發新話題

我好想放棄......

引用:
原帖由 rho837 於 17-6-2010 16:35 發表
話時話"像珍"! 可能我"超錯"啦! 蘋果對蘋果比較. 用一支標準YYE M4 GBBR比YYA M4 GBBR來說的話, 計點數我覺得YYE M4"像珍"過支YYA M4!

a) 唔計個上下槍身板面手功出入和物料及尺吋等等.
b) 唔計成支搶的顏色及表 ...
師兄, 照d.s兄指的最小要6K相信指買Ino或派米,而
Point 2,3, 如講緊Charging Handle真係睇你買咩款.
Point 4, Bolt latch是指Bolt Carrier Key同pin = Bolt Carrier Key Screw?
Point 5,6, Buffer retainer及Pistol Grip Ino或派米 是真鐵樣式
Point 8, 師兄可以解釋直擊和反彈式嗎?
Point 9, 咸魚青菜各有喜好, 但GHK MAG是可以改PMAG的...
http://www.youtube.com/watch?v=X0_T2aAI7X4

引用:
原帖由 CWHS 於 17-6-2010 17:02 發表

Point 2,3, 如講緊Charging Handle真係睇你買咩款.
Point 4, Bolt latch是指Bolt Carrier Key同pin = Bolt Carrier Key Screw?
Point 5,6, Buffer retainer及Pi ...
http://www.youtube.com/watch?v=QvrN7aIhK8w   
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

其實兩個係統各有所好,小弟鍾意YYA SYS. 多D,但係大家都係玩GBB,
唔使分到咁清楚邊個好D既 , 總之GBB 就 係好玩過 AEG 咪算LOR
Ken's Custom Magpul M4  

引用:

Point 5,6, Buffer retainer及Pi ...
人地講原廠車wor
唔係講barbus同AMG  wor

引用:
原帖由 桸藍 於 17-6-2010 17:27 發表
其實兩個係統各有所好,小弟鍾意YYA SYS. 多D,但係大家都係玩GBB,
唔使分到咁清楚邊個好D既 , 總之GBB 就 係好玩過 AEG 咪算LOR
贊同!只要自己喜歡便可以了!不論是YYE定YYA定國狗都要汁!再唔係可以散砌!只要喜歡便可了!

只要自己喜歡的就是好槍!
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:

唔到頂wor
要象真唔係今呀

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 17-6-2010 17:31 發表

人地講原廠車wor
唔係講barbus同AMG  wor
我都係跟據D.S兄方面解說

無論w@定v ve system都唔係完美
一定有不完善地方
所以唔應該張兩者缺點放大再加以批評雙方用家
邊part有問題咪換左佢囉
正如我朋友話
"落到場,邊會禁得閒理你係w@定v ve system,起碼打到先"
落到場枝槍打唔到,ptw都無用
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 gainax 於 17-6-2010 02:03 發表
gbb hopup是 之P數? 咩牌子?  
會唔會hopup膠太鬆或緊? 可入彈去hopup膠到用野輕輕推粒彈至發射, 感覺一下鬆/ 緊? 定老鼠屎下壓不足?留意一下,最好拆出黎睇睇 ,正常有較hopup點都有d睇到
國9 cnc hop up
其實係gbb,hopup點叫正常?
thz
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 rho837 於 17-6-2010 16:35 發表
話時話"像珍" 可能我"超錯"啦! 蘋果對蘋果比較. 用一支標準YYE M4 GBBR比YYA M4 GBBR來說的話, 計點數我覺得YYE M4"像珍"過支YYA M4!

a) 唔計個上下槍身板面手功出入和物料及尺吋等等.
b) 唔計成支搶的顏色及表 ...
ds 師兄原來唔知咩叫apple to apple 嫁
唔怪得之

引用:
原帖由 Vindicator 於 17-6-2010 21:57 發表
無論w@定v ve system都唔係完美
一定有不完善地方
所以唔應該張兩者缺點放大再加以批評雙方用家
邊part有問題咪換左佢囉
正如我朋友話
"落到場,邊會禁得閒理你係w@定v ve system,起碼打到先"
落到場枝槍打唔到 ...
係呀師兄講得岩
落得場都係要支槍出到彈
呢個要求好低拿

引用:
原帖由 Lakuro 於 17-6-2010 16:16 發表

PS.WA Sys要穩定,耐用,準,我個人覺得所費絕對比WE M4黄銅膽Sys高,入場費HK$6K唔少得,講完~

同意呢句...玩gbb要穩定,耐用,準,真係唔好貪平買大陸件小弟係過來人由其是内部零件就算比你執到順都未必 ...
今yya 系统有幾間廠唔係人用今話la bor

引用:
原帖由 CWHS 於 17-6-2010 18:33 發表

我都係跟據D.S兄方面解說
你係佢代言人

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 17-6-2010 15:02 發表

師兄你打手來ga
做人玩野唔好聽片面之詞
我兩個sys都有wor
你今快打過YYE M4 支冇銅膽拿
打手?!
打乜?!
打狗?!
...
唔好意思,我讀書少,有少少睇唔明閣下之文筆
[做人玩野唔好聽片面之詞] <-唔明
[你今快打過YYE M4 支冇銅膽拿] <-何謂[今快]呢?閣下是否想寫[咁快]??

乜WE出咗open bolt M4 啦咩?我唔知喎,我玩過枝open bolt PDW 咋...我好似冇寫錯,難道閣下激動得滯睇錯?

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 17-6-2010 18:31 發表

唔到頂wor
要象真唔係今呀
嗯~我好似從來冇提過[像真]呢個字喎...
閣下唔係話我嘛?

發新話題