發新話題

call of duty modern warfare 2

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-12-2022 20:15 發表

自己帶枝狙入入面solo 都好好玩
琴晚拳頭 spotters scope, 飛刀入場
未搵到槍有遇到full gear 3人team
一間屋入面伏擊3個殺晒 第一個用飛刀殺 好緊張
聽住佢腳步聲入黎

通常帶槍入面都易死 唔帶野入去先執 ...
Solo同夾人玩都好玩,我單支的話,多數都係去成就他人任務,我專注升槍

引用:
原帖由 里安 於 16-12-2022 21:38 發表

DMZ會比較似玩緊軍事行動,咩都有得玩下咁,鍾意開放地圖既人會覺得幾好玩

一般多人模式玩咗一輪,而家唯一得返玩原因係升槍
1)過分屈機既散彈槍同盾,D場多數細場情況下shotgun同狙差唔多射程準度威力 ...
幾好玩,做下任務,又不一定同PLAYER 開戰。

岩岩打第一場唔知原來會有真PLAYER ,去到中途被滅團。
第二次成功撤離。
第三次就黎成功但有個玩家殺了隊友,隊友B 想救,殺埋,之後對方開咪說不想戰鬥...
之後邀請我入團,看到隊友被殺當然不同意,最後跟對方開拖,交火三次之後在下險勝,救回2 個隊友,三人一齊撤離,頗有成功感。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 17-12-2022 01:03 發表

幾好玩,做下任務,又不一定同PLAYER 開戰。

岩岩打第一場唔知原來會有真PLAYER ,去到中途被滅團。
第二次成功撤離。
第三次就黎成功但有個玩家殺了隊友,隊友B 想救,殺埋,之後對方開咪說不想戰鬥...
之 ...
DMZ有功能係附近玩家可連語音

上次我組2個路人

突然見到敵方語音

然後就準備交戰

再下一刻小隊變成5人

附近有一架運輸車

睇一睇地圖, 原來距離武器包700米

5條友去搶武器包, 去exfil途中殺埋 call左 exfil既玩家

突然發現dmz又有另一個玩法

引用:
原帖由 Opica 於 19-12-2022 13:40 發表
上次我組2個路人

突然見到敵方語音

然後就準備交戰

再下一刻小隊變成5人

附近有一架運輸車

睇一睇地圖, 原來距離武器包700米

5條友去搶武器包, 去exfil途中殺埋 call左 exfil既玩家

突然發現dm ...
咁組隊係咪都有team kill ga?
冇試過即場組
時間衰多數solo做野
要好小心

引用:
原帖由 里安 於 16-12-2022 21:40 發表

Solo同夾人玩都好玩,我單支的話,多數都係去成就他人任務,我專注升槍
唔明點樣成就他人
有時我拎自家狙殺bot都比人搞
之後就會long range搞人地team
比較難既係 射到down左 如果補唔到槍好易救到
要空曠地方先好射

暫時只成功做到連續6次exfil

其實10次之後可以去獵殺玩家。。

不過你死左就要重新開始

PS. perk是隨機的

附件

21-12-2022 13:58

21-12-2022 13:58

引用:
原帖由 Opica 於 21-12-2022 13:58 發表
暫時只成功做到連續6次exfil

其實10次之後可以去獵殺玩家。。

不過你死左就要重新開始

PS. perk是隨機的
連續exfil有咩獎勵?
好唔好彩地 有時會彈game 咩都冇晒

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-12-2022 20:02 發表

連續exfil有咩獎勵?
好唔好彩地 有時會彈game 咩都冇晒
做一個任務後撤離可以隨機取得一個perk

Perk越多越有優勢

引用:
原帖由 Opica 於 21-12-2022 22:03 發表

做一個任務後撤離可以隨機取得一個perk

Perk越多越有優勢
琴晚做完一個任務exfil
再入彈game咩都冇晒

唔知點解dmz pc好易彈game
有時打到一半就彈 exfil先彈真係喊出黎

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-12-2022 23:46 發表

唔明點樣成就他人
有時我拎自家狙殺bot都比人搞
之後就會long range搞人地team
比較難既係 射到down左 如果補唔到槍好易救到
要空曠地方先好射
我多數會join full team打,人地想解咩幫人解

基本上見到其他玩家都焗打,我試過表明想唔打都無用

大家有無玩新果個原子城市,果個好玩wo,有解迷元素的FPS真係第一次玩,夾到三個朋友開住咪玩仲過癮

引用:
原帖由 里安 於 22-12-2022 21:06 發表
大家有無玩新果個原子城市,果個好玩wo,有解迷元素的FPS真係第一次玩,夾到三個朋友開住咪玩仲過癮
YouTube睇鬼佬玩
好難玩下 最後果波真係好難

Btw今集用咩打裝甲佬最好
2019用散彈係可以打停佢
今集唔work

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-12-2022 21:58 發表

YouTube睇鬼佬玩
好難玩下 最後果波真係好難

Btw今集用咩打裝甲佬最好
2019用散彈係可以打停佢
今集唔work
汽油彈or c4....

引用:
原帖由 里安 於 22-12-2022 23:06 發表

汽油彈or c4....
Icic
上集用散彈打有裝甲既bot都係有效既
今集射落去唔識停