發新話題

電槍用鋰電

引用:
原帖由 konzyda 於 2-4-2007 02:14 發表

胆粗粗 自家制 未測試 係鴨記買來焊接
大家點睇

鋰電自己焊都幾危險.
你試左睇睇夠唔夠力推再研究.

原來係3.7v X 2
1j ok  110吉打彈弓拉唔到

回覆 #64 Johnny_ho 的帖子

車仔舖有冇呀
本來無一物, 何處惹塵埃

師兄:
想問下我打AUG M100兩面力用11.1v會唔會好易掃天梯?
唔該晒

回覆 #60 konzyda 的帖子

c hing 我想問下你用咩叉電架??
用咩焊架?

引用:
原帖由 ek9 於 16-4-2007 01:31 發表
c hing 我想問下你用咩叉電架??
用咩焊架?
用speed ex15pro叉電機
鋰電買返黎已經有焊片 用焊槍就掂

附件

17-4-2007 02:03

回覆 #68 konzyda 的帖子

咁係唔係叉完會自已停架??

引用:
原帖由 ek9 於 17-4-2007 15:17 發表
咁係唔係叉完會自已停架??
冇錯

引用:
原帖由 7coolook 於 15-4-2007 03:33 發表
師兄:
想問下我打AUG M100兩面力用11.1v會唔會好易掃天梯?
唔該晒
我用 7.4V 2100mAh 15C/24C 推 M120 都無問題,射頻比 9.6V 1700mAh NiCd 電還快 DD,
所以你用 7.4V 已經夠,11.1V 掃天梯機會..................
我舊電是 Thunder Power。

引用:
原帖由 maurice 於 27-4-2007 09:48 發表

我用 7.4V 2100mAh 15C/24C 推 M120 都無問題,射頻比 9.6V 1700mAh NiCd 電還快 DD,
所以你用 7.4V 已經夠,11.1V 掃天梯機會..................
我舊電是 Thunder Power。
咁講法7.4v推原裝都無問題啦?

引用:
原帖由 B.C 於 27-4-2007 10:18 發表

咁講法7.4v推原裝都無問題啦?
Absolutely! 10C is OK for original power.

其實10C同15C有咩分別呢?
果次去巷仔問條友佢話電槍幾多C都無分別~
係直升機用先會有分別

C 數越大,放電能力越高,即係電流A數越高,15C 比 10C 爆發力更強,可以推更硬的彈弓!

發新話題