發新話題

[others] 大陸玩家報道!

引用:
原帖由 Dave 於 25-12-2022 13:13 發表

身邊有朋友買了,並不好評
系統大家都看到是怎樣,主要批評是看起來是廉價玩具,外觀質感亦不到位。
睇完你同樓下咁講…….好啦

請問如何在淘寶買到水彈槍到香港, 謝謝~

引用:
原帖由 gunka 於 31-12-2022 21:23 發表
請問如何在淘寶買到水彈槍到香港, 謝謝~
這個問題小弟也不知道怎麽回答,樓上的師兄似乎可以買到。
小弟一直以爲只有内地人會想辦法去買到香港玩具,但是沒想到香港會想去買水彈槍。
小弟覺得可以在内地買波箱拿回去改好更好,這些東西會比淘寶買整的更安全些。
玩就別怕,怕就別玩

引用:
原帖由 cyberdog 於 1-1-2023 01:59 發表

小弟一直以爲只有内地人會想辦法去買到香港玩具,但是沒想到香港會想去買水彈槍。
小弟覺得可以在内地買波箱拿回去改好更好, ...
但有些只有成槍, 沒有單買波箱, 而且 hopup 組更加沒有得單買~

引用:
原帖由 cyberdog 於 1-1-2023 01:59 發表

另外想問有沒有191/192水彈槍

引用:

現在淘淘好像很多商家也鎖香港地區了,之前想買一把乖x虎m40a6回家當擺設,把有賣的商家都按一遍都不給集運。

而且捷x的aw腳架也是,全部鎖住不給運∼本來想便宜買來給我的awm用的

回覆 33# 的帖子

可能覺得水彈槍殺傷力更低吧, 而且售價不太貴, 外觀又挺好看
小弟的朋友之中也有一些因為這些原因而對國內的水彈槍有興趣

引用:
原帖由 Andylee2023 於 2-1-2023 21:55 發表

現在淘淘好像很多商家也鎖香港地區了,之前想買一把乖x虎m40a6回家當擺設,把有賣的商家都按一遍都不給集運。

而且捷x的aw腳架也是,全部鎖住不給運∼本來想便宜買來給我的awm用的
走官集應該多數唔得,我自己就用私集,x鷹AWM,M24,M200同DSR-1都買過(貨物品名我係報模型擺件,風險請自行衡量)
至於配件,淘寶同拼多多都有得買(私集),腳架,導軌片,鏡mount,X300之類都買到,買狙鏡可以試試京東搵搵

微店,義烏購可以買到各種光學瞄準器,但就要有國內支付手段
根據經驗,平價RMR都係買造型>實用性

引用:

師兄,其實小弟相信有時候買家也不盡是從“系統好、下場”考量。

就好像之前小弟就看中乖牌的m40a6,跟我一樣純粹看外型想“衝動式消費”的買家我覺得也不少(像打電玩想買同款槍爽一下之類)

而且有留意內地做的拋殼工藝真不多,那個價錢個人覺得以“模型”來算cp真不錯。

而且有注意到嚴膠感重、不夠真,還有很多水很深“高配全金身版”滿足要求比較高的買家

引用:
原帖由 kenchow1989 於 3-1-2023 14:48 發表

走官集應該多數唔得,我自己就用私集,x鷹AWM,M24,M200同DSR-1都買過(貨物品名我係報模型擺件,風險請自行衡量)
至於配件,淘寶同拼多多都有得買(私集),腳架,導軌片,鏡mount,X300之類都買到,買狙鏡可以試試京東搵搵
...
我都用私集, 但佢detect到我唔係大陸地址, 總係會有野唔比我買~
例如電筒、vest等, 更甚者我打戰術背心都係直接search唔到的~
反而最近係AliExpress度見到唔少reddot款都想試買, 但真係唔知買完收唔收到貨

引用:
原帖由 stevechau 於 4-1-2023 09:24 發表

我都用私集, 但佢detect到我唔係大陸地址, 總係會有野唔比我買~
例如電筒、vest等, 更甚者我打戰術背心都係直接search唔到的~
反而最近係AliExpress度見到唔少reddot款都想試買, 但真係唔知買完收唔收到貨;too ...
Aliexpress其實都無咩問題,我都買過野,入唔到集運地址直寄香港咁解

回覆 41# 的帖子

I see
有機會等我試下先

引用:
原帖由 stevechau 於 4-1-2023 13:07 發表
I see
有機會等我試下先
好多鬼都係AliExpress買野

引用:
原帖由 stevechau 於 4-1-2023 09:24 發表

反而最近係AliExpress度見到唔少reddot款都想試買, 但真係唔知買完收唔收到貨;too ...
其實detect到多數唔係因為集運地址 而係因為你唔係大陸a/c
我試過填普通大陸地址 唔比你落單o既都一樣係落唔到
反而係有啲賣家見你係集運地址落到單唔肯寄 要你退款
不過最近叫好D 好多時時搵過第二間就落到單

引用:
原帖由 sam524 於 4-1-2023 17:58 發表

其實detect到多數唔係因為集運地址 而係因為你唔係大陸a/c
我試過填普通大陸地址 唔比你落單o既都一樣係落唔到
反而係有啲賣家見你係集運地址落到單唔肯寄 要你退款
不過最近叫好D 好多時時搵過第二間就落 ...
呢d情況一係VPN 一係代付link

發新話題