發新話題

我好想放棄......

今日專登請假整鎗
由9點整到現在,ching們其提及既方法都試過哂
-屈spring-解決左auto時hammer 問題, 但變左噴白煙, 20唔夠就冇氣
-semi時 double tap 未能解決
-prowin匣換上WA吹氣膠..未有改善
-新問題!!!條bolt 有時會kick係buffer tube, 而打磨buffer,buffer tub, 及落油, 條bolt亦冇表面異樣...

最好決擇:
1.揾Gunsmith
2.轉會..我們PDW....

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 11-6-2010 12:58 發表
今日專登請假整鎗
由9點整到現在,ching們其提及既方法都試過哂
-屈spring-解決左auto時hammer 問題, 但變左噴白煙, 20唔夠就冇氣
-semi時 double tap 未能解決
-prowin匣換上WA吹氣膠..未有改善
-新問題!!!條bo ...
既然師兄係Prime身, 不如將有問題的件換做Prime?

回覆 32# 的帖子

可惜prime好似冇單隻sear or hammer出售...
小弟唔太願意再洗千多元去"試"了

引用:
原帖由 lololo 於 11-6-2010 12:58 發表
-新問題!!!條bolt 有時會kick係buffer tube, 而打磨buffer,buffer tub, 及落油, 條bolt亦冇表面異樣...
BUFFER TUBE入面墊唔夠?

引用:
原帖由 ayaka 於 11-6-2010 13:25 發表

BUFFER TUBE入面墊唔夠?
己賞試墊至disable bolt lock 的短行程,
佢又唔係kick死, 大力拍1拍尾托,佢又會彈返上黎甘lor...

唉, 早排都好地地, 條ballistic 又靚,
係last sunday 打打下game就變成甘...

唔通..........支鎗撞

我都有過E個情形...我發現
Hammer spring太勁....個hammer直頭撐實左個bolt carrier
所以個bolt carrier有時會kick kick地

之後我直頭用番wa hammer, hammer spring
反而recoil勁番...rof快番

我都覺得WA呢套野特別多野易壞/要換...
準備賣左支Sentry(Magpul type...)
轉YYE

轉we啦~~~起碼第1年有人幫你整,唔駛煩

師兄真係登你唔抵旦係完全明白你心情

我第一枝GBB M4 係枝第一代井勝...完全唔得..又係用左超多錢換晒RA-Tech d parts...去到最後都係唔順
不過我冇放棄.買多兩枝..一枝G&P, 一枝Prime, 兩杷都好順
現在想試VFC個枝..

支Bolt carrier kick死係 Buffer tube 內有可能關個Fire selector事, 可能要換翻個原裝 YYA selector 會冇事! 可能!!!

YYA系统 最大問題係間間廠都有自己生產啲數據! 除YYA, 豬標及大陸仔自己出正廠夾, 其他牌子又出夾 Prowon 等等, 所以啲夾同配件打亂種! 可能有尺吋出入問題

最好方法係只玩一隻牌子嘅夾(eg. YYA夾)! 買支成品搶eg. 井性2010板(備免改內部件)! 如此出事機會小好多.

再唔咪玩YYE! 一間廠生產連自己出啲夾, 設計比YYA系统簡單, 所以佢冇乜操作問題, 改槍時放心好多, 個身值裝珍數外配件, 又有Tango單夾殼換, 不過早期出過批啲質量就真係XYZZZ... , 唔知現在有冇改善左.

我都係玩"早期井牲"過批! 重買左兩支又洗左一大筆$$$$$$$試配件! 我都明白你.......

引用:
原帖由 75ranger 於 11-6-2010 00:33 發表
問題2: 打full auto時不停變速。
解決方法:彈匣上氣膠過高,令Nozzle不能回到正常位置。我發現是Pro-Win的匣鎖位置呈小"R"角,令彈匣升高咗少少,我將槍的匣鎖兩個角位磨圓,枝鎗就正常番。如果都唔得,可以試吓用Pro-Win比井勝用嘅上氣膠。
但係我支井性打得耐左都係咁, 匣就完全一樣喇, 跟手換埋條2010BOLT就OKAY晒...

有時AGM都會咁, 不過拎份飛機出來, 抹一抹油又OKAY...
鵰。豹。狸。獅。狒

有無人收我支Sentry啊
買左吾夠兩個月喳

搞左成日, 換返原裝buffer tube, selector , 撞針spring, sear spring...拆埋粒圖釘...

居然好返9成

我果枝個hop up好煩
匣無問題.......
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 43# 的帖子

原裝既o野真係最好架...
小弟支o野換返隻豬P 既黑飛機...又醒神返...冇晒小便彈 & 垂槍嘔彈既情況
用ProXXX匣係頭幾槍冇咩力水咁...但係之後又槍槍有力...連發爆氣情況少左好多好多(有爆氣既情況出現可能係因為隻匣未暖返, 匣身仲有水氣)
而原本唔係好work 既豬P 匣又ok 返...用落仲扎實過ProXXX

發新話題