發新話題

鰂魚涌槍店結業了

老實說 Edwin哥是香港槍界傳奇 人非常好
很有型 很靚仔 現在更是很有男人味 有老湯在TOP GUN那種feel
而且是個全材 精通商業運作 物流 市場學 歷史 軍事戰略
是個全能的領導者
不說不知道 他以前在大學是個高材生

引用:
原帖由 Marxman 於 2-6-2022 18:02 發表
老實說 Edwin哥是香港槍界傳奇 人非常好
很有型 很靚仔 現在更是很有男人味 有老湯在TOP GUN那種feel
而且是個全材 精通商業運作 物流 市場學 歷史 軍事戰略
是個全能的領導者
不說不知道 他以前在大學是個高材 ...
絕對認同C兄的論點. 我覺得佢在'玩具槍 '尼創業.
除非係為興趣,否則實在是'大材小用 '了.

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-6-2022 12:34 發表

絕對認同C兄的論點. 我覺得佢在'玩具槍 '尼創業.
除非係為興趣,否則實在是'大材小用 '了.
對的!
以前Edwin兄是讀HKU architecture, 是個學霸

嘩∼∼我就快頂唔順,究竟係唔係收左錢0係度代客擦鞋
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

1 個讚好! TOP

定係得罪人所以0係度”被”起底?

引用:
原帖由 jacko 於 3-6-2022 19:22 發表
不是 純粹有點崇拜Edwin

引用:
原帖由 Marxman 於 3-6-2022 19:58 發表

不是 純粹有點崇拜Edwin
老老實實,閣下開左個A/C兩年,都無咩回應或出帖,一0黎就拜神咁拜人地,我好難唔相信你另有目的
我自己咁睇,有時一買一賣,個老闆係專業於佢盤生意係正常,但佢私下為人係點我就唔係太想知,如果你真係咁崇拜佢,又崇拜到連人地讀書時期0既野都咁清楚,不如你自己私底下同講啦

引用:
原帖由 jacko 於 3-6-2022 21:03 發表

老老實實,閣下開左個A/C兩年,都無咩回應或出帖,一0黎就拜神咁拜人地,我好難唔相信你另有目的 做既訪問
我自己咁睇,有時一買一賣,個老闆係專業於佢盤生意係正常,但佢私下為人係點我就唔係太想知,如果你真係咁崇 ...
edited 唔透露咁多Edwin 威水野
另外有睇開佢Channel 同訪問
知道他學識很多 口才很好 對答如流
氣槍界很小人做得到 難怪Crossbone都叫聲Edwin Sir

認識他又欣賞他的,可以隨便崇拜。
但不認識他的,也不會為著師兄幾句讚嘆膜拜而覺得欣賞,反倒有點硬銷的水肚不服感。
自己比較冷淡,對任何一家槍店的開張或倒閉也沒有甚麼特別感想,生意而已。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
食字.

引用:
0下! 咁我未做左幫凶!
利申:我在呢間店舖,幫襯左兩次,共HKD965元.

o甘 Edwin sir 真係知識基礎好穩固,由各式槍械、裝備的歷史特色,以至電影、外國動漫,說起來滔滔不絕,如數家珍。
其觀察心得真係好深刻獨特,絕對不是看些二手資料再人云亦云鳩吹之徒。
所以周末去 CRW 看看槍之餘,同 Edwin 吹下水真的學到野賞心樂事。

我從沒有懷疑Edwin的專業,只是太肉麻追捧令我反感

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-6-2022 14:19 發表
o甘 Edwin sir 真係知識基礎好穩固,由各式槍械、裝備的歷史特色,以至電影、外國動漫,說起來滔滔不絕,如數家珍。
其觀察心得真係好深刻獨特,絕對不是看些二手資料再人云亦云鳩吹之徒。
所以周末去 CRW 看看槍之 ...
有次見到Edwin係店拍緊片介紹氣槍 真係單手握手機攝影 全程沒有稿 滿肚墨水 滔滔不絕的暢談 如入無人之境
從二次大戰的歷史 分析軍事經濟支出考量 以至手上槍枝當時的挑選過程 還有政治的影響 琅琅上口
十分精彩!!!!!!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-6-2022 14:19 發表
所以周末去 CRW 看看槍之 ...
還有師兄的鋼M9 是購自CRW嗎?

發新話題