54 1234
發新話題

[GBB NEWS] FAMAS GBB 消息 - 東北製作所生產

[GBB NEWS] FAMAS GBB 消息 - 東北製作所生產

網上流傳多時但相信好多人已經唔記得了的FAMAS GBB,
(疑似) 敲定由東北製作所設計生產,值得期待。
FAMAS 是在下頗喜的槍款,但多年來MARUI 或是CYBER GUN都是在出膠身AEG,
FAMAS 真槍的槍身應該是樹脂包鋼料,槍機則是合金,希望東北可以盡量還原,
個人比較喜歡G1 款即是沒有腳架,大護弓版本。
上一支UZI 真是玩到淚流滿面,希望這一次生生性性吧。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有少少失望
東北作為外觀收藏操作GBB就幾唔錯
我有枝Sten,個人覺得可靠度勉強可以
原裝匣好易漏氣
好在Sten結構簡單,所以相對黎講故障率低

但一出枝Uzi,雖然我無,但我見好多傷亡報告
而且黎緊原廠要出好多補品補獲
始終UZI結構會比Sten復雜,一復雜就出好多獲氣
不過始終第一水,在所難免

所以呢枝Famas GBB如果唔係對法軍特別有愛,可以等等第二水
我相信第一水會有好多問題
不過唔怪佢地,我知道佢地係一個好有Heart既小作房。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 14-10-2022 10:00 發表
有少少失望
東北作為外觀收藏操作GBB就幾唔錯
我有枝Sten,個人覺得可靠度勉強可以
原裝匣好易漏氣
好在Sten結構簡單,所以相對黎講故障率低

但一出枝Uzi,雖然我無,但我見好多傷亡報告
而且黎緊原廠要出好 ...
佢定價未知多少但有寫「BELOW 1000 USD」,真是要有心理準確可能要 6,7  千蚊支...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

不過FAMAS真係好冷門既,如果你唔係Metal Gear、法軍迷或者Call of Duty 鐘意用Famas既玩家
個市場都幾細
我想VFC出SA80,不過呢個再冷門!
WE個枝就算把啦,擁有過,極度唔可靠,可以有彈射唔出,整左好多獲都搞唔掂,最後放左

Famas同L85一樣,太深入民心,如果只喜歡槍款,買左⋯⋯⋯⋯⋯好難襯衫打game
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2022 10:12 發表

佢定價未知多少但有寫「BELOW 1000 USD」,真是要有心理準確可能要 6,7  千蚊支...
999USD

引用:
原帖由 jacko 於 14-10-2022 10:40 發表
Famas同L85一樣,太深入民心,如果只喜歡槍款,買左⋯⋯⋯⋯⋯好難襯衫打game
又好似係 主要得英/法 連佢地sf都唔係幾用

引用:
原帖由 jacko 於 14-10-2022 10:40 發表
買得Famas/L85都係特別對呢啲槍情有獨鐘先會買
我仲好期待有廠出VHS-2(我估會係KWA,似佢地風格),咁就可以扮中東民兵,配埋把XDM
希VFC出,咁就可以用番G36匣

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-10-2022 11:17 發表

又好似係 主要得英/法 連佢地sf都唔係幾用
唔只佢地

引用:
原帖由 pmcoperator 於 14-10-2022 11:19 發表

買得Famas/L85都係特別對呢啲槍情有獨鐘先會買
我仲好期待有廠出VHS-2(我估會係KWA,似佢地風格),咁就可以扮中東民兵,配埋把XDM
希VFC出,咁就可以用番G36匣

https://img01.militaryblog.jp/usr/n ...
VHS2型到震

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2022 10:12 發表

我比較鐘意有腳架果款. 又..如果定價在接近6,7千蚊;就真係唔使諗.

出咗先算………!

當年玩第一枝电槍就係佢 ,馬記Famas。

引用:
原帖由 槍械老人 於 14-10-2022 13:21 發表
當年玩第一枝电槍就係佢 ,馬記Famas。
其實如果Marui出會好震撼,
一、XX周年紀念第一枝電動槍面世,出FAMAS GBB
二、加上又無Licensing問題,間真槍廠都無左
三、出F2版直接用番M4 匣

一班馬記Fans/老Pat Pat實衝

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2022 09:14 發表
網上流傳多時但相信好多人已經唔記得了的FAMAS GBB,
(疑似) 敲定由東北製作所設計生產,值得期待。
FAMAS 是在下頗喜的槍款,但多年來MARUI 或是CYBER GUN都是在出膠身AEG,
FAMAS 真槍的槍身應該是樹脂包鋼料, ...
買都會係有愛,愛可以克服好多問題

54 1234
發新話題