發新話題

[Marui] Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)

我用MWC砌,包尾托、Buffer tube。
用MWC砌,落場打都重到Hi-Hi,用Z-Part真係不敢想像。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-8-2022 12:05 發表
小弟想砌一枝軍規 Mk 12 Mod 1 SPR,心目中想用「怒鳥」Mk12 receiver(下身M16A1刻字)、ZParts前節鋼外管、M16A1尾托……
有無師兄砌過 Mk 12 Mod 1 SPR (馬記 MWS 系統)? 有些甚麼需要注意?
ZParts前節、 GBB 用 ...
究竟世界上還有神嗎?

Arms #22 High throw同Mid throw而家已經冇玩具。
G&P套#22 完全唔掂。
真#22其實都要過千,但一定唔駛二千。
幾年前入都係千二、千三蚊到。
引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2022 13:02 發表
Mk12個快拆橋唔知有冇copy?
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

KIC有
Link:
https://kicbbgun.com.tw/tw/pro_0 ... ategory=&page=2

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-8-2022 16:29 發表
Z-Parts 有鋼外管、鋁外管 2 款。
鋼外管版就一定勁重!
Z-Parts 前節香港好似已經無,可能要代購。

究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

MWC,唔需要Tune,一裝即用。
成套Mk-12 Mod-1 Kit包尾通、尾托、長吸震膠同Buffer彈弓。
之前台灣那一邊是成個Set賣的,不是斬頭斬尾咁賣。
Suppressor 用VFC,好睇到不得了。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-8-2022 10:09 發表
師兄你用邊隻 M16梗尾托、長尾通?
尾通長了,彈弓長度、硬度,要不要花好多時間心機去 tune?

究竟世界上還有神嗎?

師兄,我都買唔到….
引用:
原帖由 laiwangkai 於 3-8-2022 20:04 發表
其實大家可能無留意
如果真係要齊件mk12mod1, ARMS mount唔係用普通市面買到果隻
軍版係用non-stop, 即係個桿可以180度flip既
之前我收過3對, 最平既USD230, 比起原本115 貴一倍
究竟世界上還有神嗎?

一個月咁耐?
引用:
原帖由 bennytsang16 於 20-9-2022 10:34 發表
網上向 KIC 訂購,一個月到貨!
不過鋼外管,真係重到 hi hi!

究竟世界上還有神嗎?

之前係幾日內到。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 20-9-2022 17:24 發表
由小弟付款起計,就一個月收到; 由 KIC 從台灣寄出就三個星期到。 EMS
究竟世界上還有神嗎?

我枝Marui Base舉足一日都想死,你仲要鋼就….
引用:
原帖由 bennytsang16 於 20-9-2022 22:01 發表
因為鋼外管,淨係段前節已經好重! (手感重過枝 M733 成槍!)
唔知裝好之後點拎上手,一定好唔平衡。
究竟世界上還有神嗎?

好難放…..
引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-9-2022 11:45 發表
小弟以前都玩過枝 Mk 12 Mod1,當年好落心機砌︰換 Prime CNC 身、G&P M16A1 GBB尾托、珍品 ARMS#22 中高 mount。
但係用好舊 WA/G&P 系統、PGC匣。 打單發尚算OK;full auto 就很不順,清不到長匣、好難有 bolt lo ...
究竟世界上還有神嗎?

如果係WA系統,應該俾人壓價。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-9-2022 14:21 發表
呢枝裝 Prime CNC 身,成枝 full marking,唔落場純收藏係好靚,但係之後都打算平售。
反而屋企仲有幾枝 G&P,真係唔知點算……

究竟世界上還有神嗎?

發新話題