發新話題

[others] JDG PFS9 成槍

JDG PFS9 成槍

有無師兄已經買左?
想知有無鑊氣

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 6-1-2022 22:27 發表
有無師兄已經買左?
想知有無鑊氣
我買左。

HOP-UP壓片有改進,的確準左,但個RMR座係玩具數,兩粒定位"的"好細,真品可以落但一係太緊(ACRO-RMR轉換座),一係有DD鬆(407C直上)。

另外個trigger有D卡,條slide比較搖,原裝彈弓亦需要加硬,否則上鏡後好難回膛.......

BTW,B&T(唔係復必泰 )塊轉換板重到顛,鋼都冇咁重……不愧係比真野用。

引用:
原帖由 RCOOH 於 6-1-2022 22:47 發表

我買左。

HOP-UP壓片有改進,的確準左,但個RMR座係玩具數,兩粒定位"的"好細,真品可以落但一係太緊(ACRO-RMR轉換座),一係有DD鬆(407C直上)。

另外個trigger有D卡,條slide比較搖,原裝彈弓亦需要加硬, ...
好有GLOCK的影子,比GLOCK仲靚仔.

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-1-2022 12:24 發表

好有GLOCK的影子,比GLOCK仲靚仔.
真火PFS9本身就係Polymer80廠出既Glock系統成鎗。

引用:
原帖由 RCOOH 於 6-1-2022 22:47 發表

我買左。

另外個trigger有D卡,條slide比較搖,原裝彈弓亦需要加硬, ...
仲諗住買黎直上RMR
又可以不買立省100%

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 7-1-2022 21:13 發表

仲諗住買黎直上RMR
又可以不買立省100%
咪住,呢支唔使轉接板上RMR,最多係略緊或略鬆,塊B&T板係將RMR腳轉ACRO腳,而且板同坑都唔使修,膠鎚一發ko,之前海神果支要另買轉接板紅上到鏡就可以無視姐。

引用:
原帖由 RCOOH 於 7-1-2022 21:44 發表

咪住,呢支唔使轉接板上RMR,最多係略緊或略鬆,塊B&T板係將RMR腳轉ACRO腳,而且板同坑都唔使修,膠鎚一發ko,之前海神果支要另買轉接板紅上到鏡就可以無視姐。
鬆都唔係幾好嘛

引用:
原帖由 RCOOH 於 7-1-2022 12:48 發表

真火PFS9本身就係Polymer80廠出既Glock系統成鎗。
謝謝C兄給予小弟有關知識. 起初我仲以為是一般玩具廠商的出品.

剛入手,上左vector optics frenzy好fit,但玩呢啲鏡槍點都要滴膠

外型無傳統glock咁悶又幾好grip

發新話題