63 12345
發新話題

....

本主題由 jacko 於 17-6-2023 22:08 關閉

....

如題 thks

好靚仔, 收藏品!
一個什麼也不懂的老兵!!

回覆 2# 的帖子

師兄你指 CL Project Design CZ Shadow 2?
好 smooth,而且好慳氣。

附件

21-5-2023 14:02

1 個讚好! TOP

回覆 4# 的帖子

.

引用:
原帖由 matthew100007 於 24-5-2023 07:31 發表
CL PROJECT DESGIN SHADOW 2 CUSTOM,做左幾日功課有以下結果
*1)開槍時後座力輕,可能為左配合IPSC
2)退堂時是下身咬上身,相對穩定,
3)金屬是飛機外件金屬等
4)ipsc level 3 有人用
5)hi cap另一選擇
...
CL Project 0既手功係好好,亦無0羊工差,我都非常渴望擁有,但你以上幾點,其實都唔算佢地特色,原裝KJ Shadow 2已經後座力輕,主要係滑架比一般手槍細,下身包滑架,真鐵同KJ原來就係咁,原裝KJ Shadow 2已經全金屬,當然CL Project 用鋁做更靚更輕
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

手1

價值不菲,一枝 CL PROJECT Custom Shadow 2 成槍(全包 CNC 滑架、下身、外管、內外零部件、精密管……),要成 $ 11k 一枝; 比一枝傳統 Hi-Capa Open-Slide (連紅點)還要貴!

引用:
原帖由 matthew100007 於 24-5-2023 17:31 發表
全港得波子有得賣,其他店唔敢入佢地嗎?

回覆 8# 的帖子

產量極少,而且又貴,網上少人提都好合理。
引用:
原帖由 matthew100007 於 25-5-2023 19:16 發表
最慘是上網找無人提e 支槍,連提都無人提,唔會咁多人投資11000落一支咁新品牌的槍,一唔小心跌落地咪 跌花左,跌爛左一萬蚊,網上youtube來來去去都是CL找條羅過ipsc獎條友宣傳,都無人做review

我支賖刀2就裝左唔少CL件,但感覺上一係唔裝,一裝要一套,環環相扣。

含彈嘴改到極低阻力,但上匣必須要非常狠而準,否則粒彈會移位撞飛機,而recoil spring都係極軟,向天就上唔到彈果種,似乎換埋條師奶會好D。

佢條紅色 recoil spring 軟到離晒譜,blow back 被嚴重拖慢!
引用:
原帖由 RCOOH 於 26-5-2023 13:06 發表
我支賖刀2就裝左唔少CL件,但感覺上一係唔裝,一裝要一套,環環相扣。

含彈嘴改到極低阻力,但上匣必須要非常狠而準,否則粒彈會移位撞飛機,而recoil spring都係極軟,向天就上唔到彈果種,似乎換埋條師奶 ...

「無blow back ,無lock bolt」? 點會呀?
引用:
原帖由 matthew100007 於 29-5-2023 15:58 發表
都是唔買啦,無blow back ,無lock bolt,外觀靚,但太x貴,一支等如10支

63 12345
發新話題