60 1234
發新話題

摩打終於壞咗。。(已修好!)

引用:
原帖由 ayaka 於 17-3-2011 14:14 發表
E種唔係好夠"杰"
已經好“杰”喇喎
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 17-3-2011 14:44 發表

已經好“杰”喇喎
塗好厚都OK! 如果薄D我就覺得唔夠"杰"

引用:
原帖由 ayaka 於 17-3-2011 14:54 發表

塗好厚都OK! 如果薄D我就覺得唔夠"杰"
如果靠矽膏防潮,我就覺得麻麻地喇,黏手黏腳,又怕黏到塵

回覆 43# 的帖子

我剩喺整返好支槍,一切好正常,由於我無量度過之前彈速所以無得比較,稍後會做run in連射幾隻甲睇下。隻CTW應該幾堅,就算同490功能一模一樣我都有賺!490仲要無貨!

我稍後會計摩打去UK,喺真係好咁,不過如果壞多一兩次咩都返曬黎,除非我投降唔打。

至於電子板防潮既物料叫咗CONFORMAL COATING,Google搵下會有,主要分噴同埋搽既,薄薄一層就夠,原理喺一層透明非導電層蓋過電子零件,唔需要好似泥膠玻璃膠咁厚蓋過曬。

個人prefer搽既。整好能夠做到基本防潮防水滴等,不過都喺唔建議囉PTW雨中較飛。。。

回覆 49# 的帖子

請問個CTW MOTOR係咪直上呢?

引用:
原帖由 Specter-X 於 17-3-2011 17:27 發表
我剩?整返好支槍,一切好正常,由於我無量度過之前彈速所以無得比較,稍後會做run in連射幾隻甲睇下。隻CTW應該幾堅,就算同490功能一模一樣我都有賺!490仲要無貨!

我稍後會計摩打去UK,?真係好咁 ...
唔該晒師兄提供資料,等我搵日出鴨記睇睇先!見你都寄摩打過去,攪到我心郁郁添

引用:
原帖由 ayaka 於 17-3-2011 17:47 發表
請問個CTW MOTOR係咪直上呢?
係!裝返個摩打齒之後就直上

CTW motor係吾係糟d ga?thx

引用:
原帖由 M2come 於 17-3-2011 21:36 發表
CTW motor係吾係糟d ga?thx
CTW摩打可以直接裝唔洗改嘢。唔覺槽,唔覺慢,用緊原裝電。

喺啲手工同用料好似無咁儬,例如個摩打上頭唔喺CNC。不過以原廠490咁差既聲譽,就算佢用鈦金屬都無用。

今晚會詳細測試再匯報一下,我會以公平“心態”去測試,唔一定原裝好啲。

引用:
原帖由 spec.ops. 於 17-3-2011 20:00 發表

係!裝返個摩打齒之後就直上
要注意原裝個摩打齒落咗一種超強力既硬膠痴死咗,我要落鑽先可以囉走粒機米。

引用:
原帖由 Specter-X 於 18-3-2011 12:22 發表

要注意原裝個摩打齒落?一種超強力既硬膠痴死?,我要落鑽先可以囉走粒機米。
咁大鑊?我果隻都鬆到喎!

期待師兄Report~~~

引用:
原帖由 Specter-X 於 18-3-2011 12:20 發表

CTW摩打可以直接裝唔洗改嘢。唔覺槽,唔覺慢,用緊原裝電。

喺啲手工同用料好似無咁儬,例如個摩打上頭唔喺CNC。不過以原廠490咁差既聲譽,就算佢用鈦金屬都無用。

今晚會詳 ...
極度期待師兄既包膠,因為o岩o岩死左隻490A.......

How much about the motor of CTW?

回覆 59# 的帖子

$7xx...!!!

60 1234
發新話題