17 12
發新話題

有呢架野出必買!

亞基拉!

行電...... 香港出唔到街.............
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 26-9-2008 00:43 發表
行電...... 香港出唔到街.............
入圍村玩都夠過癮

行電就一定唔比出牌的嗎?
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

無得玩la . . . .行唔到街

引用:
原帖由 積夫 於 26-9-2008 12:02 發表
行電就一定唔比出牌的嗎?
唔係一定, 不過唔係一個普通巿民可以做到.........
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 laurence 於 26-9-2008 00:25 發表
亞基拉!
噴紅色!
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 26-9-2008 14:23 發表

唔係一定, 不過唔係一個普通巿民可以做到.........
願聞其詳
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

回復 3# 的帖子

都話香港d例過時ga la
柴油車就一定係要出貨車牌,所以好多d環保柴油私家車無得入口
行d既又話唔入得口,唔出得牌
運輸處同環保處班官真係要拎去打靶

引用:
原帖由 Boniface 於 27-9-2008 12:07 發表
唔做唔錯,多做又唔會多左錢落袋...佢做來做乜?

引用:
原帖由 積夫 於 26-9-2008 21:52 發表

願聞其詳
其實詳細我都唔清楚, 不過出牌就一定係有辦法既, 因為警隊都有幾架電車, 而警察既車行上馬路同普通車都係要根一樣既交通法例。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-9-2008 12:28 發表

唔做唔錯,多做又唔會多左錢落袋...佢做來做乜?
全對~!!!
-但丁

回復 11# 的帖子

大家交埋咁多稅就係用黎養呢班蛋散

法例過時, 其實最大責任係我地班尊貴既議員.

據在下所知, 道路交通條例 (Cap.374)係幾年前已經提出過修訂 (其中包括管制強光LED燈既),
但因為我地尊貴既議員掛住做"佢地認為" 係 "對香港有益"既討論,
所以此等實際既修訂一直未能夠係議事堂上被討論以至修訂.

即使有關部門努力咁起草修訂同準備都好,
係相關既法例未被通過既時候,
你又可以要求相關部門做D咩呢?

我諗斷唔須要用到"打靶", "蛋散" 呢D語言暴力嘛?

再者, 朋友你每年又交幾多稅呢?

你交既稅剩係用黎出糧比公務員?

公務員無份交稅?

x x x

> 而警察既車行上馬路同普通車都係要根一樣既交通法例。
<--錯, 政府車係路上行走唔一定受Cap.374管制既.
引用:
原帖由 Boniface 於 27-9-2008 12:07 發表

17 12
發新話題