47 1234
發新話題

室內打狙會唔會比人笑

室內打狙會唔會比人笑

小弟想買把短狙加把手槍打
會唔會比人笑
如果可以 安咩鏡最好

打咩都有機會有人說三道四,不破壞host規矩之下,玩自己喜歡就好

1 個讚好! TOP

短狙意思係手拉雞?

近距離手拉雞對半自動非常麻煩,一鎗唔中就冇得補。半自動冇乜後座果D,例如KC02、Raptor、OTS126、N記果支套殼mk23就唔錯。

短狙打CQB…使我想起TM VSR10 G-SPEC 最早期官網張CQB相

以前在觀塘某CQB場,有個小朋友用VSR-10玩Mad Minute,作為對家真係完全出唔到cover。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 26-7-2022 21:19 發表
短狙意思係手拉雞?

近距離手拉雞對半自動非常麻煩,一鎗唔中就冇得補。半自動冇乜後座果D,例如KC02、Raptor、OTS126、N記果支套殼mk23就唔錯。
諗住買把類似vsr one果啲
事關前幾日打左場lz cqb 以前用落把槍 先手偷人
打第左幾飛啲彈飄到∼ 所以想把狙仔偷下人
反正rush都係用手槍
當然都因為愛手拉狙先咁問…

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2022 21:24 發表
以前在觀塘某CQB場,有個小朋友用VSR-10玩Mad Minute,作為對家真係完全出唔到cover。
算唔算有作用?…
但係未有人討論過 網都唔會有片狙打cqb

https://youtu.be/JI7OIaRHbz4

有$既可以好似片中咁.....買支 GAS手拉版 番黎斬頭斬尾..到時肯定型死~~~
MAGNUM

上次CQB我拎枝nerf gun左輪做備用槍都冇比人笑
不過室內玩狙容易比人壓制

冇,不過以前試過響官塘南華工廈個場試過俾人咁壓制。
玩咁耐真係唯一一次見Indoor用手拉而又可以拉得咁快。
開頭我真係想笑,
打完真心覺得對家有料到。
引用:
原帖由 Whywhy 於 26-7-2022 21:30 發表

算唔算有作用?…
但係未有人討論過 網都唔會有片狙打cqb
究竟世界上還有神嗎?

只要啲嘢付合當日規定,口吹都無所謂

我都想整支超短手拉玩

以前拎過馬記入4粒AA mini去打CQB

附件

26-7-2022 22:41

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 Whywhy 於 26-7-2022 12:47 發表
小弟想買把短狙加把手槍打
會唔會比人笑
如果可以 安咩鏡最好
如果附合要求,只要玩得開心,何需理會?

至於鏡,香港室內場太細,用倍鏡會很吃虧,要麼上紅點或者直接用鐵西反應會更快

場外果陣, 笑咪笑lor, 呢D唔fd既就係對方人品既問題, fd既都係互開玩笑, 唔好上心就得~
入到場, 自己無犯規下(無過火、無不當行為)玩到自己想玩既野, 甚至玩得型, 咁咪得lor~
更甚者小學雞D, 到你係場入面打到係場外笑你既人出場果陣, 邊個笑都未知啦~

不如如果你想係室內打手拉, 初初應該會辛苦D, 無咩滿足感既~
其他CHING推介過既KC02/Raptor單發槍, 我覺得係CQB場內應該會易玩D~
真係要手拉既, 咪睇下Marui新果支短VSR10同埋另一個牌子支AS-03岩唔岩玩lor~

打室內小弟建議用紅點好喇, 真係要有倍既, 睇下d 1-4x鏡岩唔岩使吧

咁又點﹖打Game姐

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2022 22:12 發表
冇,不過以前試過響官塘南華工廈個場試過俾人咁壓制。
玩咁耐真係唯一一次見Indoor用手拉而又可以拉得咁快。
開頭我真係想笑,
打完真心覺得對家有料到。
細力、非線性彈弓加bolt柄就手,應該可以有相當既速度。

47 1234
發新話題