發新話題

鰂魚涌槍店結業了

鰂魚涌槍店結業了

CRW 槍店都結業了……
老闆今年夏天移民外國,店舖鐵定於五月底結束營業。
回想小弟過去八年都時有幫襯,手槍部Vicky、長槍部C朗,都是很有熱誠的頂級師匠;
老闆 Edwin sir 亦很健談,對槍械軍品和裝備的熟悉程度,如數家珍,有時周末去看看槍、吹下水真的是賞心樂事,對於又一間槍店的結業,感到十分可惜。

惋惜,CRW 曾經是本站贊助者
本人對Edwin兄認識雖淺,但在此祝願他未來一切順利!

可惜香港又少一間熱誠槍鋪,有時間要上去睇睇

Edwin份人幾好。
可惜而家「限聚」之下,打Game真係要諗清楚。
所以而家汽槍生意難做。
你話Online shop好做咩?
又唔係。
而家由香港Ship out去歐美,幾大Worldwide courier都唔再做。
真係冇得搞。
聰明如某品牌老細都話離開香港,去日本做A牌。
香港N牌都有機會成絕響。
引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2022 12:06 發表
究竟世界上還有神嗎?

毒蛇都係CRW到買,Edwin 都好Nice,以後點買蛇?

台灣KIC,不過運費貴少少。
引用:
原帖由 ladder 於 6-5-2022 22:41 發表
毒蛇都係CRW到買,Edwin 都好Nice,以後點買蛇?
究竟世界上還有神嗎?

香港島最後一間玩具槍店舖都無埋.

同幾位氣槍店老闆吹過下水,佢地異口同聲都話,近年在香港經營氣槍,始終有個「夢魘」會被盯緊甚至收緊規管(明就明)。

9 個讚好! TOP

有少少問題想問。
本站夠唔夠經費營運?
唔夠可以再籌。
引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2022 12:06 發表
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 19-5-2022 18:12 發表

咁多人去遊行暴動袋支氣槍比人拉左 , 遊行拎住枝HK M320榴彈炮上埋電視... 你怪政府不如怪呢D人累街坊
不作不死。

題外話,如果唔係93年湖南村鬥(規模同專業程度如同正規軍,雙方有戰術甚至有自己既炮兵)累街坊,搞到96大禁鎗,可能而家中國係全民有鎗,村口唔係擺石獅子係擺大炮。

另外B彈同水彈,公安根本唔多想理,1.8Jpcm2當睇唔到,但各種周街露械,亂啡打傷人,傳媒再補一腳,直接嚴打嚴管。

心中有鬼,見到地拖都當貞子。某d鋪頭高調賣真鎗件、ITAR管制品、違禁刀械果陣唔見佢驚,而家有燶味就嗶哩叭啦,撼頭埋牆嫌牆硬。

儘管只係氣槍、刀具……管制武器,幾乎係每個政府、每支警隊o既傾向同本質。

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-5-2022 10:18 發表

不作不死。

題外話,如果唔係93年湖南村鬥(規模同專業程度如同正規軍,雙方有戰術甚至有自己既炮兵)累街坊,搞到96大禁鎗,可能而家中國係全民有鎗,村口唔係擺石獅子係擺大炮。

另外B彈同水彈,公安根本 ...
人,通常都係瀨左野先識驚

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 20-5-2022 12:09 發表

講起近排淘寶D水彈越來越過份....又多又明目張膽, 見有D重要o係城市街邊向天試槍做產品介紹影片 見D跳殼98k好好賣
而家係玩軟彈同laser,水彈只可以存放係備案既game場。

BTW,laser都有拋殼。

發新話題