發新話題

[Marui] 請問各位師兄有冇呢支槍評語?

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-12-2021 09:49 發表
想請教下師兄們,佢寫的real gas blow back 同其他 blow back 係埋勁好多?
Mws blow back唔會勁好多,我覺得只係gbbr入面中等水平,
但blow back反應同 rof真係勁點扣雞都唔軟,氣化好又準,所以我覺得支野己經係gbb中既ptw特別出眾,

當然凡事有利必有弊,支野內部比較複雜,好多精密零件,波箱同bolt同夾用返原裝件就最穩陣,不過有調整修槍能力可以考慮改完整套cnc波箱或一件件鋼內件咁換,擁有gbb中ptw水平咁自然改補品筆直都要比其他牌子預算多,

原裝我睇過唔少玩家用後報告尚算捱到唔少日子,到時候先決定繼續買返原裝件續命定一次性投資改哂 cnc補品了,總結呢支mws如果預算比較鬆係值得玩一支,
槍價3K多少少己經有靚仔cerakote(外面做一套 m4身cerakote大約2k),玩原裝都可以爽一年半載己經值回票價

引用:
原帖由 七點六二 於 20-12-2021 11:10 發表

請問師兄支acog mount 左落去會唔會見到個前準星?Thank you!
唔會睇到,或者咁講係唔發覺睇到,美軍都係咁用

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-12-2021 11:31 發表

馬記既blowback淋過豆腐。
佢rof同 blowback反應太快,buffer又係高速回彈型,所以唔會有加重平底 buffer咁chock
不過都可以自己改 buffer, 但就冇在馬記呢支野既精髓,

夏天支野 rof快到似電槍,後座力唔細我覺得有中等水平,唔係ksz mp7個種 ebb後座力咁弱
睇你追求性能點扣都唔軟加適量後座力,定係偏大後座力但夾凍d扣 auto就軟了
呢支係我第一支mws一開即試打, 我玩左十年gbbr玩過好多系統,開槍個 feel只有馬記支mws係令我O嘴
因為實在太爽快,夏天個陣同玩電槍冇分別但佢係gbb...
https://m.youtube.com/shorts/W0R_NYYHA4E

引用:
原帖由 gainax 於 20-12-2021 11:42 發表

Mws blow back唔會勁好多,我覺得只係gbbr入面中等水平,
但blow back反應同 rof真係勁點扣雞都唔軟,氣化好又準,所以我覺得支野己經係gbb中既ptw特別出眾,

當然凡事有利必有弊,支野內部比較複雜,好多精密零 ...
問過明天到貨!急不可待!

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-12-2021 09:49 發表
想請教下師兄們,佢寫的real gas blow back 同其他 blow back 係埋勁好多?
謝謝師兄們分享心得,扣連發不軟皮,真係好正wo,搞到我都心思思

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-12-2021 18:15 發表

謝謝師兄們分享心得,扣連發不軟皮,真係好正wo,搞到我都心思思
師兄上面條片,我睇完就決定入手!

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-12-2021 18:15 發表

呢支野係我咁多年買左咁多支gbbr唯一一支唔洗點改己經好爽,我諗其他牌子改完都唔會有馬記原裝個種爽度同穩定性,
hopup內管唔改都有好表現,當然改埋彈道更加好己經可以去到精準射擊級別,
我當時好短時間買左3支打算砌,最後賣走左2支,原因係真係養唔起3支換哂鋼件留返一支就算
不過疫情好耐都冇買過玩具草到少少筆直,一於去盡佢砌好一支 m4同再買多支砌m16a4

老實講,如果只可以擁有一支gbb m4,我會揀馬記 mws砌到佢外觀最好,內部零件打爛先換補品,只係捨唔捨得,
因為佢個種爽度同穩定性實在太好,
https://m.youtube.com/watch?v=gDwRERk4DU4
https://m.youtube.com/watch?v=o4SK3U0nAxs
馬記呢支缺點就是要預一個筆直打爛入面換件,不過我覺得值得原裝耐用度都唔差頂到一段日子

我已經有兩枝全改,仲諗緊砌唔砌733。但係諗唔到粟米筒同尾托點搞。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-12-2021 23:43 發表
我已經有兩枝全改,仲諗緊砌唔砌733。但係諗唔到粟米筒同尾托點搞。
砌埋支733, 咁就完美!

引用:
原帖由 48191 於 20-12-2021 23:43 發表
其實而家怒gun有成份 mws 733前節,直上唔洗散買咁煩,要真品托就徵下二手可能會有人放,
尾托買唔到真品可以試下用吉打呢隻,

佢官網介紹係real parts,唔知係等同真品級數定真既民版,我之前買左份做功都幾好,想平去jjarmy買隻一舊水xm177尾托都得
M733難得而家竟然有出gbb cnc槍身仲要係馬記系統,中意733既都幾難唔砌支 以前多數m733 gbb係用 A1 upper都唔係想要既野  我都等緊 mws m16a2身,而家收集一下零件先了

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2021 01:10 發表

其實而家怒gun有成份 mws 733前節,直上唔洗散買咁煩,要真品托就徵下二手可能會有人放,
尾托買唔到真品可以試下用吉打呢隻,

佢官網介紹係real parts,唔知係等同真品級數定真既民版,我之前買左份做 ...
師兄真係洗唔少錢落去支槍到!

引用:
原帖由 七點六二 於 21-12-2021 03:02 發表

師兄真係洗唔少錢落去支槍到!
其實都係慢慢草錢買心頭好,原則是有限筆直砌到最靚改到最好打
小弟砌槍都唔算砌得最貴個班,見過有師兄買套kit或peq己經貴過我把槍
我之前都係買左成屋槍,而家用幾支槍筆直砌靚一支反而仲happy,
冇左地方問題又唔會太多槍玩唔哂99%時間入箱浪費左,如果是最愛個幾款心頭好,值得砌支靚既

想問下師兄們這支野係埋有classic 版本?(有提把和粟米筒)

引用:
原帖由 Maxman2 於 21-12-2021 13:02 發表
想問下師兄們這支野係埋有classic 版本?(有提把和粟米筒)
有呀,昨天問過,剩低一支,自己拎過,簡直完美!

引用:
原帖由 七點六二 於 21-12-2021 13:07 發表

有呀,昨天問過,剩低一支,自己拎過,簡直完美!
正wow,classic 款外型我反而覺得科幻d,等我執個位,返貨入返支先

發新話題