34 123
發新話題

[others] Army~pit viper

Army~pit viper

請問有沒有師兄購入了 Army~pit viper?

已入,如果你想買,買時check  真啲, QC麻麻(外觀上)

我都瀨過,番到屋企打第一夾,後西鎖紅點板個兩粒羅斯頭直接斷左一粒,扭又扭唔到出,當無事照用支鏡又會鬆鬆下,兩頭唔到岸
引用:
原帖由 dickyli 於 24-3-2023 21:46 發表
已入,如果你想買,買時check  真啲, QC麻麻(外觀上)

我個把個尾sight 出廠時係教到最緊(最低),返到屋企試下調教,發現原來下邊冇咗條彈弓,呢啲嘢買嗰陣時都唔會check 吹賬

引用:
原帖由 dickyli 於 24-3-2023 21:46 發表
謝謝師兄指點~
千幾蚊有枝CNC滑架,少許鋼parts和JW4效應,的確幾吸引~

回覆 5# 的帖子

滑架唔係cnc,只係果幾條坑係cnc

引用:
原帖由 Tom561 於 25-3-2023 10:36 發表
滑架唔係cnc,只係果幾條坑係cnc
以在下所知,這次PIT VIPER 是原舊鋁料CNC 出來的。不是倒模再CNC 加工外觀。

以前幾百蚊那些都是鋁合金滑架,但是倒模的。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 kaige321 於 24-3-2023 22:21 發表
我都瀨過,番到屋企打第一夾,後西鎖紅點板個兩粒羅斯頭直接斷左一粒,扭又扭唔到出,當無事照用支鏡又會鬆鬆下,兩頭唔到岸  
出去配過幾粒螺絲啦, 除左鎖紅點果兩粒, 鎖plate既都最好換埋佢......
之前係R612&T8呢兩支都叫輕瀨過野, 配過之後就無野~
之後想長KEEP/玩支槍, 塊plate有後備件最好都入定一份傍身~

買左EMG Pit Viper
感覺超好
爽打!

引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-4-2023 13:49 發表
感覺超好
爽打!
好像都是CNC~
師兄請問 how much 購入~

引用:
原帖由 kirk123 於 6-4-2023 14:37 發表

好像都是CNC~
師兄請問 how much 購入~
原價 $1500 95折左$1425

引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-4-2023 13:49 發表
感覺超好
爽打!
查實EMG同Army點取捨好?
馬記教狂熱信徒

回覆 12# 的帖子

army平2舊
外觀至少跟足
emg正係條中身隻坑就已經火起
emg同army同樣拿足版權
但emg外觀無army豔

人工種牙手術
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2023 23:38 發表

人工種牙手術
師兄~勁~
可以分享DIY製作過程嗎?

34 123
發新話題