17 12
發新話題

SIG M17 彈匣噴氣

SIG M17 彈匣噴氣

原本隻匣就無問題用得好地地
但係換左nova 下身之後,一入落支槍就就會噴氣
因為之前個另一個彈匣 valve 比較高, 扭一扭返實就無事
點知今次衰多手,扭左出黎先裝返落去 , 點知奶野
依家一入氣,就喺 01-1 個出氣位噴返出黎
有無師兄知點樣可以整返好??

附件

27-6-2022 17:18

01-3嘩佬後面有個o-ring,拆個嘩佬出0黎睇下有冇問題

附件

27-6-2022 17:49

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

入匣即噴照計同nova下體冇關係,我果支都係nova m17。

試下就咁用個下身上匣,唔cock鎗,睇下撞針識唔識向上轉,正常會向上轉,「晾」係個哇佬上面,cock鎗之後撞針拉後並且向下縮,對準哇佬準備篤落去。

引用:
原帖由 jacko 於 27-6-2022 17:49 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1377677&ptid=193142][/url]
01-3嘩佬後面有個o-ring,拆個嘩佬出0黎睇下有冇問題
唔係好覺有問題 , 無爛

附件

27-6-2022 17:59

引用:
原帖由 RCOOH 於 27-6-2022 17:51 發表
入匣即噴照計同nova下體冇關係,我果支都係nova m17。

試下就咁用個下身上匣,唔cock鎗,睇下撞針識唔識向上轉,正常會向上轉,「晾」係個哇佬上面,cock鎗之後撞針拉後並且向下縮,對準哇佬準備篤落去。
total 我有三隻匣, 有兩隻有問題
你講做放法我有試過 , 兩隻都有「晾」係個哇佬上面
但係呢個時候已經會有漏氣聲
我都試過將2隻彈匣同成個fire module 放返落原本VFC 個下身又會無事

咁今日我就買左條valve key 諗住扭實D
其一個隻fix 到,另一隻就fix 唔到, 就係依家出事呢隻喇

好似真係少左個o-ring/膠環

我搵第二隻壞valve 移植左個過去, 依家入氣無再噴氣喇~
不過都仲係一上nova 下身又噴 , 呢個等我聽朝光D拍條片俾各位睇下...研究下點解

引用:
原帖由 IBMID 於 27-6-2022 18:05 發表

total 我有三隻匣, 有兩隻有問題
你講做放法我有試過 , 兩隻都有「晾」係個哇佬上面
但係呢個時候已經會有漏氣聲
我都試過將2隻彈匣同成個fire module 放返落原本VFC 個下身又會無事

咁今日我就買左條valve  ...
Nova下體係卡唔實個FCU,不斷上下搖,搞到勁食氣而且瞄準都多餘。

會唔會係FCU太低,令撞針避無可避?

JDG支P80甚至上匣瞬間有爆氣聲。

引用:
原帖由 RCOOH 於 27-6-2022 19:04 發表

Nova下體係卡唔實個FCU,不斷上下搖,搞到勁食氣而且瞄準都多餘。

會唔會係FCU太低,令撞針避無可避?

JDG支P80甚至上匣瞬間有爆氣聲。
我隻下身反而卡得好實 , 次次都要用批撬佢先出到黎

片已upload 在下面
https://vimeo.com/724783355
第一隻係出事, 第二隻無事
全部都入左3秒氣

放返落VFC 下身又係咩事都無正常

之前我都預過0尼個情況, 任何一套模組都頂VALVE, 不過早兩日又無0拉0拉冇頂....., 今晚試試換過組, 會0吾會又全部都正常返先

引用:
原帖由 NCP013 於 28-6-2022 20:02 發表
之前我都預過0尼個情況, 任何一套模組都頂VALVE, 不過早兩日又無0拉0拉冇頂....., 今晚試試換過組, 會0吾會又全部都正常返先
你都係用nova 下身嗎?

引用:
原帖由 IBMID 於 28-6-2022 21:16 發表

你都係用nova 下身嗎?

引用:
原帖由 NCP013 於 29-6-2022 02:52 發表

唔通係死症...

新鮮有條片講點解解
https://www.youtube.com/watch?v=pXsjI8AO7co&t=133s

引用:
原帖由 IBMID 於 29-6-2022 13:35 發表
新鮮有條片講點解解
https://youtu.be/pXsjI8AO7co
把聲聽左一陣已經唔想睇條片
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

17 12
發新話題