17 12
發新話題

各位C兄,2022年,新年快樂!2021年,

各位C兄,2022年,新年快樂!2021年,

祝各位C兄.2022發財過肥年.
我就好彩,差D做左大閘蟹尼過年.

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-1-2022 00:33 發表
新年快樂呀師兄
做咩變大閘蟹?

引用:
原帖由 cyl198911 於 1-1-2022 00:45 發表

新年快樂呀師兄
做咩變大閘蟹?
無做大閘蟹; 差D姐.舊年'爸爸 '跌到175蚊,同155蚊.
和'中移 '由60多蚊升至80多蚊,諗住佢會變紅魚.
呢兩隻股,當時都心思思,想訓身買入.
好彩我得個想字, 否則...俾老婆
E+呢兩隻股,跌到阿媽都唔認得.

2022新年快樂

合皮扭耳牙

講起就一肚火….
引用:
原帖由 kornhill401 於 1-1-2022 00:33 發表
究竟世界上還有神嗎?

2022年祝大家新年快樂,萬事順利,身體健康

祝各師兄虎年晚晚虎虎生威 ,Happy,Happy, .

引用:
原帖由 48191 於 1-1-2022 07:15 發表
講起就一肚火….
算了!易尼易易年,再搵過隻發到'巴巴 '聲ge股.

新年快樂
大家長玩長有

今日响有陽光的早上仍覺虛寒…我諗我應該要學下儲錢,今日起做人踏實點,不過仍會繼續氪金。

引用:
原帖由 reniless 於 3-1-2022 10:39 發表
今日响有陽光的早上仍覺虛寒…我諗我應該要學下儲錢,今日起做人踏實點,不過仍會繼續氪金。
請教C兄, 淘金我就知, 什麼是'氪金 '呢? 謝謝!

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-1-2022 11:15 發表

請教C兄, 淘金我就知, 什麼是'氪金 '呢? 謝謝!
課金。

普通話課同氪同音。

引用:
原帖由 RCOOH 於 4-1-2022 11:16 發表

課金。

普通話課同氪同音。
我對普通話認知不多,我地有時叫朋友俾錢,就叫佢'課水 ',
請教C兄,咁'課金 ',是否即是'課水 '的意思呢? 謝謝!

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-1-2022 11:56 發表

我對普通話認知不多,我地有時叫朋友俾錢,就叫佢'課水 ',
請教C兄,咁'課金 ',是否即是'課水 '的意思呢? 謝謝!
X金呢個詞語流行於日本手遊,比錢買道具/抽獎機會
同叫人出錢唔完全一樣意思

17 12
發新話題