發新話題

[Marui] AKX Marui

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 22:39 發表

MARUI官網都係賣5980YEN,槍街賣5舊
都係遲買平幾舊
我買左3隻鐵甲,450一隻覺得合理
膠夾新野貴幾十可以接受,而家槍平夾都唔貴週街有貨,想玩馬記Ak可以考慮下
但我最近又迷上mp5同870,燒肺卷可能買支玩下

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2023 22:59 發表

我買左3隻鐵甲,450一隻覺得合理
膠夾新野貴幾十可以接受,而家槍平夾都唔貴週街有貨,想玩馬記Ak可以考慮下
但我最近又迷上mp5同870,燒肺卷可能買支玩下
MP5一直都想買 不過VFC V2都係唔穩定 已放棄
AKX最近都幾吸引我既目光,不過現時都係炒價無謂買,等遲D趺返少少先入手

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:08 發表

MP5一直都想買 不過VFC V2都係唔穩定 已放棄
AKX最近都幾吸引我既目光,不過現時都係炒價無謂買,等遲D趺返少少先入手
Akx4千幾有d貴,Akm先28XX明顯抵玩好多,
V記v2 mp5a5有三連發三千頭幾吸引,我諗要玩mp5終有一日始終要買V記
只係心唔心急等唔等到最終版本  就算馬記之後出mp5都唔係鋼身,每樣零件換哂鋼太燒錢又未必有副廠出鋼身我唔搞咁多了
Ak我主要因為馬記佢做啱1比1 size先比貴幾千玩佢唔玩返豬香港,
但V記mp5外觀真係無其他廠可以比較做得太好,希望盡快出v3改埋斷彈設計,咁就安安樂樂入手了

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2023 23:23 發表

Akx4千幾有d貴,Akm先28XX明顯抵玩好多,
V記v2 mp5a5有三連發三千頭幾吸引,我諗要玩mp5終有一日始終要買V記
只係心唔心急等唔等到最終版本  就算馬記之後出mp5都唔係鋼身,每樣零件換哂鋼太燒錢又未必有副 ...
擺到明炒價,我真係寧願等多排 降返D價先會入手
VFC...就算V2 個HOPUP都係出事....

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:40 發表

咁都係唔買住 同埋而家多左好多2手mp5 xm177,m733,
平平地執支粗玩都可以,見過2千幾包三夾V2mp5又幾抵

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 00:55 發表

咁都係唔買住 同埋而家多左好多2手mp5 xm177,m733,
平平地執支粗玩都可以,見過2千幾包三夾V2mp5又幾抵
我始終都係覺得 只有MARUI係可以一買就即落場,就算GHK都要搞一搞個HOP UP

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:40 發表

日本賣緊62K,折算3700港紙。

引用:
原帖由 selvaria 於 9-4-2023 08:37 發表

我始終都係覺得 只有MARUI係可以一買就即落場,就算GHK都要搞一搞個HOP UP
正常,玩台制都係因為佢有靚身靚內件性格比高,5千5一支鍛又鋼mk12,
同樣用料散砌馬記起碼多一倍價錢,落場唔係話追求要超跑性能,台制房跑性能都夠玩了
馬記砌到咁貴都唔捨得拎落場既

引用:
原帖由 RCOOH 於 9-4-2023 13:38 發表

日本賣緊62K,折算3700港紙。
4千以下就差唔多了,呢支冇真實型號少左價值比貴d去買

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 13:53 發表

正常,玩台制都係因為佢有靚身靚內件性格比高,5千5一支鍛又鋼mk12,
同樣用料散砌馬記起碼多一倍價錢,落場唔係話追求要超跑性能,台制房跑性能都夠玩了
馬記砌到咁貴都唔捨得拎落場既
天生設計有問題打唔準or不可靠,內外件再靚再像真有鬼用咩
打到枝野有零件收爐再換咪仲好

引用:
原帖由 天翔翼 於 9-4-2023 15:05 發表

天生設計有問題打唔準or不可靠,內外件再靚再像真有鬼用咩
打到枝野有零件收爐再換咪仲好
所以我都冇再買而家新槍全部砌馬記
咁三千頭有支靚仔鋼身mp5係屋企玩又唔洗幾準幾可靠冇咩所謂,落場唔想自己搞一輪先可靠都係馬記冇走雞
當然捨得科水咁實係改哂靚件既馬記又靚仔又好打,只係到時又唔捨得拎落場姐,所以馬記原裝改下精密管hopup膠
係最啱落場粗玩,V記係屋企玩操作射下汽水罐自hi又唔貴就幾好玩既

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 16:38 發表

所以我都冇再買而家新槍全部砌馬記
咁三千頭有支靚仔鋼身mp5係屋企玩又唔洗幾準幾可靠冇咩所謂,落場唔想自己搞一輪先可靠都係馬記冇走雞
當然捨得科水咁實係改哂靚件既馬記又靚仔又好打,只係到時又唔捨得拎 ...
V仔又真係岩黎自HI用

想買vfc m733, 落場表現好差?

引用:
原帖由 uncle 於 10-4-2023 13:27 發表
想買vfc m733, 落場表現好差?
其實佢dgbb中規中距,夏天冇乜大問題全部野有得搞,係冬天氣化麻麻地拍埋馬記差好多
只係扣單發咁佢表現ok
以三千上落買到精美mp5 m733特別款唔好要求咁多

引用:
原帖由 selvaria 於 10-4-2023 11:48 發表

V仔又真係岩黎自HI用
佢本身設計追求像真內部
馬記個d設計係為穩定為節省氣體運作暢順而造出嚟,即係一部定位專門用黎比賽既車
V記係復刻真鐵內部為主賣點係像真情懷,其次先搭單加入氣動功能,
兩個唔同定位產品,咁用黎射擊同落場唔洗問都知分別如何

發新話題