23 12
發新話題

[VFC] 請問各位師兄有冇從台灣寄氣槍回香港?

請問各位師兄有冇從台灣寄氣槍回香港?

請問各位師兄有冇從台灣寄氣槍回香港? 請問寄什麼方式回來?謝謝!

引用:
原帖由 七點六二 於 5-12-2021 11:59 發表
請問各位師兄有冇從台灣寄氣槍回香港? 請問寄什麼方式回來?謝謝!
之前買華山雙管香港沒貨試過買,他們是寄EMS 來,給他們地址就可以,運費二百多元運3 KG 左右。
但那次購買的「RST」對方沒有PAYPAL 那些,最後找台灣的朋友銀行轉數給他們付完。
文件那邊都是對方處理,我有聲明香港法例是2J 以下,請附出速證明和注明是玩具。
注意,購買時間是2018年3 月,現在有沒有收緊在下不清楚了。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-12-2021 12:06 發表

之前買華山雙管香港沒貨試過買,他們是寄EMS 來,給他們地址就可以,運費二百多元運3 KG 左右。
但那次購買的「RST」對方沒有PAYPAL 那些,最後找台灣的朋友銀行轉數給他們付完。
文件那邊都是對方處理,我有聲 ...
唔該晒!佢果邊話用Facebook 付款,我都唔知點比佢!

我就試過2020年7月係台灣VFC買過mp5火控組,由A5變返A3,都係用EMS寄來香港

引用:
原帖由 Maxman2 於 5-12-2021 15:44 發表
我就試過2020年7月係台灣VFC買過mp5火控組,由A5變返A3,都係用EMS寄來香港
請問有沒有其他問題或要報關文件又或是對方做埋? Thank you!

回覆 5# 的帖子

我又冇乜嘢要我報,我用email同佢哋落單,之後信用卡俾錢,之後佢哋就寄過嚟。我唔知係咪因為VFC喺台灣夠大,所以好多程序佢哋自動搞掂?

全部寄方個邊搞哂,您呢邊除左俾錢等收貨冇乜野可以做。
但您係經台灣賣氣槍既網站買定揾人代購?
我自己就試過19年底經fb聯絡台灣賣氣槍舖頭用paypal俾錢訂支氣槍用EMS寄番黎。
另外上2星期就經某台灣網站訂parts用EMS寄番黎。
過程暢順,都係俾錢等收貨。

買過兩三次手槍及零件,過程順利,PayPal 付款。

唔明白為什麼台灣竟然有貨而香港係沒有!在下都是買VFC 的!

引用:
原帖由 leozilla 於 5-12-2021 17:49 發表
全部寄方個邊搞哂,您呢邊除左俾錢等收貨冇乜野可以做。
但您係經台灣賣氣槍既網站買定揾人代購?
我自己就試過19年底經fb聯絡台灣賣氣槍舖頭用paypal俾錢訂支氣槍用EMS寄番黎。
另外上2星期就經某台灣網站 ...
都是在台灣買氣槍網站買的…

香港呢邊無手續要做,台灣嗰邊如果有做開網上賣嘢,一定知點做,只需諗下點比錢(利申,買賣過無數次)
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

PayPal for sure。
雖然7% Handling charge有點貴。不過一出事就退錢,非常穩陣。
引用:
原帖由 jacko 於 5-12-2021 21:19 發表
香港呢邊無手續要做,台灣嗰邊如果有做開網上賣嘢,一定知點做,只需諗下點比錢(利申,買賣過無數次)
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-12-2021 21:30 發表
PayPal for sure。
雖然7% Handling charge有點貴。不過一出事就退錢,非常穩陣。
安樂晒……Thank you!

引用:
原帖由 jacko 於 5-12-2021 21:19 發表
好似嗰邊D野仲齊過香港…

引用:
原帖由 七點六二 於 5-12-2021 21:40 發表

好似嗰邊D野仲齊過香港…
直頭係,等得的話有時仲平

23 12
發新話題