發新話題

小心,水客騙子呃左我支槍,還想勒索我1000元

引用:
原帖由 militarygamer 於 31-3-2011 11:38 發表

“情節嚴重”才需要負上刑事責任
可以參考《中華人民共和國海關法》和《中華人民共和國海關法行政處罰實施條例》

你知唔知海關交你俾公安的時候,就唔再係講緊進出口的問題?
係講緊刑事問題?
你知唔知上面當你真槍定玩具,除左睇你玩咩動力之外
係講緊計你有幾多件部件?
你噤威威ga,why not 自己帶
錢解決到就唔係問題

引用:
原帖由 McDull 於 31-3-2011 11:39 發表

ANDY你咪理佢,呢D人好心著雷劈

掉返轉頭報公安話佢打比你兜售真槍.....

講笑咋

個騙子有無幫你帶過關都成問題, d師兄話過關查到要判7碌, 分分鐘枝槍重喺香港, 等比咗贖款, 又找新藉口屈完再屈 !
: )

好奇一問 , 明知帶槍返大陸係一件幾危險既大事(坐監勞改都不再話下, 如果大陸人唔識分講你偷運軍火就大件事)
咁因咩原因點解仲要帶返去? 沒槍不能生存嗎?

引用:
原帖由 MRXHING 於 31-3-2011 12:40 發表
好奇一問 , 明知帶槍返大陸係一件幾危險既大事(坐監勞改都不再話下, 如果大陸人唔識分講你偷運軍火就大件事)
咁因咩原因點解仲要帶返去? 沒槍不能生存嗎?
可能係堅料

你明知帶上去有事既仲要找水客幫你搞
夠竟你係抵死定羅黎搞我就無從判斷…
不過你如果係著緊支槍既話咪搵佢…
唔緊既咪買個教訓

唉! 早國無呢啲條例就點會比一班人運水撫魚! 發財呀! 班有錢人係大陸咪同米国一樣射家下新M4!

水貨佬玩吋係冇運行! 過關報吋多的是.......

"個騙子有無幫你帶過關都成問題, d師兄話過關查到要判7碌, 分分鐘枝槍重喺香港, 等比咗贖款, 又找新藉口屈完再屈 !" 呢條友一定"冇"幫佢帶上去! 只係成幾騙財! 只要你打去海關報料話佢身有屎就得家啦!

引用:
原帖由 militarygamer 於 31-3-2011 16:50 發表

我支槍已經預左拿不回來了,他根本就是要勒索我,這些水客走一日走一轉只得1-2百蚊,還不想盡辦法來敲詐我! 3000元我連成本價都不止!我買過支新都只不過千幾蚊,條PK獅子大開口,還夠膽死問我要我多個i-pad ...
乜你認為佢地1日只會走1轉

我識個專走電器既水客,養住2條女係SZ。

你咪試下"大"翻佢轉頭! 如果你唔比翻三仟我就張你啲資料寄掛號信比香港及大陸海關! 話懷疑有人......走私及運毒!

如果件事發生係我到...
我會放棄支槍, 憑自己所記得佢既樣, 去海關舉報佢, 順便做埋拼圖, 話曾經見過佢係邊到見到佢懷疑走私軍火

又或者
我會真係約佢出來... 真係俾佢想要既野... 但係係連同海關/內地公安人員配合 去捉佢... ( 冒險行為, 我估無咩人會做 )

發新話題