36 123
發新話題

[Marui] 馬記 mws 鍛身

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 17:41 發表

睇圖d彎位冇咩刀痕
係咪壓字就唔sure 但已知nova=派=炸彈手 炸彈手mk27mod2 鋁同鋼kit都有壓字
鋁果條唔太明顯 鋼好明顯
咁推既話 都有機會壓既 我諗都係要問下廠方 或者睇睇實物
師兄有冇link睇下相?因以前派佢cnc ar身造型都係麻麻地,
好簡單例如上身右則擋彈殼凸板真鐵係五角型,佢就4角型 ,而家咁多成品有得參考造型都幾難做唔到好既
幾千蚊一個身大家都係為造型先買希望做好d,如果做到有客製咁正既真壓字,比其他牌子貴都大把人買
不過其實真壓字咁正點解冇人專門做?老實講係整得靚既真壓,收一千至千五一次都排隊有人壓
同施啦曲一樣貴但大把人拎去做好快回本,唔明冇人長做落去

引用:
原帖由 fnc 於 14-11-2021 18:48 發表
回復師兄 看了"Z-部件"的網站 HK的零售點:
https://zh-tw.zpartstech.com/list/cate-202451.htm
感謝師兄解答 ,我個日收工行哂槍街問都冇一間有賣,咁靚既鍛身竟然冇人返貨真係可惜,
台灣賣12xxx台仔都唔貴,我問左其中一間希望快d買到,到時開箱同大家分享一下

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 17:44 發表

我都想搞枝老學校723
Oh上面個post打錯左727

都係等人放dna
Mws唔係唔好 佢依家性能好到好似age咁 但同時又無左gbb果種射擊感
Trade off黎既
M723都係經典值得砌支玩,仲有Heat支733真係劇毒黎,同黑鷹支ro727一樣睇片就中意左支槍
你話要幾多錢先完成到 ar家族版圖,一年草錢砌一支差唔多 我砌完ro727 m16a2就去搞m733或m16a1
支a1可以等下dma跌價先收 ,再唔係大蛇都係正可以衝,我今日打散左支大蛇,估計搞得掂改完整g香港系統
咁就爽YY
M733 heat版可能遲d砌到,各位師兄草定銀收集定各部件就啱

N記 733揾到相了,我覺得同以前出比 wa隻造型冇分別,刻字睇相唔似壓,同 aggun比我會揀ag, 不過佢係正式heat版用A2下身而 ag只係 a1下身算有價值,睇下未來ag會唔會出 heat版了

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-11-2021 23:50 發表

唔講唔知隻糭係5角形
返去睇下枝vfc鍛身係唔係先
玩具ar軍版上身最多牌子做得唔似就係隻糭,外型係差好多一睇就分到玩具定真鐵造型,V記隻鍛係好野,同其他造似玩具糭牌子對比下就明,v記外觀係高班好多有考究去開模唔係求其玩具抄玩具
有得簡更係要像真造型,其實M4下身都有 2,3個位置有唔少廠仍然造到似玩具,如果係32千成把槍就唔要求咁多,幾千蚊只係買個身咁貴實有相對要求係咪好合理?買個靚身真係只為外型,雖然唔係話要 100%造型同真一樣咁高要求,但唔好一眼望落去已經3幾個位似玩具,咁代表畫圖冇認真考究過,但人地可以造到像真造型有考究過個d,咁我會支持個d
V記

某廠

RS

師兄你地可以對比下

仲有好多upper, 全部都係咁多隻角,m733 m16a2 年代有糭既都係呢d樣,只係唔同鍛模一d糭外型分三角咁直,一d似山丘咁有斜坡,軍版咁多年造型都一樣,睇返 z零件隻壓身一樣做得靚,所以我一眼望到都要衝了

附件

16-11-2021 08:38

36 123
發新話題