62 12345
發新話題

[Marui] 馬記 mws 鍛身

馬記 mws 鍛身

想問下各位師兄,都等左幾年而家終於出左馬記mws 鍛身,啱睇到有 z零件月 mwc出
唔知有冇師兄已經砌左分享下心得?  同埋有冇機會有a1 a2鍛身?有我都會砌一支
唔該哂咁多位

啱睇到原來馬記有cnc m733身賣? 仲要壓字正WO,咁a1a2遲早有草定錢砌都得

日本仔已砌好真係好正 ,市面難尋733身竟然出係馬記系統咁好 ,
早知之前唔賣走2支mws留返砌...又要買過

可惜Lower receiver唔係heat版,
Larry版……

太耐冇留意資訊睇睇下好似a1身都有出? 咁中意a1既可以砌馬記就搞掂
時代進步而家一買kit己經係壓字一係鍛造,
玩左10年gbb終於等到今日

引用:
原帖由 0050100 於 6-11-2021 10:51 發表
可惜Lower receiver唔係heat版,
Larry版……
90年代A2下身印象中好似只有馬記原裝係,cnc個d多數係整現代m4下身
不過最緊要c7 upper己出,其他我估有辦法整到

C7upper,prime CNC早就出過,不過真難買到
图片源於 鰂魚涌 CRW

附件

6-11-2021 11:41

NOV_都話出733Heat版上下身外觀,但講完又未見影.

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 10:14 發表
啱睇到原來馬記有cnc m733身賣? 仲要壓字正WO,咁a1a2遲早有草定錢砌都得
唔係壓字黎架,laser射到好似壓字既樣。D字平架無凹凸感

引用:
原帖由 0050100 於 6-11-2021 11:41 發表
C7upper,prime CNC早就出過,不過真難買到
图片源於 鰂魚涌 CRW
C7歷史上派加豬p砌出來個支冇記錯係市面成槍最接近hear 733,當年限量成槍只係5千幾算值得玩(亞鉛wam4都3千幾,派身又3千幾),
但豬p隻派身造功唔掂先咁平,當時我買m727加 m203個支先5千幾抵到 ,大蛇出左鍛a2即時轉會
之後c7再出現應該到小量客製比g香港7075壓字個批,我都入左隻a2成4千幾蚊,但造功都係一般可能我個隻差,我自己執靚再拎去做施啦曲先收貨,
其實我最想而家特別款身出係馬記系統,經歷咁多年玩過gbb, 係唯一mws系統穩定性實在出眾,原裝氣化同準度已經一流唔洗哂時間金錢改,最重要係d夾平又唔重 ,我玩過咁多gbbr糸統,得馬記係可以禁一下彈夾扣可以自動跌夾,其他好多要另一隻手拔夾,細微地方你就睇得出,佢彈夾井鬆隻夾搖都做到密氣就明佢系統穩定性幾強

感嘆我最愛a2系列未出個身 ,如果出既話即砌支再砌a1

引用:
原帖由 阿堅 於 6-11-2021 12:28 發表

唔係壓字黎架,laser射到好似壓字既樣。D字平架無凹凸感
應該係壓字?個馬仔logo圓形邊一邊粗一邊幼,同埋佢深淺不一唔似laser做到個效果
冇凹凸感可能係佢打砂將凸既地方省平哂,如果雷刻做到咁,咁呢位師傅技術真係勁。。

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 12:36 發表

C7歷史上派加豬p砌出來個支冇記錯係市面成槍最接近hear 733,當年限量成槍只係5千幾算值得玩(亞鉛wam4都3千幾,派身又3千幾),
但豬p隻派身造功唔掂先咁平,當時我買m727加 m203個支先5千幾抵到 ,大蛇出左鍛a2 ...
年代唔同冇得比,當然係寧買當頭起.

引用:
原帖由 0050100 於 6-11-2021 13:01 發表

年代唔同冇得比,當然係寧買當頭起.
所以而家年代真正好幸福,大量款都有做質量己經好,用錢買成品已經係最好方法,當年我地玩wa膠身肉酸夾同黃銅我們個班,
掉左幾多心機時間金錢都冇一個好素體去砌槍,砌完效果唔會有而家市場新野咁靚咁爽,一開始我地老玩家wa改派身改豬p補品然後又出支豬p加派既成槍平一半,之後又出09井記鍛造鋼煲咁正外觀,跟住v記出新ver 416夾氣化開始轉好,再後來出豬香港系統性能更好全鋼價錢實惠,到近年馬記終於出ar系穩定性超班,
10年時間呢堆系統我都掉左唔少錢落去,我估好多師兄同我一樣早買早享受冇得計,玩左咁多代係練到手工其實長玩黎講不可缺少有唔少幫助,
只係年紀越大越多野忙玩槍時間少左 ,所以我最後都係簡返馬記改補品係最穩陣快捷之選,希望出埋a2身,咁我就完成ar版圖有長中短

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 12:42 發表

應該係壓字?個馬仔logo圓形邊一邊粗一邊幼,同埋佢深淺不一唔似laser做到個效果
冇凹凸感可能係佢打砂將凸既地方省平哂,如果雷刻做到咁,咁呢位師傅技術真係勁。。
大細邊可以用張圖嚟畫出嚟,字既深淺可以係D字度較火力或者射多做到有分別
但係隻字點睇都唔似係壓

引用:
原帖由 阿堅 於 6-11-2021 13:58 發表

大細邊可以用張圖嚟畫出嚟,字既深淺可以係D字度較火力或者射多做到有分別
但係隻字點睇都唔似係壓
如果唔係壓字又可以做到呃到人效果己經好好 正常既雷射刻太工整個 feel唔掂,其他廠可以參考下做法質感提升好多
咁講之前dma同呢間d字一樣都唔係壓? 話說呢個整得有d似出比v記cnc個隻,連太陽環印章都有同dma似樣,唔通。。?

62 12345
發新話題