發新話題

哈~~~互聯網ge 威力, 教曉我爆波箱~

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-6-2009 14:40 發表
呢個網係好有用的~
我第一次玩槍個時~我成日係呢個網到流連~自己學識佢,
到時壞槍自己識搞,唔會比D槍店呃,
唔知點解我一直都信唔過D槍店幫人修槍..................
因為我驚佢地換左D料~~~
所以我自己D槍一定係 ...
我都係照全佢學識
壞槍e+自己識搞
但gbb無e d網= =
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 7-6-2009 16:41 發表

有錢不如買井記慢慢改, 無錢就買國狗, 我死都唔想買gp 講真你睇下隔離台講幾多gp支gbb有幾多問題?係被河蟹左咁解姐

幾千蚊買支樣返尼份bolt個閉鎖系統係膠ge, 我真係無咁硬膠

反正都係喇點解唔買井記?你摸 ...
所以我總係覺得依道o既言論自由比 "河蟹友" 好好多 , "河蟹友" 直頭係細蚊仔鬥小家 , 一 d 容人o既風度都冇, 生意味又濃!!
講翻 "爆波" 依家野我係6-7年前俾 "蛇蛇蛇" 搵左笨 之後就學識左

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 7-6-2009 13:34 發表
話說玩左十幾年槍, 都只係開過一次波箱咁大把

早幾日睇左呢條片

http://www.mechbox.com/mechbox/v2-mechbox-spring-upgrade.html

心血來潮整下屋企d壞槍啦, 因為一路以尼都係怕左爆彈弓同唔整點砌返d齒 ...
只要你唔好未拆已經諗佢難 , 佢就唔難
由第一枝開始已經係呢種諗法

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 7-6-2009 16:41 發表

有錢不如買井記慢慢改, 無錢就買國狗, 我死都唔想買gp 講真你睇下隔離台講幾多gp支gbb有幾多問題?係被河蟹左咁解姐

幾千蚊買支樣返尼份bolt個閉鎖系統係膠ge, 我真係無咁硬膠

反正都係喇點解唔買井記?你摸 ...
其實我想問下一支井勝gbb要幾錢,有D咩問題要執?
好想要支完美既gbb...

我又分享下...
當年我第一枝國狗 金弓 AK 因降左火, 所以想搞搞枝槍
禁好彩自己 search 到 mechbox 條片 (果時仲係舊版面), 所以去左槍街, 執左套平齒 (elements 200%), 彈弓, 自己望住條片搞...
不過, 以當年有限既知識, 無限既勇氣, 一爆開個波箱就出事...  
開波箱時, 成條彈弓差d飛出黎 (無經驗 ma), 跟住 set 齒都 ok 順, (都係照睇片 jei, 無難度), 點知....
想裝番個 set 好左既波箱入落枝槍時, 大近視!!!  原來我拆果時, 郁到個扣雞, 成份野走左位, 又因為條片吾 cover 個扣雞...  大能獲...  最後都係搞吾掂,  要俾師兄搞...  
錢銀事少 牙詨大!!  仲要俾班衰人笑我儍, 話我 5舊水既槍, 買料都用左 4舊...  
無計la, 想自學 ma...  雖然而家都未係好掂, 但起碼知道d AEG 既內部結構....

想當年, 14歲買左支Famas番來, 唔夠一個星期就拆左佢, 果時乜差野都冇得睇(屋企有自己一部腦, 有得上網已經好勁), 全部靠自己, 果時ge心態都唔係話改乜改乜, 都只係想睇下入面係點. 果時? 衰左就大獲了, 又冇錢拿去比槍shop搞, 跟本就係迫住自己用腦, 全部技巧, 經驗都係迫出來. 我第一次搞左成個下午, 係個拉橋冇扣到落密氣咀道, 上網又冇咩野找. 係online打RS識左個師兄, 佢又比個電話我, 打去問先知原來拉橋係要扣氣咀. 之後就開始換彈弓, 氣咀, 齒, 摩打(我塞左個EG700落FAMAS道). set齒都係玩左好多年先知要做. 好多人都唔知我手上果支又靜, 打得又越ge SPR係經過幾多實驗同經驗得出來的結果. 支野越得好過份, 試過有人認為我支野過火, 拿罐試, 兩面唔裂. 好勁好勁咁, 有幾多人知曾幾何時我試過150% ~ 240%都係打兩面力... 100%都打爆marui波相呀...

