發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-11-2021 09:10 發表

新vfc ar槍身原廠槍黎講好ok了
真係好靚仔,佢電染表面處理色水同質感可以講市面成槍最靚,我覺得己經超越些啦曲同普通陽極既質感
如果有發覺,多數普通陽極都只係做到半消光黑,佢電染可以做出消光灰黑已經係接近真鐵個質感,
雖然耐磨度好一般比唔上陽極更加冇得同些啦曲比,但佢自然舊化效果都係似真鐵feel有強烈金屬漸層一樣靚仔,
些啦曲只係最好焗油始終做唔到金屬自己舊化味道,所以v記外觀最正唔係吹水,寄望佢可能繼續努力加強內部,內外都咁正咁就完美了仲唔個個衝己準備好銀彈?

引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2021 21:42 發表
今日收工得閒順便行下槍街,見病病有得玩下最新支bcm m4, 摸過實物近距離細心睇,
不得不讚v記造功比以前我玩過上代版更加精美同款之下仲吸引過大蛇造功,如果係出我中意既舊學校估計忍唔住已經比錢買左,所以唔怪得 ...
台灣VFC 出特別版。。。得10支。用13" BCM骨加14.5" URGI 外管

引用:
原帖由 Opica 於 24-11-2021 09:11 發表
台灣VFC 出特別版。。。得10支。用13" BCM骨加14.5" URGI 外管
雖然潮流民版外型唔係我杯茶,只是佢外觀做到咁靚都有心動感覺
近日睇左好多關於呢支既測試評價都係良好,唔知佢會唔會做m16a1/vn平價量產版?即係鑄身版dma
m4身 14.5吋我以前自己玩得太多賣淨屋企都仲有2,3支應該唔再砌m4, 而家愛上20吋長管硬托
Dma越戰系列咁搶手,出鑄身量產版4千上落我相信唔少人會買來落場,雖然馬記未來都砌到支,
只係砌完埋單過萬蚊應該十分熱愛先捨得咁砌,想砌多一支都肉痛,
有平價版Dma越戰系列就適合一般玩家又有得過下手癮落場刮花唔肉痛 由於dma己經好難買到又炒到貴哂
V記係識做就出越戰系列

引用:
原帖由 gainax 於 24-11-2021 11:49 發表

雖然潮流民版外型唔係我杯茶,只是佢外觀做到咁靚都有心動感覺
近日睇左好多關於呢支既測試評價都係良好,唔知佢會唔會做m16a1/vn平價量產版?即係鑄身版dma
m4身 14.5吋我以前自己玩得太多賣淨屋企都仲有2,3支應 ...
DNA最近在post這類相

附件

24-11-2021 17:57

24-11-2021 17:57

引用:
原帖由 Opica 於 24-11-2021 17:57 發表

DNA最近在post這類相
我都中意越戰野 ,當時首發7千幾一支m613相當感興趣等下美軍版先,到後來先知有出603但炒上萬己經放棄
其實佢維持到7千中一支一步到位,性價比我諗好過玩大蛇,大蛇個鍛身係正,但其他件就唔係dma水平了,
槍身色水要做些啦曲先有當年味道,仲有一樣係大蛇支原裝重煲打上來真係唔掂要比錢改煲,計計埋埋dma頂多自己打磨靚個身再做些啦曲就正哂,大蛇除左一樣做些啦曲至少再改鋼煲,成槍價蛇比 d貴,再搞落去差價可能可以買多支mws玩
不過真係追求完美,大蛇鍛身加壓字加些啦曲,再用真加私,咁樣又係dma冇得比,只係燒錢
所以只要dma正價7千幾買到,咁會實惠過砌大蛇或馬記
Ok發完夢 ,現實係dma食炒價,砌大蛇冇得再拎去壓字,砌馬記又未出仲要係好多銀
呢個時候如果出支平價版dma就玩哂

引用:
原帖由 gainax 於 24-11-2021 22:50 發表

我都中意越戰野 ,當時首發7千幾一支m613相當感興趣等下美軍版先,到後來先知有出603但炒上萬己經放棄
其實佢維持到7千中一支一步到位,性價比我諗好過玩大蛇,大蛇個鍛身係正,但其他件就唔係dma水平了,
槍 ...
咁dna又主要賣高質既 但真係好貴
如果平價版 又好似唔係佢個定位

