25 12
發新話題

請教kac ras

引用:
原帖由 loveless 於 11-2-2022 13:30 發表

假設Colt自己生產埋GBB, 響自已廠内開多條生產線.
當用料一樣、營運成本一樣、供求量一樣既話,
要高度像真玩具槍既生產成本. 一定貴過真槍.

除非法律上容許打BB都係用primer、彈殼.
如果colt同馬記合作出 gbb,外皮係colt, 內部馬記系統,賣3支 mws價錢都大把人買
退一步用真品外殼砌支玩具,咁就價錢唔貴又有真品外殼質素,可惜呢種玩法只適用外國,
香港都只可以砌玩具,冇得選擇下要玩, 4,5千只買玩具cnc槍身。。
呢 2日我見到有人放 kac ras 三千真係好抵買

引用:
原帖由 里安 於 11-2-2022 13:50 發表

同意

其實真槍同玩具槍真係無得直接比較

個人覺得玩具槍充其量只係「高度精美1:1槍械模型」,有D位可能仲要做得更精密

我識有D香港打真槍都成日話:玩Airsoft 用料又垃圾又貴,打真仲平

我都同意既,如 ...
玩具有d品牌貴得黎明顯係唔值個價錢,所以有真鐵玩家反感都係正常
d玩具廠都係賺大錢行先,未有lzt ak, 吉打井記套 ak kit都係天價,
競爭大先會買到合理價格產品,其實做玩具出廠價本來就可以壓低,但做生意冇競爭對手貴一貴都有人買,
邊個會行薄利多銷條路,望返以前wa m4 gbb 既補品產品越賣越平,都睇穿哂售價係點定

引用:
原帖由 里安 於 11-2-2022 13:50 發表

同意

其實真槍同玩具槍真係無得直接比較

個人覺得玩具槍充其量只係「高度精美1:1槍械模型」,有D位可能仲要做得更精密

我識有D香港打真槍都成日話:玩Airsoft 用料又垃圾又貴,打真仲平

我都同意既,如 ...
的確如此
真既ar同870 好鬼平
但真鐵既局限就係無得對射
以前鬼佬會笑airsoft 依家開始有真鐵kol玩下airsoft
佢地開始認為操真鐵打靶係練招 打airsoft係練對打咁上下

引用:
原帖由 loveless 於 11-2-2022 12:43 發表

P&S 本業做注模, 同KAC一樣,又係阿富汗伊拉克狂洗錢年代接單同擴充.
同KAC唔同係佢冇特別開發自家產品, 基本上佢係接單OEM果種.
依家佢叫Prudent, 百幾個員工, 非常典型愛國工業模式.
果期有search過下呢間野 又真係搵唔到有咩product
只知佢有接左張單咁上下

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-2-2022 08:09 發表

的確如此
真既ar同870 好鬼平
但真鐵既局限就係無得對射
以前鬼佬會笑airsoft 依家開始有真鐵玩下airsoft
佢地開始認為操真鐵打靶係練招 打airsoft係練對打咁上下
我覺得真鐵同玩具係2樣唔同玩法,玩具可以好安心咁玩打wargame首選,係屋企爽下都無問題,
真鐵如果比我係外國可以擁有,就算玩操作都唔可以好似玩具操作槍玩拋殼,始終入真彈有危險性
最多都係去靶場先真係有得玩又冇得互射,其實屋企都係只可以拎上手觀賞同拉下煲自hi下
係外國既話將真野外皮改去玩具到,就冇得頂,以前ptvv己經好多外國玩家咁改了

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-2-2022 08:11 發表

果期有search過下呢間野 又真係搵唔到有咩product
只知佢有接左張單咁上下
佢做OEM既AK同AR尾托、握柄果啲, 另外OEM要CNC既細零件, 撞針呀bolt呀果的.見佢好想接drone配件做...

引用:
原帖由 gainax 於 12-2-2022 23:18 發表

玩具有d品牌貴得黎明顯係唔值個價錢,所以有真鐵玩家反感都係正常
d玩具廠都係賺大錢行先,未有lzt ak, 吉打井記套 ak kit都係天價,
競爭大先會買到合理價格產品,其實做玩具出廠價本來就可以壓低,但做生意冇競 ...
香港某班人反感某程度都係自專心作崇
我有次都抵唔住頸問返:咁垃圾你又買?
其實好多人雙修都有,不過真假比較我就覺得無咩意義

玩具本質就係玩具, 130psi 同 60,000psi既分別、 0 °C 同170°C既分別.
等如紙皮箱本質上冇需要用鈦合金去造.

引用:
原帖由 里安 於 14-2-2022 10:14 發表

真假既槍功能唔同冇得直接比較,但真假件就有,至於追唔追我覺得係在乎收藏價值,同真假既外表分別大唔大,
以鏡同托同電筒呢d為例,珍鏡功能同外觀都比玩具好太多,除非玩具有出高仿外觀又平好多,唔係就珍鏡收藏價值大同實用價值高值得追
托/grip呢d玩具同珍品膠件質素外觀己經差幾多下一眼分到,而通常唔貴個托仲佔成支槍面積三分一,仲可以

引用:
原帖由 里安 於 14-2-2022 10:14 發表

食左字重post sorry
真假既槍功能唔同冇得直接比較,但真假件就有,至於追唔追我覺得係在乎收藏價值,同真假既外表分別大唔大,
以鏡同托同電筒呢d為例,珍鏡功能同外觀都比玩具好太多,除非玩具有出高仿外觀又平好多,唔係就珍鏡收藏價值大同實用價值高值得追
托/grip呢d玩具同珍品膠件質素外觀己經差幾多下一眼分到,而通常唔貴個托仲佔成支槍面積三分一,仲可以握住感受到真實手感,係性價比高值得追
電筒就買信養 ,好少少copy其實都夠玩有幾可打 game開燈多數為造型,但電筒肯定火普通一支都係一千多唔貴又可以考慮

至於其他野例如peq電盒同小零件例如準星呢d都比較貴,除非有玩開個味,唔係就哂左peq普通人都唔需要
準星我覺得係性價比最低,就算真鐵多數都係裝飾有鏡後西甚至連裝都廢事
有d名牌西咁樣過千蚊一隻,玩具玩家唔係全真教友其實都冇需要追了,

平有平玩貴有貴玩冇話玩玩具就低層珍品就高級,如果玩具件質量好價錢合理,其實玩具玩家真係冇追珍品既意欲,
但玩具質量低仲賣貴過真野咁多,比人插都好正常,有能力就珍,有限筆直就玩具,最緊要自己玩得happy

25 12
發新話題