發新話題

[Marui] MTR16 唔識LOCK BOLT問題

MTR16 唔識LOCK BOLT問題

想請教呢度

想請教呢度

多數是magazine. 可以check 下有沒有扁咗少少

https://youtu.be/2xLtzGzNeCM
hongkonggunguy

回覆 3# 的帖子

但我係打topgas先唔識鎖,用返134又冇事。
唔知有咩方法改善

又係老問題。
塊Bolt lock片升唔切。
換偷輕鋼Bolt lock片就可以解決。
究竟世界上還有神嗎?

換片啦。

MWS原本設計打134A,鎗機運作比較慢同溫柔,原裝又重又厚停bolt片都升得切,但打TG或者改輕bolt後鎗機超出設計速度,原裝停bolt片變左升唔切,要換塊輕既令佢升得足夠快。

我打輕bolt輕buffer,用R牌金色超輕停bolt片,so far so good。

回覆 5# 的帖子

應該唔係壞,因為全新買

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2022 10:07 發表
換片啦。

MWS原本設計打134A,鎗機運作比較慢同溫柔,原裝又重又厚停bolt片都升得切,但打TG或者改輕bolt後鎗機超出設計速度,原裝停bolt片變左升唔切,要換塊輕既令佢升得足夠快。

我打輕bolt輕buffer,用R牌 ...
師兄可以指教下嗎,要換邊隻牌子?
我新玩

引用:
原帖由 elton1000 於 8-9-2022 11:27 發表

師兄可以指教下嗎,要換邊隻牌子?
我新玩
Revanchist或者巾魔都有。

不過要換片要成組trigger box退出黎,我支地鐵個box實到爆,唔識搞實刮損鎗身。

似乎拆快慢機、mag release同固定pin(只有一支,另一支係假狗)之後,滲多d油落去先推佢出黎,cerakote一樣啜到飛起。況且下身同box冇橡膠件,放心落WD40,cerakote會有事就唔好叫cerakote啦。

回覆 9# 的帖子

噚晚有做下功課,今朝去咗買
多謝樓上師兄指教

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2022 16:28 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1379430&ptid=193490][/

Revanchist或者巾魔都有。

不過要換片要成組trigger box退出黎,我支地鐵個box實到爆,唔識搞實刮損鎗身。

似乎拆快慢機、mag release同固定pin(只有一支,另一支係假狗)之後,滲多d油落去先推佢出黎,c ...
另外再請教多一樣嘢,下壓豆係咪用實心會好啲
同邊隻?

附件

8-9-2022 20:50

應該買啱

引用:
原帖由 elton1000 於 8-9-2022 20:50 發表

另外再請教多一樣嘢,下壓豆係咪用實心會好啲
同邊隻?
Shit,想換管,祝你好運。

Barrel Nut做左防拆,我用熱風鎗狂吹除膠,再用腳發力扭先開到,當然,連隻腳都扭埋……

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-9-2022 21:16 發表

Shit,想換管,祝你好運。

Barrel Nut做左防拆,我用熱風鎗狂吹除膠,再用腳發力扭先開到,當然,連隻腳都扭埋……
暫時第一步空匣可以lock返bolt,只係換咗個輕bolt end,
第二步係挑戰換內管。

發新話題