發新話題

[VFC] 今日玩完Wargame 想自已買枝hk416 買Kwa定VFC 好?

今日玩完Wargame 想自已買枝hk416 買Kwa定VFC 好?

我見Kwa hk416有原裝鋼bolt 彈又多5粒 但外國forum普遍認為kwa 係垃圾槍 又話vfc 新416都有鋼bolt
各位ching點睇?不論價錢邊隻好啲?

引用:
原帖由 Torres 於 3-6-2022 14:58 發表
我見Kwa hk416有原裝鋼bolt 彈又多5粒 但外國forum普遍認為kwa 係垃圾槍 又話vfc 新416都有鋼bolt
剛好兩支都有,KWA 原裝性能不差,但難搵零件,隻匣好很重,
VFC 整體合理,但個HOP UP 成日打打下走位打唔準。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Torres 於 3-6-2022 14:58 發表
KWA原裝個人覺得唔差,性能方面最多人吐糟的double feed我就未試過,外觀一般,但匣重及件難搵係問題

新一代VFC其實QC好左(當然神槍個案仍有不過有邊個台灣牌子唔係咁),香港買件都叫買到,而且新槍都唔算貴

得呢兩個選擇我會選VFC

引用:
原帖由 Dave 於 3-6-2022 15:23 發表

剛好兩支都有,KWA 原裝性能不差,但難搵零件,隻匣好很重,
VFC 整體合理,但個HOP UP 成日打打下走位打唔準。
接近十年前用KWA改左支MK12 mod0 9 匣落場,今時今日真係唔得啦......

引用:
原帖由 里安 於 3-6-2022 15:48 發表

KWA原裝個人覺得唔差,性能方面最多人吐糟的double feed我就未試過,外觀一般,但匣重及件難搵係問題

新一代VFC其實QC好左(當然神槍個案仍有不過有邊個台灣牌子唔係咁),香港買件都叫買到,而且新槍都唔算貴

...
VFC真係大有進步,但其他廠就越出越甩皮甩骨。

除咗Hop Up,俾佢玩到哭泣。
究竟有冇改件可以改善一下?
引用:
原帖由 RCOOH 於 3-6-2022 17:20 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-6-2022 17:20 發表

我純粹覺得百貨應百客,唔同玩家會因應自己需求而買合適產品,仲係市場生存到,就總有佢生存之道

唔係的話,市場同game場理論上,應該得返啲被吹奏品牌,但最少香港無咁情況先

現時3千幾蚊中價位特別款都係v記天下,kvva系統已經轉新ver,416仲係舊代都係玩得一年得一年冇前景
如果打算一槍走天涯會打好多年 game至退役唔係3分鐘熱度,我都係建議貴一貴買馬記改416或直接玩馬記 m4算,
其實gbbr 特別係m4/m16 類似型號,都係建議首選馬記,2 g香港,3 v記,
始終系統性能穩定性有別,想玩得安心都係馬記首選了,v記重視外觀同仿真內臟賣點唔係落場有幾好性能,唔要求性能幾高,合格有餘落場ko到人算係咁上下收貨

發新話題