發新話題

[Marui] Nova Kimber Raptor II 1911

Nova Kimber Raptor II 1911

這次分享一下一套古早年代的1911 kit,Kimber Raptor II,廠商是撈化。

記得傑斯大大在很久以前也都有分享過,果陣深深被呢枝槍毒到 ,下定決心要砌一枝

滑套跟下身做了他們廠最擅長的類藍鋼拋光處理,實際材質是6061 CNC Aluminum,光線下散發藍鋼色澤。

各小零件也換上同廠推出的鋼製出品,另外outer barrel 換上吉打不鏽鋼款,原本是鋁製質感麻麻。

頂部防反光的彷魚鱗切紋也是特色所在。

要完成呢枝最麻煩的地方,一定係搵呢對zebra wood grip,真係可一不可再。

希望未來會有廠商利用新系統再度推出鋼套件

謝謝觀看

馬記教狂熱信徒

3 個讚好! TOP

CHING 請問zebra wood grip可在那裡買到?
一個什麼也不懂的老兵!!

東京冇哂?
引用:
原帖由 JFCP 於 23-7-2022 10:57 發表
CHING 請問zebra wood grip可在那裡買到?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 23-7-2022 13:53 發表
東京冇哂?
上星期睇沒有了!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 23-7-2022 10:57 發表
之前西京見過有compact size,full size 真的好難搵,小弟托朋友買的

馬記教狂熱信徒

Oh….
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 23-7-2022 17:36 發表

之前西京見過有compact size,full size 真的好難搵,小弟托美國朋友買的
究竟世界上還有神嗎?

回覆 1# 的帖子

very nice,唔計對grip,今時今日要搵齊尐掣都唔容易

早半年前見明槍有一支,當時都有尐心陏想買

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 25-7-2022 17:09 發表
very nice,唔計對grip,今時今日要搵齊尐掣都唔容易

早半年前見明槍有一支,當時都有尐心陏想買
傑斯大係小弟偶像 ,大大所有1911 post小弟都loop了無數次

希望會有廠用M45A1/VFC 系統去出過套鋼kit,就無憾了
馬記教狂熱信徒

D記出咗沙色M45A1 Kit,不過係鋁。
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 26-7-2022 22:37 發表

傑斯大係小弟偶像 ,大大所有1911 post小弟都loop了無數次

希望會有廠用M45A1/VFC 系統去出過套鋼kit,就無憾了
究竟世界上還有神嗎?

發新話題