發新話題

電槍用鋰電

引用:
原帖由 路比 於 21-1-2007 09:34 發表
想問問,可唔可以講埋如果用鋰電o既話,個波箱點改?
11.1v快等很耶...
最好改用扭力齒,令速度減慢
唔會咁易掃天梯

引用:
原帖由 Zaku 於 21-1-2007 21:07 發表

Thx Feliscat
so is the 平行充電的KWT better or the RC-power 601 better?
just thinking which one to buy.......
601功能多d

引用:
原帖由 felixcat 於 21-1-2007 21:59 發表

601功能多d
多d what function?

引用:
原帖由 路比 於 21-1-2007 09:34 發表
想問問,可唔可以講埋如果用鋰電o既話,個波箱點改?
11.1v快等很耶...
用Torque Up齒+700摩打咪慢D囉!

[] [] []
勁呀~

Hi, is 7.4v 20c enough for 1 face power? What kind of gear and motor settings should I pay attention to with 7.4? Thanks alot

引用:
原帖由 angrybang 於 22-1-2007 14:01 發表
Hi, is 7.4v 20c enough for 1 face power? What kind of gear and motor settings should I pay attention to with 7.4? Thanks alot
7.4V 20c 打一面力一定得 , 7.4v 差滿有 8.4-8.6v .
ROF 唔夠就再換 motor or gear 去就返 , 但我要預兩粒一日.
一趺底過 8.0v 就會 feel 到好笠.
另外 20c 可能會高左 d , 要加 delayer 唔係就 single shot 變 double shot.

Thanks, I tried using 10c battery and it's way too slow... makes a huge difference.

引用:
原帖由 WeDs 於 23-1-2007 01:28 發表

7.4V 20c 打一面力一定得 , 7.4v 差滿有 8.4-8.6v .
ROF 唔夠就再換 motor or gear 去就返 , 但我要預兩粒一日.
一趺底過 8.0v 就會 feel 到好笠.
另外 20c 可能會高左 d , 要加 delayer 唔係就 single  ...
靚電係唔會因為差滿電令V數變高架![]

引用:
原帖由 亞龍 於 23-1-2007 02:36 發表

靚電係唔會因為差滿電令V數變高?
我本來都以為係 , 原來係個他表唔準.
就算 thunderpower 都係冇穩壓只有 protect. ( 我拆開過泥睇 )
7.4v 差完有 8.4-8.6v
11.1v 差完有 12.4-12.8
peak 就要視乎個 charger cut 電 volt 數.

附件

23-1-2007 05:17

係唔係買返黎只需要將個插頭轉返槍用就可以?
鋰電..係唔係同電話電差唔多用法?

引用:
原帖由 亞龍 於 18-1-2007 03:34 發表
槍用鋰電

電磁係 Thunder power 1320mah 11.1v ($370)
小弟試過用兩面力,最多可以打5-6千飛,
重要係一場45分鐘的game內打哂,中途唔發覺有跌V,
電磁也不太熱.....  
充電器我用有平行充電的KWT ($330)
INPUT 9-15V直流電,可充 7.4v 11.1v同14.8v的鋰電
out put由0.5-2A

唔知大家有無用過一種圓柱形鋰電, 1250mah 11.1v (15c),
如果打底中力(上彈好快), 我地試過打左一日, 打左3000飛以上,
電池重有電, 相信可打4000飛以上, 今個星期日再打,
試下4000飛重有無電, 因為舊電有15c, 所以連full 300飛,
都無跌volt, 依然好暢順, 舊電亦無發熱發漲. 但係價錢就相差好遠,
只賣$160.

圓柱形鋰電尺寸

圓柱形鋰電尺寸 18MM直徑 195MM長度, 可以用平衡差或兩條電線差電.
另外, 我見平衡差機都有好多款, 最平只係$80, 好似亞龍果款,
都唔使$200.

好似好長 wor.
會o向邊到買到呢 ?

乜野好長?

AKS 唔使改位都可以放到.

發新話題