發新話題

電槍用鋰電

[quote]原帖由 亞龍 於 25-6-2008 10:55 發表
新品种 2000mAh 9.6V 20C LiFePo4 磷酸

仲有想問下,原裝馬記用9.6V20c 會唔易掃?
thx alot, 同差機要幾錢?

[quote]原帖由 t082gt 於 28-6-2008 17:53 發表

想問i-max b6部

引用:
原帖由 Inty 於 29-6-2008 03:11 發表
仲有想問下,原裝馬記用9.6V20c 會唔易掃?
thx alot, 同差機要幾錢?
鋰電沒有 9.6v的,3.7v1粒,2粒就7.4v,3粒就11.1v,而家有人玩到4粒....

馬記原裝到乜都冇攪,就咁放排11.1v20c落去必掃,7.4v就睇你用咩槍,用eg1000果D就危危地,eg600果d都頂得住

回復 214# 的帖子

EG1000比唔係EG700快嗎為什麼會相對易掃呢

引用:
原帖由 gally 於 29-6-2008 15:40 發表

鋰電沒有 9.6v的,3.7v1粒,2粒就7.4v,3粒就11.1v,而家有人玩到4粒....

馬記原裝到乜都冇攪,就咁放排11.1v20c落去必掃,7.4v就睇你用咩槍,用eg1000果D就危危地,eg600果d都頂得住
你有冇睇清楚前 o個幾個post

先架...............

[quote]原帖由 t082gt 於 28-6-2008 17:53 發表

想問i-max b6部

附件

29-6-2008 20:04

[quote]原帖由 亞龍 於 29-6-2008 20:04 發表
b6部

師兄請問你呢隻差機幾錢呢?............6xx人仔..大陸訂的,唔知香港有冇
Hi-model 果專用差機可唔可靠?..............未用過
仲有9.6V 用落馬記原裝槍可以嗎???.........M14等0.9j新槍可以的,但以前的0.6-0.7j舊版槍最好改用M90以上的彈弓

引用:
原帖由 亞龍 於 6-7-2008 22:01 發表
師兄請問你呢隻差機幾錢呢?............6xx人仔..大陸訂的,唔知香港有冇
Hi-model 果專用差機可唔可靠?..............未用過
仲有9.6V 用落馬記原裝槍可以嗎???.........M14等0.9j新槍可以的,但以前的0.6-0.7j舊版 ...
唔該晒!~
我已經用緊M100
多謝你gei解答

新品种 2000mAh 9.6V 20C LiFePo4 磷酸铁锂电池 更耐用更安全

最新推出的磷酸铁锂电池组

★ 更多的循Ĩ ... [/quote]

阿龍兄,

有無門路買到上面哩粒 "LiFePo4" 鋰電呀?  HI Model~9.6V 20C 2000MAH
THKS FOR REPLY......

引用:
原帖由 IS520 於 8-7-2008 15:56 發表
新品种 2000mAh 9.6V 20C LiFePo4 磷酸铁锂电池 更耐用更安全
最新推出的磷酸铁锂电池组

★ 更多的循Ĩ ...
http://store.taobao.com/shop/xshop/show_list.htm?scid=24117020&scname=himodel+%B8%DF%C6%B7%D6%CA%B5%E7%B3%D8&owner_id=9b773d87931100abddbb55c02d6033e5&shop_id=34352930&order_type=time

龍版主
想問問有否一些 11.1V 約15-20C 2200mah 的鋰電介紹呢? 好似thunder power 一樣咁信得過. 又細舊D呢

我見Firefox 有舊 15C 1600mah 是否OK?

因為我用AE1000. M100 彈弓. 打10.8V 1400 (IB) ,  舊電長full 兩夾300飛後開始無力!  係唔係細電唔適合呢D motor用呢?

發新話題