28 12
發新話題

[NORTHEAST 東北製作所] 兩年寒暑.等了個寂寞 - UZI GBB MP2A1 開箱及修改

表面無造 coating?
引用:
原帖由 48191 於 1-2-2024 06:23 發表
鋼片外殼,得閒要抹油,否則生鏽。

東北 UZI 的 內管、hop膠 是甚麼數?
如果想提升佢威力,可以改d乜?

特規 PDI 6.05?
東京可能會有。
引用:
原帖由 48191 於 2-2-2024 06:07 發表
特規,但係可以買Marui Spec 250mm內管,因為需要開多一條坑,膠就Marui GBB膠。
我那一條內管係PDI 6.05,特別訂製的。在香港這𥚃再找師傅做Fitting。

「某師傅」是……?
(給點提示吧)
引用:
原帖由 48191 於 2-2-2024 22:15 發表
你同佢訂250mm 6.05 Marui GBB管,到收到後連槍交上去某師傅度搞即可。
反正佢又唔係第一次搞。
其實250mm, 6.03同6.05都得。 因為我枝MP2A1定位係打Full Auto,6.05好少少。

黑布街……
引用:
原帖由 48191 於 3-2-2024 06:05 發表
良月

小弟枝東北 UZI 清匣之後,bolt-lock 只開一半(如圖),咁算唔算正常?

睇 YouTube 片,初代 UZI 的 bolt-lock 好似係開晒?
引用:
原帖由 jn_jona 於 4-2-2024 06:52 發表

應該正常?
Uzi用follower頂飛機停止擊發

有無換到 hop膠?
如果有換,用邊隻?
引用:
原帖由 48191 於 2-2-2024 22:15 發表
你同佢訂250mm 6.05 Marui GBB管,到收到後連槍交上去某師傅度搞即可。
反正佢又唔係第一次搞。
其實250mm, 6.03同6.05都得。 因為我枝MP2A1定位係打Full Auto,6.05好少少。

良月 哥……
佢有無話大唔大工程?
引用:
原帖由 48191 於 5-2-2024 06:37 發表
我冇問師傅,佢全程包哂。

有無辦法提升射速 rpm?
換條硬些的主彈弓有沒有幫助?
引用:
原帖由 48191 於 5-2-2024 15:55 發表
其實響佢眼中,冇嘢係大工程。

我枝成槍是最新版,有無辦法配到初版 buffer 膠?
引用:
原帖由 NCP013 於 6-2-2024 02:38 發表

用返初版buffer 膠

初版 buffer 膠,師兄如果有多,願意割愛嗎?
請 PM 隨便開價
引用:
原帖由 NCP013 於 6-2-2024 14:49 發表
有初版的槍主,換update kit後應該有多,包括我

最新東北出了 UZI 的 upgrade Kit,包括飛機、buffer膠,不知有何特別?

28 12
發新話題