發新話題

我好想放棄......

嘩嘩嘩! 剛剛入來睇睇! 就睇到很多野!

首先, 要多謝吓話黃銅膽 .......個位高人先, 提供佢自已個支YYA,(...耐何打咗咁耐又冇jam彈又冇碎彈...)給我地呢班唔悉GBBR既玩家. 再一次說多謝.
不過高人你話"至於我依家枝WA M4,你既然連搜索都懶,我亦不厭其煩post多次,大家交流下", 請你明白我地要上班, 係唔會花時間慢慢睇你過啲POST! 要睇都睇我Client啲contract啦! 如果你覺得煩打個幾隻字,你大可以不理會我地寫啲野. 無謂令你唔開心啦, 大家入來交流都想自己支槍打得Happy啲chat得Happy啲 所以高人一早就給YYE M4(有膽式)出如此結論同時亦冇keep過支YYE M4, 難怪玨玩YYE(支槍冇大問題)啲玩家有一點反應! 大家講車我又學"雪狗"師兄....... 之前有個玩車高人同我講佢改DC5 Type R點勁點勁同佢架車點勁.....佢飛街贏啲WRX, 路苟....點點點, 有一日我揸架乜乜R turbo係街見到呢個玩車高人, 原來佢架所謂勁車只不過係架自動跛Civic. 之後就再冇見佢講車經! 如果自己冇個樣野, 最好小出聲唔好話亞邊個乜乜乜.

我地冇講YYA , 只係講自己支YYA system唔掂, 睇過你個list, 同我個兩支好接近只係冇用膠嘴(飛機), 會叫個火記去買再試吓得唔得.

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 18-6-2010 14:03 發表

市場佔有率回到最基本的問題係咩先
我唔信一枝三日唔埋兩日要整的槍叫ok la
你今講yya 咪冇一枝成槍現成打得
師兄你估玩車貴定玩槍貴
今的比喩你仲未明 你唔係同我講玩wargame 的技術比得上車呀
反正我目的達到唔洗同你吹
你果枝WA M4三日唔埋兩日要整咁惨?
我果枝改好後又無喎~我好彩定你黑仔?
WA M4成槍要現成打得係可以嘅,
你要記住原裝WA的M4建議使用134a GAS,
我可以話你知你肯乖乖地用134a,枝鎗會好耐用,
但若要用Topgas,有效改裝是必要的~

而市場佔有率,就我一般知識所見,
只要見到不斷有第三廠商肯為一件產品推出新補品,改件...等
就等於該件產品係屬於有一定市場,一定潛力,吸引到第三廠商齊來分一杯羹,
這就是最簡單的道理.

我已清楚你嘅目的,
就係:
1.話比所有人知你係唔知個[咁]字係點寫/打,更唔識使用[複製]與[貼上]
2.話比所有人知你只懂亂吠,狗屁不通
3.話比所有人知你鐘意車多過鎗
恭喜你目的達成

引用:
原帖由 rho837 於 18-6-2010 16:11 發表
嘩嘩嘩! 剛剛入來睇睇! 就睇到很多野!

首先, 要多謝吓話黃銅膽 .......個位高人先, 提供佢自已個支YYA,(...耐何打咗咁耐又冇jam彈又冇碎彈...)給我地呢班唔悉GBBR既玩家. 再一次說多謝.
不 ...
well~咁啱嘅,我都要開工,都係冇太多時間去追post,
但係當我想知一d資料時,我都會抽時間去使用搜索功能,
畢竟網絡已存有大量資料,差在有冇心去揾,等於亞媽煮好餐飯擺響枱,
唔埋枱食仲要亞媽餵,咁就...
咦?!你有伙計,既然都可以叫佢幫你買飛機,咁你點解唔叫佢幫你搜索我d post??

引用:
原帖由 d.s 於 18-6-2010 10:18 發表

要視乎你用咩牌子鎗身,
就我仍末試過毒蛇匣而言,
我試過自己枝Prime身,原裝膠身最 fit PGC匣
小弟都係用p身,以效能呢講,係咪都係pgc匣最fit 呢??

回覆 139# 的帖子

我試過係

回覆 140# 的帖子

thank you. 睇呢有機會都要入隻pgc 試試.

有師兄話VVE銅芯唔掂...
其實我唔同意...
銅芯M4我自己有一支(第2代)...
買番黎只係煩個力同HOP UP...
換NPAS換HOP UP皮咩事都冇...
打得好爽...
多事o既多數都係第1代...
第1代d野比第2代差好多...
第3代又比第2代好...
唔可以用你朋友個幾支一概而論唔掂...

引用:
原帖由 d.s 於 18-6-2010 17:59 發表

well~咁啱嘅,我都要開工,都係冇太多時間去追post,
但係當我想知一d資料時,我都會抽時間去使用搜索功能,
畢竟網絡已存有大量資料,差在有冇心去揾,等於亞媽煮好餐飯擺響枱,
唔埋枱 ...
1) 你要開工同你有多少時間追POST - 呢個係你自已的私事.
2) 但.......功能 - 呢個係一般做法但唔咪個個TOPIC我會去做. 你有你去做, 其他人有其他人選擇自已想找的資料.
3) 有心冇心都係每個人的私事或私人選擇, 同上一樣
4) 要亞媽喂個個一定係佢好愛的. 同樣都係做媽媽的私人選擇. (希望不用亞媽做example)
5) 火計都有佢自已自由選擇, 再講你可以唔出張list, 旦你出了! Again係你的選擇, 我冇迫你.

