發新話題

[VFC] 有冇人買左VFC Mk48 LMG﹖

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-3-2022 09:29 發表

如果有GBB LMG但落場唔可靠,我都係簡番彈鏈識動AEG算 😂
暫時未有V記落場報告,唔知可靠程度又去到邊呢﹖
在下試槍時都好順!

引用:不過唯一的缺點就係重.
對我來說,呢個係優點!以LMG尼說,咁先至貨真價實.

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-3-2022 11:27 發表
引用:不過唯一的缺點就係重.
對我來說,呢個係優點!以LMG尼說,咁先至貨真價實.
睇番真槍數值
真MK46 空重7000g
Marui MK46 空重6350g

真MK48 空重8200g
VFC MK48 空重4930g

VFC又確實輕得有啲離譜!

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-3-2022 03:00 發表
V記果枝睇數據好似太過輕身 好似好奇怪咁

我都係堅持一日未有gbb lmg一日都唔會再買lmg
如果可以Develope到好似韓國仔GBLS DAS系統咁
電子動力,仿Blowback操作
我諗對LMG黎講應該係最好既Compromise

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-3-2022 09:29 發表

如果有GBB LMG但落場唔可靠,我都係簡番彈鏈識動AEG算 😂
暫時未有V記落場報告,唔知可靠程度又去到邊呢﹖
當年A&k搞左prototype 睇落都唔錯
We p90都做到一次氣爽清50飛兩三次
依家又出左咁多彈鼓
We m1a1又試埋open bolt
其實技術都應該夠 係冇人搞

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-3-2022 11:33 發表

睇番真槍數值
真MK46 空重7000g
Marui MK46 空重6350g

真MK48 空重8200g
VFC MK48 空重4930g

VFC又確實輕得有啲離譜!
落埸用V記拎得冇咁辛苦,用馬記真係好重

支馬記已經冇乜貨,師兄想要就快手,反正又可以用正苦消費券……!

引用:
原帖由 七點六二 於 22-3-2022 18:05 發表
支馬記已經冇乜貨,師兄想要就快手,反正又可以用正苦消費券……!
MK46同48我其實興趣唔大
主要想睇下呢D新一代機槍系統升級比較
我望有一日用新系統出 FN MAG58/M240

引用:
原帖由 pmcoperator 於 23-3-2022 10:38 發表

韓國出個支M240 都唔錯………!

引用:
原帖由 七點六二 於 23-3-2022 10:58 發表

韓國出個支M240 都唔錯………!
好耐之前嗰支?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 23-3-2022 11:49 發表

好耐之前嗰支?
係呀

引用:
原帖由 pmcoperator 於 23-3-2022 10:38 發表

我都係咁話.

引用:
原帖由 七點六二 於 23-3-2022 12:07 發表

係呀
而家應該買唔到啦
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

終於砌好D配件………!

附件

24-3-2022 10:22

引用:
原帖由 七點六二 於 24-3-2022 10:22 發表
終於砌好D配件………!
其實在下也是喜歡mk48 ,不過這柄真是有點小貴,7 千多元,師兄有米

另外不知能否裝mk46 那個ras頂上去,感覺比較好看 (不過要拆把手就是了 )
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題