發新話題

究竟係時代變定我變左

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-11-2021 11:44 發表
打有色彈(類似水彈).打中就無'交坳 '.
但呢幾年,在KWS都未見有.
玩家話你要我次次返去洗槍洗衫洗甲洗頭盔?

引用:
原帖由 Dave 於 2-11-2021 11:28 發表
氣槍本身「認死」制度就係要求高度誠實的規則,唔似踢波打籃球入就入唔入就唔入。
個人覺得呢種制度其實是方便但其實很阻礙氣槍向群眾發展。
很簡單如果想玩一些氣槍競技,總有一些規則,命中一槍者死,但點判斷? ...
而家打cqb用tracer彈會好啲,唔中直去同打中跌落嚟都好明顯

回覆 7# 的帖子

贏輸可以係唔重要
但一槍死係規矩
如果咁簡單既規矩都跟唔到已經好難再玩落去

其實我已經係非常寬鬆 友人經常問某某係咪不死某某係咪不死咁
我會答佢 有時真係出現feel唔到中彈 你唔可能叫人feel唔到中彈既情況下叫死
我相信打驚以前係非常非常之有親和力 大家求開心 係識英雄重英雄
技不如人自不然俾人屌打 用規矩外既野去謀勝亦唔見得自己有幾勁要耀武揚威

我唔想好似老屎忽咁但而家變相好似俾班令仔利用左個親和力咁

回覆 17# 的帖子

早係12-13年已經用緊tracer
但玩左咁多年就會發現 唔認既有tracer都係唔會認
有tracer只係令自己好睇啲
同埋令某啲feel唔到但見到又願認死既人睇

唔係話你呀,師兄。
我係話佢地執著勝負呀。
引用:
原帖由 marco91919 於 2-11-2021 14:20 發表
贏輸可以係唔重要
但一槍死係規矩
如果咁簡單既規矩都跟唔到已經好難再玩落去

其實我已經係非常寬鬆 友人經常問某某係咪不死某某係咪不死咁
我會答佢 有時真係出現feel唔到中彈 你唔可能叫人feel到中彈既情況下 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實呢個問題都唔係今時今日先出現

可以做到既

一係唔同佢地玩

一係同佢地鬥硬

一係自己唔執著

引用:
原帖由 loveless 於 2-11-2021 13:48 發表

玩家話你要我次次返去洗槍洗衫洗甲洗頭盔?
照計果D'不死人 '佢肯認死.都係中一粒彈姐.清潔方面,無咁難卦.
唔肯認死;向佢full auto.咁就等佢返去慢慢洗.

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-11-2021 12:29 發表

照計果D'不死人 '佢肯認死.都係中一粒彈姐.清潔方面,無咁難卦.
唔肯認死;向佢full auto.咁就等佢返去慢慢洗.
近距離full auto 會好痛………一定認死…

色彈中咗都可以話上一場中O既~ 要公平就玩LASER, 中咗一定計到數.
但冇人玩, 點解? 冇O野射出去感覺差, 冇子彈散開感覺, 同咪距離限制多數只可以玩CQB, 又要穿件𣥂係面,同打機差唔多.

最尾可能俾VR遊戲取代,又舒服,組團又容易.

回覆 20# 的帖子

我知你唔係話我
咁講姐

1 個讚好! TOP

回覆 23# 的帖子

有啲打到縮都唔認 我真係見過

引用:
原帖由 marco91919 於 3-11-2021 17:23 發表
有啲打到縮都唔認 我真係見過
真係乜嘢人都有………!

人大左對家認唔認死都唔太執著了
最緊要have fun

而家高興咪同佢玩下,我又唔覺而家D人真打power上嚟,有以前D人咁硬淨

無心機就佢唔死我死

引用:
原帖由 七點六二 於 3-11-2021 15:03 發表

近距離full auto 會好痛………一定認死…
照計有防BB彈衣在身;唔會痛卦.

發新話題