29 12
發新話題

[others] @GM GBB 專區

@GM GBB 專區

有無巴打入左呢支又改左D咩入去咁?

我都入左支, 唔知有無D平靚正建議呢?

大家都知, 玩國狗最大原則就係以最平成本得到最高享受

同埋我發現呢支係可以入到井勝匣, 仲要打得幾大力下
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 wonglk 於 16-6-2009 19:29 發表
答單問
井勝出左匣啦?!?!
sorry, it'd wa

其實我想請問一下DS兄, 我見你隔離台度POST左D好野, 介唔介意都o係度post下? 因為我相信未必個個都去果度睇野ge

好似gp果個hopup咁, 請問係咪完全唔洗執直入呢?

同埋我都係想改做mk12 mod0, 我想請問條管係咪一定要買gp mod1 成千幾蚊果set, 淨要條管?還是有個更好ge方法?

謝!!!
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 ZaMaR 於 16-6-2009 23:11 發表
我又答單問....
枝野準唔準?
我想買枝改SPR
我個人覺得OKAY, 不過如果改埋GP悺HOPUP唔知會唔會如虎添翼
鵰。豹。狸。獅。狒

今日又手痕, 搞搞震

咁搞左咩呀?

換左份國產DD OMEGA骨, QQF入面有得賣ge PNC BUFFER 150% UP, 仿KAC前摺SIGHT, 新出GE國產CNC金屬 HOPUP座

其他果D, 自己睇啦

先尼個完成圖先~

份骨都係有小小高低級, 不過都可接受GE

咁就唔覺喇

另外塊DUST COVER, 真係好正

有無發覺份BOLT係銀銀地?因為我發覺省左之後再拋光真係幾好睇, 支槍又順左

到個金屬HOPUP座喇, 幾過癮, 聲稱係CNC, 信不信由你, 為左要平, 所以都係買佢TRY TRY啦~
仲要有個應該係後備HOPUP位, 以防本身果個打左柴都仲可以有HOPUP, 打彈就未打過喇, 不過打左30下度, 個飛機果度都好似無變型

鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 d.s 於 18-6-2009 00:45 發表
實驗體#06
MADBULL Noveske 10"
......點較Hop-Up呀....超勁高低級
真係高低級到咁....
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 denniscty 於 17-6-2009 23:43 發表
版主大大可唔可以教下點拋光個bolt
好正好real steel feel
首先用240 砂紙省走面頭果層油, 小心省到有波浪, 再用1200砂紙FINISH佢

不過唔記得講, 果個HR BUFFER真係幾得, 依家支國狗個RECOIL同井記差不多
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 denniscty 於 18-6-2009 14:09 發表

我今日會去買
唔知HHR會唔會再好o的呢
咁我就唔知喇, 因為我唔打算買GP產品
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 denniscty 於 18-6-2009 14:30 發表
版主咁你o個條係祖國出品?
請問o係邊度買呢?
應該係香港出品掛??  QQF有得賣~, $120
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 loop2 於 18-6-2009 15:32 發表

版主 , is the 高低級 problem caused by @GM or the 國產DD omega?  any comments regarding the DD? weight , colour etc?
i guess that was the problem of "W@"
it was bx @GM was totally copy from W@, so w@ problems equal to @GM one

and this dd was perfect, full marking, high grade finishing(maybe CNC?) and light weight
the color tone i have no idea, i haven't see the real one b4, but i think that's okay

i think that's valuable to install into @gm GBB
鵰。豹。狸。獅。狒

報告下呢個新Cnc hopup 座先,唔錯,好Fit,用左之後絕無小便彈,爽直遠,貓兵有售
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 louissas 於 18-6-2009 17:22 發表

膠飛機有無撞個金屬hop up座撞到變型?
隔離台c6250話可能會,最好換埋金屬飛機
小心...
可能姐, 未必一定ge

上一手可能jam過彈但係照打個bolt, 所以出氣咀返尼果陣已經變左型, 佢打左幾多匣我唔知, 但係返到尼我手上未換金屬hopup座之前我打左起碼15匣
換左之後我打左4匣, 未見變型加劇

另外今日青掂晒d野之後, 試下個集彈性先

18m, 28度, 室內無風, topgas, 馬記0.25g bb彈, 最大hopup

a4紙, 最大黑圈細過人頭

圈埋俾你地睇, 總共打左10飛, 紅圈地方

我覺得可能換埋個hopup皮同埋個條hopup就應該會好d
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 ericx 於 20-6-2009 10:43 發表

CA條AEG barrel 可以直上定係要大汁先上到???
thankss
aeg管同GBB管唔同構造吧...

PS: 我實在忍唔住了...換鬼左個GP HOPUP皮, 依家又飛遠多10M
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 ericx 於 21-6-2009 00:32 發表

咁如果要改SPR 未即係要買GP 條MOD1 outter barrel .....加CA 筒???
好似唔係好化算wor...
aeg vs gbb

附件

21-6-2009 12:20

21-6-2009 12:20

鵰。豹。狸。獅。狒

食得飽得滯, 搵D野搞下先
搵隻匣, 磨銀佢

唔知有無人睇得出, 有咩特別?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Pan 於 21-6-2009 12:24 發表

14.5", 10.5"
唔係, 唔好俾原廠做出尼條假坑呃到, 我都俾佢呃左
鵰。豹。狸。獅。狒

29 12
發新話題