發新話題

....

本主題由 jacko 於 17-6-2023 22:08 關閉
我支賖刀2就裝左唔少CL件,但感覺上一係唔裝,一裝要一套,環環相扣。

含彈嘴改到極低阻力,但上匣必須要非常狠而準,否則粒彈會移位撞飛機,而recoil spring都係極軟,向天就上唔到彈果種,似乎換埋條師奶會好D。

引用:
原帖由 no-name 於 29-5-2023 23:49 發表
支成槍係 race gun 取向 (應該同真槍一樣係 for IPSC Production Division 吧),雖然冇玩過但睇佢 d 零件既改法,係冇後座(其實只係細 d)冇 slide lock 都唔出奇

散砌個價會合理 d,但由大師開過光係咪值就唔知 ...
賖刀2手感似Magpul K2,黃蜂腰大蘿柚,鐘意就鐘意,唔鐘意就會覺得好頂手。

CL既grip片冇記錯都係類同原裝既薄鋁片,個人係換左淘佬水彈既G10片,G10不能太薄,反而令手感飽滿好多,原本果個厚度個人覺得似條木方。

引用:
原帖由 no-name 於 1-6-2023 15:57 發表

平時渣得最多係 2 大公廁 (HiCapa 同 Glock),賖刀 2 對我黎講係比公廁們好渣好多,由其天生 design 係 frame 包 slide,support hand 指公有多 D 位放,仲舒服 D。
小弟都有把, 奈何當時零件直頭係冇乜就 ...
淘佬水彈版賖刀2零件,不過要略執,而且執完都有少少瑕疵。

BTW,台灣開箱介紹呢支CL賖刀2非常倒米,一開場就重重重,900幾克有幾重姐?重型肌無力丫?支支大改open gun都超過1k啦。

另外,錄音機咁講哎呀個trigger更輕更快,其實KJ本身原裝已經輕到相當離譜,過輕就變成重度個人喜好向,我的熊掌汝之砒霜。激死人既係,一隻雞最關鍵既預壓、擊發、過行程三段(P、B、O)既手感隻字不提。大佬,一萬蚊支炮丫,講好D啦......

睇片,CL賖刀2條slide既速度係肉眼可見既慢,似就黎冇氣咁。馬記支支都係極速無影silde,一樣好打,都唔明改到咁極限做乜。一粒碎彈就闔家富貴又榮華,偏偏佢既極限低阻版feed lip又會更容易導致上唔到匣甚至炒爆飛機頭或彈。

引用:
原帖由 matthew100007 於 2-6-2023 01:32 發表
下年kj work 會唔會出shadow TS2 orange ,同一套shadow槍模,出兩款槍,食兩味。想買TS2多D

Eric Grauffel shadow 2冠軍,因shadow 2比glock 準好多,因為刀2 trigger 輕,glock trigger 3磅影響準成度。穩d,在ip ...
因為TS同影2本身係特登整既比賽鎗,真火1.2公斤,等於兩支Glock。鎗嘴上跳同felt recoil本身又係Glock既弱項,重心高,彈弓特別硬。75系列重心超低,而且用12磅彈弓就夠,據聞鎗嘴只跳8度咁多。

實彈涉及到商業,收得贊助錢就要用佢個品牌出戰,而且實彈變數好大,唔係氣鎗吐痰咁既距離。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-6-2023 11:04 發表
個人覺得,KJ CZ 手槍系列當中,最準確、最穩定是最醜樣果枝,即係 CZ P09。

P09:醜樣冇罪架。

引用:
原帖由 matthew100007 於 5-6-2023 14:15 發表
記得G&G 出24K真黃金AK47 EBB 都唔洗一萬。如果一萬蚊整改支馬記HI CAPA應該無敵。
最無法忍受係1萬蚊食人口水尾,1萬蚊叫師父整支HICAP,trigger手感都可以按你喜好tune。

引用:
原帖由 no-name 於 7-6-2023 15:25 發表

P365 XMACRO 正呀...
Slim + Compact Size 但有 17 + 1 粒再自帶鏡 mount 同 comp 頭

但而加先出 P320 Xcarry,應該有排都未輪到呢支玩具
P365有CO2版,出Green Gas版應該係時間問題。

不過趁墟出都出365SAS加comp頭,Sig Anti Snag,前後西埋入slide裡面,禮盒版送5條2啤牌加金牙。

發新話題