發新話題

MOA2022 pre-discussion

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-11-2022 16:13 發表

下乜原來CNC炸
當年V記枝鍛造O米好抵玩
其實係 全新都6k左右
我二手市場執左兩枝近全近

DNA 唔係鍛身,所以一支都無入,年紀大,又少打game ,依家都係儲鍛身槍,係屋企玩下摸下算

V記終於聽我講了 ,一早已講過要出oldschool同平價版,你成皮一支dma又小貨有幾多人真係會買?但3千一支好似m733路線,九成玩家都有興趣,v記外觀靚買黎收藏都得,
3千可以落到場又可以收藏,根本值哂回票價,永遠同人地爭m4冇可能有出路
而家出oldschool同最新槍款黎雙殺,老是忽定後生仔咩錢都要比哂你賺啦

引用:
原帖由 ladder 於 18-11-2022 00:06 發表
DNA 唔係鍛身,所以一支都無入,年紀大,又少打game ,依家都係儲鍛身槍,係屋企玩下摸下算
所以我唔明當年d記有咩好吹捧可以炒賣,初版d cnc身仲有車刀痕,如果係ar粉絲就不能接受
v記鑄身質感仲像真過cnc佢colt 灰色又靚,又平一大節我要收藏都會買鑄身版

引用:
原帖由 pmcoperator 於 15-11-2022 15:51 發表
https://fujicompany.militaryblog ... FduNtw-iw-5BnLbdXqs
大驚喜!黎緊VFC會出 XM177E2 GBB & VFC XM148!

https://img01.militaryblog.jp/ ...
Xm148都出埋仲邊個夠你玩?今次真係十年大翻生喇,唔買個個都唔係老是忽入硬了

引用:
原帖由 pmcoperator 於 9-11-2022 14:53 發表
岩岩VFC 又Post左張咁既相
M16A1 GBB有望?!
呢支一定要買了,以前馬記aeg已經買左,個隻colt灰色仲好回味
v記colt灰色係玩具廠入面做得最靚,好彩A1之前冇貴一貴砌馬記同大蛇
v記三千幾買到支又打得下啱哂我呢d窮玩家

V記產能改善左?
今年狀態大勇wor
就咁數都有fal, m110k1, m733, 177, n4, 細1911, m3 Carl

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-11-2022 11:44 發表
V記產能改善左?
今年狀態大勇wor
就咁數都有fal, m110k1, m733, 177, n4, 細1911, m3 Carl
其實佢一路都有好多唔同產品,只係以前質數令你無視

moa新槍新廠 kg9 gbb

附件

19-11-2022 12:05

19-11-2022 12:05

正 可以扮美國街頭槍戰

鍛身 同 鋁CNC身 比較,有甚麼不同?
引用:
原帖由 ladder 於 18-11-2022 00:06 發表

VFC 出 M16A1?
(我早前仲買左「怒鳥」A1身!)
引用:
原帖由 pmcoperator 於 9-11-2022 14:53 發表
岩岩VFC 又Post左張咁既相
M16A1 GBB有望?!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-11-2022 11:21 發表
VFC 出 M16A1?
(我早前仲買左「怒鳥」A1身!)

未消息,但佢咁出法,出M16A1唔出奇

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-11-2022 10:58 發表

我0厘民D去理解,就係件材料質素不同,大家都係鋁質計,鍛的件原材料係有加硬處理,例如什麼什麼幾多噸沖壓過,以加強密度果D。 兩者件料成為最係產品個樣,都係CNC車出來。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-11-2022 10:58 發表

玩具最大分別係外觀,成件cnc出嚟會有所謂一條條密集橫線(cnc刀痕)係件野個面到
如果冇後期大量噴砂打磨返平滑表面,染完色就會見到表面有一條條密集橫線十分不美觀。。
加上cnc會做到完美線條,感覺會太工整少左份粗製濫造像真
鍛造就係像真製法,所以外觀線條同質量都係最接近真野,你只要睇得多就會自然一眼feel到2者外觀分別
同cnc刻字vs沖壓字個feel分別咁上下

發新話題