發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-11-2021 12:48 發表

珍鐵既上下身唔似玩具咁fit,會稍為肥一d,要用少少力夾緊然後入pin,等上鎗身可以分擔一部份衝力,而唔係玩具靠條頸位食哂黎自你同buffer既撕扯力。

本身係玩具設計玩具料,走去玩大後座力,仲唔變自爆神器? ...
記得以前m4舊版台灣有人打斷上身後面耳仔位,
個陣因為抄 ptw耳仔位有條固定氣筒凹槽整弱左結構先斷,下一版己經取消凹槽未見過有人話斷
sr25咁厚個下身都斷,己經唔關設計事,買返黎打真係要set返佢先好打,

長久玩AR系列,始終都係要換cnc或鍛身先真正經得起考驗唔會爛,落場轉角位如果唔小心撞正條外管打落牆到,
隨時太陽環牙位斷或上身耳仔爆開,鍛身車轆壓住同高空掉落街都唔爛,可惜ecc冇鍛版,鍛sr25好似冇出
連支鍛 m4都唔生產,v記自己將最好產品停售真係哂晒

如果真係咁耐都係得一單兩單 我諗只算個別事件 買到槍王唔好彩
好似we g17咁斷外管 咁就係廠方問題了

有間叫Esd既廠出’裸槍’ er15 鍛7075用vfc系統 改良左個前導hop up 枝飲管似樣d
收7k左右hkd 但骨都冇條
真係睇下成品咩樣子了 有冇壓字etc

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2021 11:00 發表

鑄件實有氣泡,如果個別唔好彩氣泡係正受力位仲要加大受力位負荷,咁可想而知結果
以前Aeg ptw都見過斷下身,gbb其實更加易危,所以唔係補品級鋁身,set後座力適可而止就安心
我記得打過 v記417,後座力比起m4真 ...
vfc ar 7.62 系列既間唔中會見到斷槍身

暫時見過圖既有
417, 斷上身pin 位
sr 25 ecc, 斷上身pin 位 + 下身虎口對上
g28 上身pin 位

當然除左料問題外, 我諗個人操作同埋前節重量都係因素

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2021 15:02 發表

記得以前m4舊版台灣有人打斷上身後面耳仔位,
個陣因為抄 ptw耳仔位有條固定氣筒凹槽整弱左結構先斷,下一版己經取消凹槽未見過有人話斷
sr25咁厚個下身都斷,己經唔關設計事,買返黎打真係要set返佢先好打,

...
鍛身大家都想要, 唔鍛都好, 整隻6061 t6 既cnc 身都唔錯啦

引用:
原帖由 RCOOH 於 16-11-2021 19:38 發表

去病病捽過下支BCM,重雞加重彈弓,放bolt果下轟轟聲。

加上條骨好幼,仲幼過MTR,我費事試打,陣間有乜冬瓜豆腐煲就麻煩……
bcm 印象d 火控連bolt 都係俾磁石吸到既材料, 不過槍身依然係shit 料

有時真係想佢出普通版同豪華版, 等大家各取所需

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-11-2021 19:46 發表

bcm 印象d 火控連bolt 都係俾磁石吸到既材料, 不過槍身依然係shit 料

所以我ar都係買鍛版
416買左套補品6061身

其實鍛Sr25計返條數連呢樣果樣係抵買m110/ecc

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-11-2021 19:46 發表

有奶不一定是娘,有磁不一定是鋼。

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-11-2021 19:51 發表

所以我ar都係買鍛版
416買左套補品6061身

其實鍛Sr25計返條數連呢樣果樣係抵買m110/ecc
416 我都買左補品身, 比較左zparts 同task force 後, 買左後者, 因為buffer retainer 打pin 設計幾仿真

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-11-2021 19:59 發表

有奶不一定是娘,有磁不一定是鋼。
vfc d 鑄鋼都唔平, 黎緊果套2 stage trigger...

全部都鑄出黎, 但都要8 舊水

d bolt carrier 印象中聽人講過d 料好林, bolt stop 位好易蝕

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-11-2021 18:35 發表
如果真係咁耐都係得一單兩單 我諗只算個別事件 買到槍王唔好彩
好似we g17咁斷外管 咁就係廠方問題了

有間叫Esd既廠出’裸槍’ er15 鍛7075用vfc系統 改良左個前導hop up 枝飲管似樣d
收7k左右hkd 但骨都冇條
...
7k乜都冇應該個身好正先有人買 不過都係觀望下先,最好都係v記自己出返新ver鍛身版
上一次唔貴又精美,冇買係可惜

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-11-2021 19:41 發表

鍛身大家都想要, 唔鍛都好, 整隻6061 t6 既cnc 身都唔錯啦
其實cnc下身已經OK, 上身買市面玩具真數都改到去 v記到
你有井記派大蛇甚至 dma上身都改到去V記下身慳好多

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-11-2021 20:13 發表

416 我都買左補品身, 比較左zparts 同task force 後, 買左後者, 因為buffer retainer 打pin 設計幾仿真
知佢可能得一水 一出就沖左隻沙色砌cag 416

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2021 21:38 發表

7k乜都冇應該個身好正先有人買 不過都係觀望下先,最好都係v記自己出返新ver鍛身版
上一次唔貴又精美,冇買係可惜
So far咩資料都搵唔到
得條片介紹下咁

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-11-2021 19:33 發表

vfc ar 7.62 系列既間唔中會見到斷槍身

暫時見過圖既有
417, 斷上身pin 位
sr 25 ecc, 斷上身pin 位 + 下身虎口對上
g28 上身pin 位

當然除左料問題外, 我諗個人操作同埋前節重量都係因素
人為操作都有關既,一單半單出事可以作提醒我地玩家,個個位置要小心,未至於唔玩落去
AR個槍身其實真係幾薄弱,特別係上身耳仔位同下身大pin洞位,
玩具d鑄鋁m4身見過拆板機護弓底片,扑支pin出黎己經可以扑爆個洞位,鑄鋁同亞鉛真係唔可能頂得順撞擊,
手鎗印象中有d牌子某型號鑄滑架薄料可以打打下成支飛出黎

師兄你地試下做實驗把火帽掂住地磚垂直支槍放好企係度,然後輕微推一下尾托等把槍打橫摔落地睇下個身會唔會烈定爆
鑄身我就唔敢 ,落場舞支野唔多唔少有機會失手支槍前節轉身無情力撞牆,黑仔上黎kick野爬街成把槍摔跤咁落地
,到時係換補品身時候了 ,始終ak同 g3呢d鋼壓身先可以點撞都唔驚,ar鑄身要就住玩了

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-11-2021 23:44 發表

So far咩資料都搵唔到
得條片介紹下咁
等下多個選擇冇壞,而家玩Ar 5. 56身只要係類近wa系統都可以砌埋一堆,唔會哂左以前咁多錢掉去wa系統到,
如果有派mrp呢隻一體上身神物,改去v系統已經可以復活
師兄你已經有V記鍛下身已經唔洗煩,上身大把補品貨選擇,v記其實可以較平零售翻出鍛身自由比玩家做 marking,
咁實賺大錢唔一定成槍出,比玩家自由發揮市場仲受落,當然識做生意一定係出埋迷下身,有 bcm花有馬仔有 lmt有各種不同marking
咁玩得V係統都唔爭2千升級鍛身係咪

發新話題