E+ D人, 又精華post, 又多資料係網上面, D人都唔去睇. 真係曬鬼氣, 講埋佢知D post係邊, 叫咩名, 都話找唔到. 心淡了.

引用:
原帖由 somungdan 於 9-6-2009 10:29 發表
錢銀事少 牙詨大!!  仲要俾班衰人笑我儍, 話我 5舊水既槍, 買料都用左 4舊...
睇開D啦, 買老馬又點姐? 你買番來D料都係補品級, 識買就一定好過老馬. 你5+4百有支補品級的槍, 人地千二up都仲要老馬料ja, 係要玩ge, 支老馬都換曬補品啦, 係咪都要換, 做咩野要拿支貴ge換, 什麼妹仔大過主人婆, 正一封閉又愚蠢. 係啊, 我支國狗改完都千23, 但一定好過你千23果支原裝, 你要我咁好, 咪又要千23再加錢買野.

引用:
原帖由 hermanht 於 9-6-2009 11:39 發表
想當年, 14歲買左支Famas番來, 唔夠一個星期就拆左佢, 果時乜差野都冇得睇(屋企有自己一部腦, 有得上網已經好勁), 全部靠自己, 果時ge心態都唔係話改乜改乜, 都只係想睇下入面係點. 果時? 衰左就大獲了, 又冇錢拿去比 ...
ai...  係呢度都少d 你講既小朋友...
我記得兩年前, 我仲未有 CGF or WGY forum 果時, 我只系 D台 U台度睇料, 遇到最多既 post 係:  我要揾枝最勁最準最大力既槍, 一個禮拜起碼三 四個, 真嘔血...

真係就黎要揾返 CS 出黎打下, 先追到時下年青人既思考方法....

當年無睇佢
裝錯左推彈咀

最後一睇就知中左招

不過好耐無整aeg啦

引用:
原帖由 somungdan 於 9-6-2009 10:29 發表
我又分享下...
當年我第一枝國狗 金弓 AK 因降左火, 所以想搞搞枝槍
禁好彩自己 search 到 mechbox 條片 (果時仲係舊版面), 所以去左槍街, 執左套平齒 (elements 200%), 彈弓, 自己望住條片搞...
不過, 以當年有限 ...
當年 ??  國狗 金弓 AK 出左有幾耐呀 ???

引用:
原帖由 hermanht 於 9-6-2009 11:39 發表
想當年, 14歲買左支Famas番來, 唔夠一個星期就拆左佢, 果時乜差野都冇得睇(屋企有自己一部腦, 有得上網已經好勁), 全部靠自己, 果時ge心態都唔係話改乜改乜, 都只係想睇下入面係點. 果時? 衰左就大獲了, 又冇錢拿去比 ...
我支FAMAS都未拆到去波箱,上次拆完換槍管,裝返好仲淨返3粒螺絲在枱面

引用:
原帖由 louisli 於 10-6-2009 17:40 發表

我支FAMAS都未拆到去波箱,上次拆完換槍管,裝返好仲淨返3粒螺絲在枱面
我淨番一堆
但係支槍又正常wow~

哈哈我都系睇lee條link學番黎既。
睇完條link膽粗粗試過自己磨齒攪快頩,不過玩一場就掃

我第1支槍係金弓m4(剛剛出)
半年後就比我爆左
重記得第一次爆咩都唔識
一開始就將電片條彈弓唔知彈左去邊

引用:
錢銀事少 牙詨大!!  仲要俾班衰人笑我儍, 話我 5舊水既槍, 買料都用左 4舊..
我都唔只啦
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

發新話題