發新話題

室內打狙會唔會比人笑

引用:
原帖由 里安 於 27-7-2022 16:50 發表

鏡真心唔建議玩具ACOG,真同假我都玩過,假果D十支有九支眼距都好近,唔方便快
我仲以為個鏡位咁大 易D入鏡

MARUI 手拉手槍系列都0吾差, 真正兒時味道

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 17:50 發表

我仲以為個鏡位咁大 易D入鏡
瞳距在乎光學結構,同鏡既大細冇關係。

一般鏡3吋已經so far so good。

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-7-2022 16:59 發表

所以機槍係裝3.5x ta11
眼距遠dd
用過416裝razor 1-6打LZ
長用4x打都ok

LPVO都係唔錯既選擇

都幾想夾到人整場奇怪槍 cqb
Eg. 打輪、散彈(Aps彈太金可以入水彈),bolt action rifle
其實都唔關咩槍裝咩鏡事,係玩具個結構同真係兩回事,由G&P玩到Arrow一類抄鏡,幾乎貼住支鏡先睇得晒

當然,好仲意個款又無意思入支真,咪買支玩下

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 14:16 發表

係想手拉呀~一來忠情 二來帶出去又唔洗咁多野係身
打CQB我想有倍 都係想1.25-2左右
諗緊買唔買個acog好?快瞄 視野廣?
acog就算喇, 我直頭越來越覺得copy海螺鏡只係造型, 用落硬係麻麻地~
p.s.我就係由copy acog轉用CQBS既人黎

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 17:49 發表

我諗1.5-2都夠我用
LPVO我怕入鏡好慢
覺奇怪....我係DGW開放日..見到人用膠飛錶...你係咪想要E D...
我用落覺得LPVO慢唔過ACOG, 因為入曈鏡(唔知係咪咁叫)其實ACOG仲細仲難快瞄~
一般黎講2X以下, LPVO快瞄既難度用落同普通紅點分別唔算大~
其實你都可以係揀鏡既時候試下邊樣岩睇D先買~

引用:
原帖由 里安 於 28-7-2022 08:18 發表

其實都唔關咩槍裝咩鏡事,係玩具個結構同真係兩回事,由G&P玩到Arrow一類抄鏡,幾乎貼住支鏡先睇得晒

係......用落呢個的確係real problem
明明係一支無倍紅點, 硬係要好似4X scope咁望, 玩完幾次之後好快就放棄唔再用~

鏡與鏡出瞳距差異可以好大,好真品4、5千甚至幾皮野,就係因為係所有倍率下出瞳距同前後誤差範圍都恆定不變。

平野LPVO例如話自己有3吋,tolerance唔差,個頭前後擺少少都清,係,低倍果陣囉,倍率一高,眼同目鏡就必須exac7ly係3吋距離,呼吸一下都黑哂,甚至出瞳變短都有。

例如Swamp Deer八舊水1-4倍LPVO,開到4倍你唔閉氣都望唔清,但9000蚊Docter,任何倍數下一路跳繩一路望都清。

買1-6 LPVO 夠用。 高倍數同低倍數個eyebox 距離會有唔同. 靚鏡個eye box 距離唔會點樣變. 我體驗過高,中, 低價錢vortex , Steiner, S&B , Nightforce, tangent Theta 鏡. 有啲錢係唔慳得

引用:
原帖由 里安 於 28-7-2022 08:18 發表

真既ta31都好鬼近
Ta11好dd囉
應該係acog菱鏡design既缺點 另外仲有一邊既reticle係濛左
唔知真係嚇死

引用:
原帖由 AICSman 於 28-7-2022 12:30 發表
買1-6 LPVO 夠用。 高倍數同低倍數個eyebox 距離會有唔同. 靚鏡個eye box 距離唔會點樣變. 我體驗過高,中, 低價錢vortex , Steiner, S&B , Nightforce, tangent Theta 鏡. 有啲錢係唔慳得
岩岩買左支Vortex西eagle,真係……一般。

尋日打左場LANDING ZONE拎咗把TAC41落場打到一個

把短版TAC41我裝左個Discovery 1.2-6x 鏡(唔記得倍徑幾 大但唔算窄),系個鏡上面再裝個33x26 紅點

話要方便的話就當然係開放式紅點最快
但唔裝tracer or唔用tracer豆的話有倍鏡對幫助睇自己打乜很方便

引用:
原帖由 天翔翼 於 6-8-2022 18:48 發表
尋日打左場LANDING ZONE拎咗把TAC41落場打到一個
帶多把沙鷹表演甩狙

引用:
原帖由 天翔翼 於 6-8-2022 18:48 發表

把短版TAC41我裝左個Discovery 1.2-6x 鏡(唔記得倍徑幾 大但唔算窄),系個鏡上面再裝個33x26 紅點

話要方便的話就當然係開放式紅點最快
但唔裝 ...
強大,手拉狙打CQB
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-8-2022 16:04 發表

岩岩買左支Vortex西eagle,真係……一般。
三舊水美金算係ok, 我都有。 我當一倍鏡用。

發新話題