發新話題

[others] 網購DUMMY彈?

網購DUMMY彈?

有冇師兄試過喺Ebay,Amazon之類網站網購過snap caps?
海關會唔會扣?

我只試過淘寶

都唔係間間肯

引用:
原帖由 JerHard2.0 於 29-3-2022 06:59 發表
有冇師兄試過喺Ebay,Amazon之類網站網購過snap caps?
海關會唔會扣?
無人可以100%有肯定答案,因為要過兩個海關
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

而家就算去美國買,都未必肯寄。
由今年年頭開始,任何由美國寄去下列四個國家、地區的貨物需要填Declaration Form。
1)中國大陸
2)香港、澳門
3)俄羅斯
4)委內端拉
而Declaration Form需要逐一列明以下貨品名稱、貨品價值、是否IATA貨品。
有好多公司因為怕麻煩,都唔做香港生意。
引用:
原帖由 JerHard2.0 於 29-3-2022 06:59 發表
海關會唔會扣?
究竟世界上還有神嗎?

而家歐美地區有好多公司都唔做香港生意。
我諗就算搵Agent搞都冇用。
引用:
原帖由 jacko 於 29-3-2022 18:37 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jacko 於 29-3-2022 18:37 發表

除時係三個
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

請問樓主所指的dummy彈,是否下圖果種呢?

回覆 7# 的帖子

國安法下唔好諗啦

比卡超上場,最好唔好試。

引用:
原帖由 JerHard2.0 於 6-4-2022 20:03 發表
Snap caps, 呢種
https://www.ebay.com/itm/132978439603
謝謝樓主給予小弟有關知識.

發新話題