝拆維修都叫自己搞到)

AEG系統出左咁多年,補品、改件、網上教學、片多的是,基本上唔洗擔心無支援

槍方面「前中環黑色主調裝修」店返過,但呢支以我所知AEG同GBB香港都唔多貨

無貨可以間下各大鋪頭再唔再返囉

回覆 2# 的帖子

收到,首先感謝師兄指教 ,而家多o左網上教學真係方便好多,之前都有試過自己整,不過都係失敗收埸 ,我都有問過鋪頭會唔會再返,但都係回覆唔知幾時

玩耐左槍都係覺得 呢個hobby係邊壞邊整
個人覺得新手aeg會好d 彈數多 保養易
但整就gbb易整d

如果想由gbb玩起 馬記mws原裝係可以免去好多痛苦

回覆 4# 的帖子

完全收到師兄,揾日再落去槍街睇下馬記的GBB先,有勞師兄解答

馬記最少可以開心玩一段長時間先

回覆 6# 的帖子

咁又係,咁師兄對呢枝BCM又有咩睇法呢?老實我都係鍾意佢個款多過其他

我個人覺得ZET System 係比仿真Bolt stopper可靠。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 8# 的帖子

好的收到,等我又上網睇下先

引用:
原帖由 standytam 於 2-11-2021 20:49 發表
咁又係,咁師兄對呢枝BCM又有咩睇法呢?老實我都係鍾意佢個款多過其他
如果係鍾意個款既 我覺得可以照去
新版本vfc ar gbb好似都冇咩大問題
係條buffer spring硬左d咁
我自己都鍾意cag 416 都係唔諗照買 但未有機會落場試真
好多時拎上手打兩野唔知有咩問題 落場最清楚

回覆 10# 的帖子

多謝師兄認同及注意地方,我都係買GBB好喇
另外感謝及有勞各位師兄提點,謝謝

引用:
原帖由 standytam 於 3-11-2021 11:06 發表
多謝師兄認同及注意地方,我都係買GBB好喇
另外感謝及有勞各位師兄提點,謝謝
有時間可以youtube睇多幾個review先
有d有讚冇彈 亦有d正反都講
睇下又唔洗錢既

引用:
原帖由 standytam 於 2-11-2021 20:49 發表
好多人話佢突飛猛進,我未接觸過,比唔到意見,詳情參考下開箱片會好D

但感覺台灣貨,中游價位,間間都差唔多

我自己個人價值觀,玩GBB都係玩仿真,所以馬記唔會優先考慮

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2021 01:07 發表

如果係鍾意個款既 我覺得可以照去
新版本vfc ar gbb好似都冇咩大問題
係條buffer spring硬左d咁
我自己都鍾意cag 416 都係唔諗照買 但未有機會落場試真
好多時拎上手打兩野唔知有咩問題 落場最清楚
舊年代VFC AR就真係有問題……最少槍身有好大問題

引用:
原帖由 里安 於 3-11-2021 13:34 發表

舊年代VFC AR就真係有問題……最少槍身有好大問題
舊代斷身都唔係個別事件 仲有唔係真數牙
槍身鑄工方面 以前條頂骨明顯鑄得唔好 d邊位一睇就知
我枝cag 416 頂骨d邊位已經冇問題了

23 12
發新話題