發新話題

[VFC] 謎之Kimber Ultra Carry

應該唔得。
你不如等埋鋼Kit先。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 58# 的帖子

係咁佢個front strap都錯?
好似Ultra TLE II 先有front strap checkering
Ultra Carry II 係plain

引用:
原帖由 48191 於 10-5-2022 13:28 發表
應該唔得。
你不如等埋鋼Kit先。
18樓有就到期既Trijicon Colt Officer準星,好平,唔岩咪當擺設。

後記:XX,冇哂既。

原裝藍膠打25豬都升龍拳,3米已經打中瞄準點,HOP收細1/4圈效果唔明顯,反而集彈差左D。

剩係睇Slide已經出事….
但都係Marking問題。
引用:
原帖由 Kirito 於 10-5-2022 17:21 發表
係咁佢個front strap都錯?
好似Ultra TLE II 先有front strap checkering
Ultra Carry II 係plain
究竟世界上還有神嗎?

請問有無師兄可以確實下用唔用到Marui V10夾?
馬記教狂熱信徒

我都想知
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 12-5-2022 08:45 發表
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 12-5-2022 08:45 發表

我有少少不明白, 今次VFC的匣汽化效能很好。何必一定要用Marui V10匣?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-5-2022 07:04 發表
我有少少不明白, 今次VFC的匣汽化效能很好。何必一定要用Marui V10匣?
有士啤匣賣先得架

就到啦。
我訂咗三隻長匣。
引用:
原帖由 RCOOH 於 18-5-2022 09:30 發表

有士啤匣賣先得架
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-5-2022 11:38 發表
就到啦。
我訂咗三隻長匣。
話說回來,因為跟鎗粒藍膠壓點超大,又硬,唔開hop都炒飛機,所以買左hop up膠換。支kimber條內管個切口會卡到楓葉hop膠,令壓點唧埋一邊,用獨角獸就得左。

將楓葉膠換比支MK27既時候發現,XX,條內管求其用油漆整黑就算,油漆仲痴死左粒原裝膠,搞到要用WD40洗完再刀仔刮膠。好在佢條內管唔卡,順利換上。不愧Very Frustrating Company。

其實我乜手槍都用Unicorn 70度
引用:
原帖由 RCOOH 於 18-5-2022 12:06 發表

話說回來,因為跟鎗粒藍膠壓點超大,又硬,唔開hop都炒飛機,所以買左hop up膠換。支kimber條內管個切口會卡到楓葉hop膠,令壓點唧埋一邊,用獨角獸就得左。

將楓葉膠換比支MK27既時候發現,XX,條內管求其用 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-5-2022 07:04 發表
沒想到什麼特別的理由,就漂亮┐︎(´∀︎`┌︎

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 robertdeniyo 於 19-5-2022 01:57 發表

沒想到什麼特別的理由,就漂亮┐︎(´∀︎`┌︎

平底好睇好多
但改完條軌再用返原裝匣會唔會話好鬆好搖?

發新話題