不要為爭執而爭執

引用:
原帖由 rho837 於 18-6-2010 19:34 發表

1) 你要開工同你有多少時間追POST - 呢個係你自已的私事.
2) 但.......功能 - 呢個係一般做法但唔咪個個TOPIC我會去做. 你有你去做, 其他人有其他人選擇自已想找的資料.
3) 有心冇心都係每個人的私事或私人選擇 ...
嗯...我看來被你擺了一道~

引用:
原帖由 sam524 於 18-6-2010 18:49 發表
有師兄話VVE銅芯唔掂...
其實我唔同意...
銅芯M4我自己有一支(第2代)...
買番黎只係煩個力同HOP UP...
換NPAS換HOP UP皮咩事都冇...
打得好爽...
多事o既多數都係第1代...
第1代d野比第2代差好多...
第3代又 ...
又唔好講到D WE 第一代甘不是
小弟和多位朋友就係第一水m4
起初真係火火地,睇得唔打得
彈匣漏氣 hop up 又唔得
唔係卡彈就小便彈
想買保品救一救
但係當時又無人出保品
朋友拎番去三X做保養
可是問題無改進
自己把心一橫
等人救不如我救人
用盡方法去救自己先
大完質係唔用第三方保品(因為當時跟本就無保品出)
到最後為一係買o左條二代內管救hop up(第一代hop up真係無得救 )
起初我地成班朋友去打gbb game
拎W@ D朋友會覺得我地枝YYE唔掂
打完後個個好奇怪
我地枝YYE無問題仲可以咁勁 (勁唔係power,係指一場game可以連發不停)
到今時今日都打o左好多好多場GBB game
影片都拍o左唔小(有片有真相,無片得個"吹"
我話完全無問題就一定呃你
但我有膽同大家講九成無問題

引用:
原帖由 DENON 於 18-6-2010 10:50 PM 發表

又唔好講到D WE 第一代甘不是
小弟和多位朋友就係第一水m4
起初真係火火地,睇得唔打得
彈匣漏氣 hop up 又唔得
唔係卡彈就小便彈
想買保品救一救
但係當時又無人出保品
朋友拎番去三X做保養
可是問題無改進 ...
贊同!
所以好奇怪,成日見到有人不斷彈VVE唔得,
又JAM又抄又"成"...我有2枝第一代既M4同1枝SCAR,,都係好小問題...
基本上用左新管新HOPUP+0.25G以上既BB彈就冇問題...
我會係到諗,,真係枝槍有問題定係用果個人有問題!?

&pid
引用:
原帖由 rYaN 於 19-6-2010 04:31 發表

贊同!
所以好奇怪,成日見到有人不斷彈VVE唔得,
又JAM又抄又"成"...我有2枝第一代既M4同1枝SCAR,,都係好小問題...
基本上用左新管新HOPUP+0.25G以上既BB彈就冇問題...
我會係到諗,,真係枝槍有問題定係用果個 ...
要同人講我玩像真貴價系統嘛
WE D "疑似GBB" 係低級數D架啦

此post 已變質了, 唉, 唔明白大家有乜好拗,

大家指責大家,兩邊都唔掂, 要改但改上來穩定程度因個個唔同手藝, 唔同零件, 咁邊有一定既結論?
好似144# 師兄講為拗而拗? co2對topgas? VVE比VVA仿真?

原裝程況下VVA super 比VVE槍穩定 ,咁是不是VVA結構一定比VVE穩定? 不一定, 多是質量問題
VVE牌子質量不穩定而容易出問題(工差,QC), 我應同它的結構穩定, 正如有好多用家修好後可以好打,
咁大家在玩代用VVA 系統程況一樣, 修好就好打/穩定, 就是這道理,我自已的槍沒問題
以個人主觀態度在爭拗, 已沒結論, 拗贏與輸沒有得益,
退一步海闊天空

呢位高人你說得"不太"對! 事實上YYE係級數比起YYA及其他系统係好大可能低好多級吓(由價錢作標準)! 最初期比人道一野一次過入左3支YYE M4 連12隻氣夾 ($12,000.00) 佢講平過買YYA真正GBBR連12夾, 我地係過氣wargame佬及過灑氣weekend warrior只係想放幾支似樣啲氣槍在天台處一路BBQ, 一路飲酒, 又射幾發回憶吓射真鐵時...... 點知一開盒就死"支槍死"...........中間又再比第二個人道買兩支INO......都係一樣, 近期有人話YYE得又射過佢支槍! 得左! 所以决定勁切幾支YYE(有膽式)等班佬友們weekend過吓手癮. 因為支(黃膽水)淨槍唔貴所以見到多小朋友玩(由其是YYE SCAR, 416...). YYE可以叫poorman YYA. 講真洗左錢唔想浪費, 邊個高人支YYA及同類係掂不防講條方出來給大家分享. 我覺得"掂"的標準唔係好高! 準唔準, hop-up得唔得唔咪主要因數, 夾小小漏氣唔成問題, 主要係九成運作時冇jam彈, 碎彈, 碎飛機嘴, jam 飛機jam Bolt, 一次爆灑啲氣! 運作上有七致八成 PT凹原裝槍表現就叫OK, 可以連強4粒鍾射吓射吓有單又有連發就叫pass.

發新話題