發新話題

[VFC] VFC 出 M16A1

VFC 出 M16A1

VFC 出 M16A1,熱切期待!

回覆 1# 的帖子

其實都不算幾出奇,m733出果陣時五角大廈就有custom 款m16訂,說明個m16a1 receiver早就出來了,可以看得出宜家vfc的市場策略就係old school槍械,但係幾時可以出colt smg 呢滴90年代經典槍呢,真系唔想等了

似乎是 M16A1 model 602。

好似係有助推器,似係早期603 (e1)
你的日子如何,你的力量也必如何

我反而對佢ge榴彈發射器有興趣.

應該係602,你哋留上身同T骨唔同xm177

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2022 18:37 發表
應該係602,你哋留上身同T骨唔同xm177
https://youtu.be/d0JIJ3EGW6A

但我見呢段片係603⋯

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-12-2022 18:03 發表

但我見呢段片係603⋯
DNA出過三角形charging handle當option件,唔知呢支係砌出來當display定production都係咁
至於60幾由得D師兄點話點好啦
支XM148早一兩年香港有人開過我接近6000銀搵膠搭支比我,但賣外國又好似唔洗咁貴
Anyway我玩咩都佛系,等得

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-12-2022 18:03 發表

但我見呢段片係603⋯
咁得意?  圖中Xm177同m16a1上身係唔同模具但M16又唔改走助推掣?咁佢真係打算出A1而唔係602
不過M16A1仲會用舊式T骨三叉火帽唔係用m203?

引用:
原帖由 里安 於 11-12-2022 01:27 發表

DNA出過三角形charging handle當option件,唔知呢支係砌出來當display定production都係咁
至於60幾由得D師兄點話點好啦
支XM148早一兩年香港有人開過我接近6000銀搵膠搭支比我,但賣外國又好似唔洗咁貴
Anyway我 ...
估唔到V記近年進取左太多,冷門到XM148都出仲有專用手托真係誠意十足,
我覺得佢早年D越戰CNC系列係試水温,點知大賣
一早講要投入oldschool巿場,只有老槍先係永遠有人班老兵支持,COLT都復刻XM177就知
潮槍好似416出新版,舊ver就冇人追不如正經出經典型號穩穩陣陣

其實佢GBBR產品應該係市面最多(可以無視我們 )連oldschool都加入又唔貴,
我下支GBB都轉玩返V記了,出M16A1冇所謂,有埋602配短夾3,4千價位外觀滿分真係無敵了

引用:
原帖由 gainax 於 11-12-2022 08:57 發表

估唔到V記近年進取左太多,冷門到XM148都出仲有專用手托真係誠意十足,
我覺得佢早年D越戰CNC系列係試水温,點知大賣
一早講要投入oldschool巿場,只有老槍先係永遠有人班老兵支持,COLT都復刻XM177就知
潮槍好 ...
其實佢哋甘多前後期上下身,已經可以出好多款old school type 喇

引用:
原帖由 怒人甲 於 11-12-2022 14:01 發表

其實佢哋甘多前後期上下身,已經可以出好多款old school type 喇
一係唔出,一出出咁多會好窮
不過開正老海鮮系列點都買

不過最擔心就係佢啲原裝配件,後勤好難搞

V記xm177已出,有冇師兄買左聖誕禮物?

回14#

WOW!唔聲唔聲,嚇左一驚(驚喜)
要去KWS睇睇先.

發新話題