發新話題

[Marui] 馬記 mws 鍛身

隻733身啱睇左實物,原本禁左錢去買,望到同相色水差好遠,
計劃即時取消

引用:
原帖由 阿堅 於 12-11-2021 20:21 發表

佢影出黎個支就係,賣街個D呢⋯⋯我真係睇唔出係壓啦
其實唔係壓都好刻字個部份我都滿意,中午找到有間有貨頭先收工衝去禁左5千幾想買身+尾托同管砌733
見到有間放出黎個隻色水同網上隻 colt灰差好遠,似以前專業勝利cnc wa m4夾隻灰綠色
仲要上下身明顯唔同色 成4千蚊都可以上下身唔同色好難買得落手
M4個隻吸引好多,做到d色咁真係一盤冷水 come熄哂

引用:
原帖由 0050100 於 12-11-2021 22:48 發表
上下身唔同色咪啱囉!對期
佢mk18個隻上下身對色表面消光幾正,你地去bangx2拎實物睇下小心中毒
但733 upper隻色好唔掂係灰綠色,A1 a2 marking下身隻灰就正常,d色水對返我第一頁d相比較係差好遠
玩具美觀為主邊有人中意上下身唔同色,scar咩

引用:
原帖由 0050100 於 12-11-2021 22:51 發表

師兄733幼管有咩心水.
師兄砌馬記mws系統都係用返大蛇管加轉接頭就OK, 可以成set前節買,我以前有蛇723,佢支幼管表面處理好正值得入手,
唔知有冇廠出比mws 733幼管,有就唔洗煩
最後冇得揀既話成套豬p wa m4 733前節set買+轉頭,但豬p啲表面處理唔掂只係冇得揀局用
6洞幼手托真品應該得民版,colt版可遇不可求,其實買我們xm177手托己經幾靚唔一定rs,我預計咁砌

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-11-2021 23:26 發表

灰綠色係陽極黎?
應該係銻灰色
係陽極,以前我自己都拎去整過呢隻色,印象叫鈦灰色,仲有少少閃個種灰綠色
以前問過師傅好似係做唔到而家colt個灰色,咁多年見過得吉打aeg m16a2身先做出黎我當年有買呢個身,
聽講唔係陽極而係唔知乜技術染色,但隻色真係冇得頂

引用:
原帖由 0050100 於 12-11-2021 23:45 發表
其實成枝蛇都好靚,只可惜冇c7
蛇外觀只係差冇壓字,而家可以拎去做真壓字只係唔知有冇A1 or xm177花
再落越戰膠件噴拖啦曲colt灰咁己經近乎完美,鍛造咁砌絕對係市面no1外觀,
系統上我諗緊點完全改g香港,最麻煩係撞針位改g香港,只要改埋呢部份氣化有保障就唔一定追馬記系統了,
大師有冇計?

我仲有隻蛇 a2 upper未砌,而家搞唔掂改豬香港撞針未打算買返蛇下身砌,
唔通真係要買支豬hk m4直接改A 2上身砌支 ro727就算
同埋馬記可否改蛇上身?

引用:
原帖由 0050100 於 13-11-2021 00:43 發表
大蛇根本己直入Ghk匣,我都重用緊笫一代ra鋼煲配gp飛機(點配搭呢啲難唔到你)
改小小原裝hop up座基本上我用緊好輕的 buffer /彈弓,hammer彈弓又輕手小小已經好好駛,玩蛇就只欠一款可靠的短匣.
其實我而家蛇都改左g香港夾井記鋼煲豬p飛機軟彈弓算爽快一雞清易士,只係感覺上冇另一支改出黎完整豬香港系統打得咁chock
改豬香港個支就係完整下身同豬香港煲只係改左upper, 支蛇入豬香港煲都係比完整系統差d,我估問題就係撞針兩間供氣唔同既分別
研究緊點改,改到就可以復活所有wa糸統了,
只有馬記 mws用短夾爽,其他系統都係用返長夾實用

引用:
原帖由 0050100 於 12-11-2021 23:45 發表
其實成枝蛇都好靚,只可惜冇c7
啱睇到師兄原來A1都有客製真壓, 咁大蛇可以做到完美A1系列了
而家客製真壓真正200分靚仔 ,我預計都會搞一隻了有冇人一齊玩下?

引用:
原帖由 0050100 於 13-11-2021 13:19 發表

有愛一定砌得成!
有個壞消息,原來真壓已經冇做。。 希望仲有下次翻造,到時唔壓返一隻對唔住自己其實唔係好貴
但又有好消息,知左呢個消息又要草定錢

講返馬記 m4身,我終於搵到 z零件m4鍛身清楚相真面目。。
超正d真壓字同真鐵一樣feel色水造型都好  我

之前睇到矇既相仲以為係cnc字, 估唔到馬記m4有 呢件神物補完個馬路二深刻身。。,
但問題係香港好似唔見有賣。。有冇師兄知邊度有,我去買隻開箱玩下

引用:
原帖由 0050100 於 13-11-2021 22:22 發表
嘩!走寶啦師兄.重要係DNA扮蛇,有三短一長匣.
係味真架? 而家炒到上萬 3000一定衝,邊位師兄咁等錢洗仲有冇其它GBB要幫手

回覆 46# 的帖子

如果同客製或Z零件個隻壓字比,咁唔似真壓,
但同CNC字或鐳射字比,佢冇咁工整又似壓出黎,以我了解係壓得淺而又後期做大量噴砂(為消除表面花痕先會做大量噴砂)
D字係會冇左凸邊變平哂似相效果,

但又有師兄指出鐳射都可以做到近似壓字唔工整效果, 所以我而家都唔確定...
照相中刻字雖然冇強烈壓字Feel不過都做得幾好, 係唔明點解支野可以炒到咁貴...

引用:
原帖由 0050100 於 14-11-2021 10:09 發表
好老實DNA係貴,但玩老校友我情願花一皮買dna都好過用一皮(可能唔得)尼玩老校友的馬記
我中意馬記係佢勝在穩定,氣化勁同彈道好,
用最少心機時間就整到中意槍款出黎,但真係太貴一萬都搞唔靚一支貴過PTVV,玩一支已經難頂...
其實改支大蛇玩鍛身仲值得...

MWS系統佢操作同射上黎事實冇像真系統咁有feel,我都只係中意佢ROF快點扣都穩定
DMA呢d像真系統事實唔會有馬記性能咁好,但操作同造型觀感好有Feel都值得玩既,
支A1造功精美當初我都有心動冇記錯只係8千有找 ,

不過問心只論系統,咁多入面我最中意都係G香港,像真+性能都有水準,我遲下再砌AR都會改哂G香港系統
重要係佢鐵夾氣化好而又玩軍版個feel真係好正,其它系統做唔到(或者其他系統改佢D夾),
所以當年花盡人力終於找到套CNC A2真壓字身,即係拍拍高介紹個隻 ,雖然外觀真係差好多車刀痕但自己落足心機執返靚
再拎去施啦曲執好性能,心機時間金錢冇計去搞,2年未開過槍今日拎出來拍拍拍,外觀同射上黎係值得 ,

但人大左冇咁多時間搞而家先想轉返馬記, 如果有時間砌多幾支AR,我會繼續砌像真系統,
不過馬記都會砌一支舊學校就中止了

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 15:43 發表
Nova又加入727/733戰團
印像中N記即係派 ,有冇壓字先? 而家睇開壓字已經冇意慾一萬幾千仲砌CNC軍版字...
希望成品留意造型同磨走CNC刀痕, 好似以前幾千個身有一條條橫線刀痕就唔好搞...

發新話題