發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 15:14 發表

GBBR又唔會同真鐵一樣有身程優勢,用SR25同M4最多都係打50M
拎馬記MWS又輕又準,SR25重同長要落場唔會夠M4實用嗱
但個個M4你拎SR25,417,M14甚至psg1,即時型哂,打game除左講實用,型
都好緊要
yup, 長槍管大既優勢係氣槍度表現唔到出黎

而且我發現gbb 長槍好多時候係內管較前既位置會有bb 彈積(一堆白色印)...

我諗唔夠氣令粒bb 彈定係內管中間

試過坊間話有氣墊既product 一樣,

對集彈性改善並唔大....

相反短既槍完全冇e 個問題

所以而家比較喜歡用553, mp5 e d 短管既槍
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-11-2021 21:31 發表

yup, 長槍管大既優勢係氣槍度表現唔到出黎

而且我發現gbb 長槍好多時候係內管較前既位置會有bb 彈積(一堆白色印)...

我諗唔夠氣令粒bb 彈定係內管中間

試過坊間話有氣墊既product 一樣,

對集彈性改 ...
大約akm咁上下長內管其實已經好夠,太長彈道唔一定好過短印象中以前aeg睇過有人研究過
Gbb準唔準有部分關hopup同內管事,但氣化同出氣量個穩定度其實一樣重要,
你見馬記mws原裝6.08短內管都贏好多改裝哂既gbb就明,我見一直好多人一買槍就即換成套補品hopup內管組
其實最好set順左支槍,試下單發快扣打哂一夾記錄會跌升幾多力水,差異越細越好,
搞好左呢部分先簡單換粒 hopup膠做定管試左效果先,最尾先升級成套一步步了解左支槍再換件效會更好
Set好一支 gbbr都需時不短,不過都係趣味一種,因為真鐵一樣要set

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 15:23 發表

重其實可以打後排狙擊位置落腳架,睇下可唔可以set到又凖又遠姐
有愛就得,落場輸贏唔係咁緊要,開心有feel玩一日先盡興 ,
我都打算set支20吋管落場扮下狙擊手
開心最緊要 雖然都係打50m
但枝槍唔同打法唔同 玩左咁耐都未試過拎dmr類落場玩

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 22:43 發表

大約akm咁上下長內管其實已經好夠,太長彈道唔一定好過短印象中以前aeg睇過有人研究過
Gbb準唔準有部分關hopup同內管事,但氣化同出氣量個穩定度其實一樣重要,
你見馬記mws原裝6.08短內管都贏好多改裝哂既gbb就 ...
Hop up座/槍管design都重要既
Vfc mp7個hop up design準極有譜
聽聞416v2都係 未有時間落場試試

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-11-2021 01:06 發表

開心最緊要 雖然都係打50m
但枝槍唔同打法唔同 玩左咁耐都未試過拎dmr類落場玩
有師兄電槍派彈環境一樣拎手拉狙落場都玩得開心 而家只係重同長d都可以克服到
我覺得掉左咁多心機時間金錢落支槍到,唔一齊作戰比佢曬下太陽好似哂左
我之前唔想拎其他整靚d槍落場係驚整花多數拎一支平落場就算
,但諗諗下d人

唔知點解出唔哂
但想下d人用靚車一百萬幾十萬一樣出街食塵日曬雨淋折舊,
我地d玩具先一萬幾千真係唔洗驚整舊佢 ,除非本來想買黎收藏個d,而家的起心肝整支20吋落場

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-11-2021 01:08 發表

Hop up座/槍管design都重要既
Vfc mp7個hop up design準極有譜
聽聞416v2都係 未有時間落場試試
有d hopup組係設計差咁冇計,一般跟馬記用手槍膠唔差得幾多,我估而家市場係少左投放資源設計新hopup改善彈道
因為好多人預左一買即換慣例左唔搞好呢度,冇計冇平靚正自己diy一下好了

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 09:36 發表

有d hopup組係設計差咁冇計,一般跟馬記用手槍膠唔差得幾多,我估而家市場係少左投放資源設計新hopup改善彈道
因為好多人預左一買即換慣例左唔搞好呢度,冇計冇平靚正自己diy一下好了
如果個hop up座design唔差既 改下管膠 定下管已經好唔錯
有d槍個外管固定先天做唔好/hop up座/壓點管唔實 咁就換咩都晒氣

我有枝we m14一直想拎落場 但佢係用仍marui 1911 hop up
個片L型鐵片壓點 係一定會令彈道埋左一邊

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-11-2021 12:12 發表

如果個hop up座design唔差既 改下管膠 定下管已經好唔錯
有d槍個外管固定先天做唔好/hop up座/壓點管唔實 咁就換咩都晒氣

我有枝we m14一直想拎落場 但佢係用仍marui 1911 hop up
個片L型鐵片壓點 係 ...
有冇其他廠出份 hopup組比過佢? 冇既話諗下辦法搞搞佢?
有冇份hopup結構相睇下

搵到了,睇圖佢62號L件係單邊下壓?咁受力唔係正中唔怪得彈道會偏一面 其實可唔可以廢左下壓片
,落鋼膠封死個頂再係上面鑽粒機米落去當下壓柱? 以前wa年代最古老玩法就係機米較hopup

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 13:40 發表
搵到了,睇圖佢62號L件係單邊下壓?咁受力唔係正中唔怪得彈道會偏一面 其實可唔可以廢左下壓片
,落鋼膠封死個頂再係上面鑽粒機米落去當下壓柱? 以前wa年代最古老玩法就係機米較hopup
係 同marui 1911 一樣
我諗都可以上試下diy既

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-11-2021 14:50 發表

係 同marui 1911 一樣
我諗都可以上試下diy既
搞好就拎到落場點都搞下佢 師兄你得既

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 09:36 發表

vfc d 長火 hopup 組我覺得好多設計都差, 係好方便, 因為唔駛拆槍就較到, 不過佢每件parts 都有d 虛位, 開槍果陣個下壓好唔平均...

試過416v2, g3, mp5v2, mp7, sr25, ump 都一樣...可以飛得遠, 但集彈性差, 有時仲一粒上一粒落

印象深刻係mp5v2, 我做左定管, 換左hopup 膠, 再用膠紙限死左下壓杆左右邊既虛位之後, d 彈都係唔穩

最後先發現, 佢個轉輪內徑係大過hopup 座, 所以blow back 果陣會震到移位, 就算佢有粒detent 頂實都冇用...

而家執完好左好多

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 8-11-2021 15:42 發表

vfc d 長火 hopup 組我覺得好多設計都差, 係好方便, 因為唔駛拆槍就較到, 不過佢每件parts 都有d 虛位, 開槍果陣個下壓好唔平均...

試過416v2, g3, mp5v2, mp7, sr25, ump 都一樣...可以飛得遠, 但集彈性差 ...
為左方便面放棄準繩係好反智既事sosad
G3係咪同mp5 v2 一樣用環黎較?g3我都心思思
Sr25應該好似mk18v2咁用枝飲管黎較?我見mk18V2果隻好似好過416V2
起碼佢厚料金屬件 唔會好似416條膠咁有彈性
416有諗過買套v1改落去可能仲好

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 14:55 發表

搞好就拎到落場點都搞下佢 師兄你得既
我仲有枝mk20 ssr

發新話題