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2021 02:43 發表

咁dna又主要賣高質既 但真係好貴
如果平價版 又好似唔係佢個定位
炒到一萬一支DMA就唔值,7千幾做到咁精美個人覺得可以接受
你諗下最平砌馬記系統(M4栗米筒版30xx本體)+4000套AGUN CNC A1身已經7千,
前節成份買大蛇應該千五至2千,玩具A1手托尾托A1手柄WA外管轉頭,槍身鋼小零件等等呢度都千幾,即起碼1皮先砌到外觀OK馬記M16A1,
未計鋼內件睇返DMA成槍全鋼只係7千幾相對實惠了, 其實DMA唔想開模可以同大蛇大量買A1鍛杯自己CNC V記内構
到時一萬一支DMA都值得買(大蛇可能唔賣鍛杯比你  )

講開a1身最近有運收到隻真壓字,多謝個位師兄相助完夢 而家己經冇得壓想砌多支都幾頭痛

dma其實應該係真壓不過壓得淺冇凸邊睇唔出,如果佢整到怒gun 有深淺就好feel好多,dma可以出到鍛造版就完美像真了貴d都大把人爭,而家a1上身v記dma呢d真數可以拎大蛇改某d位就上到,
即係dma只要自己鍛下身就搞掂 當然如果大蛇肯同 v記合作,鍛 m4, a1,a1身cnc改601/602, a2, sr16e3, hk416
呢d都可以有鍛造v記版就完美像真外觀了,唔知有冇呢日

話時話,究竟真鐵當年ar軍版係roll marking定衝壓打落去個種?
https://m.y__tube.com/watch?v=sdhrTmN253k
https://m.y__tube.com/watch?v=nk754sCoTRo
以上做出黎效果好似有分別,所以dma個d marking先比較淺但工整?

引用:
原帖由 gainax 於 25-11-2021 10:04 發表
講開a1身最近有運收到隻真壓字,多謝個位師兄相助完夢 而家己經冇得壓想砌多支都幾頭痛
dma其實應該係真壓不過壓得淺冇凸邊睇唔出,如果佢整到怒gun 有深淺就好feel好多,dma可以出到鍛造 ...
Wow!呢隻a1真唔錯,a1真係好百搭,師兄呢隻用咩內餡料,我都想要啊……for wa系统的!

引用:
原帖由 0050100 於 26-11-2021 20:26 發表

Wow!呢隻a1真唔錯,a1真係好百搭,師兄呢隻用咩內餡料,我都想要啊……for wa系统的!
是的數字兄,a1下身用係a1, c7, a2, 甚至m4上身都砌到唔會時空錯亂,
我呢隻行G香港系統己經改左落大蛇A2到

第時買份a1 upper加前節同膠托又可以變身A1
砌多份m4上身玩mk18又得ar15系統可以咁玩真係好過癮
呢d cnc壓字身都係當年圍內個班人小量自己玩街外基本上買唔到,可能而家個個玩馬記先有人放,我都想睇下仲有冇機會收多隻,印象中有出 wa同g香港系統,
如果唔想玩馬記系統遇到呢d都值得砌支,因為真係冇客製壓字玩了

V記支 mcmr原裝氣化氣溫低d似乎一般般,不過可以改呢套野有明顯提升
https://m.y__tube.com/watch?v=CgsH4BVj0dY
我都估到佢仲用硬彈弓設計一到冬天就打唔爽,而家wa,v記,大蛇最好提升氣化方法都係必須改G香港彈夾了,
話說dma係唔係再出越戰系列?價錢會唔會回落正價?

另外呢間野原來仲有測試埋g香港m4v2,
https://m.y__tube.com/watch?v=H4Xy5I9I5sA
所以點解我除左馬記外一早將所有ar gbb改哂g香港彈夾甚至成個系統都改埋g香港。。
v記真係要搞搞起碼原裝唔好一味用硬彈弓先

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2021 00:32 發表
另外呢間野原來仲有測試埋g香港m4v2,
https://m.y__tube.com/watch?v=H4Xy5I9I5sA
所以點解我除左馬記外一早將所有ar gbb改哂g香港彈夾甚至成個系統都改埋g香港。。
v記真係要搞搞起碼原裝唔好一味用硬彈弓先;do ...
你太主觀,不能認同更多!

附件

27-11-2021 00:35

27-11-2021 01:10

我唔敢講話比他人的好,至少肯定不是你想的不濟.

發新話題