發新話題

小心,水客騙子呃左我支槍,還想勒索我1000元

引用:
原帖由 militarygamer 於 31-3-2011 10:40 發表
我200元請個水客把我價值1400的槍帶回大陸寄,個騙子收了我200元費用,上到大陸就完野,話不方便寄要我上面派人比1000元加一個i-pad盒如果不願與就把我的槍丟進垃圾桶,此人的手機號碼 6888xxxx 姓郭 (網上自稱性陳 ...
報警啦 你都識講佢勒索啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

D水客,三教九流,好人好者點會個呢D野,都係市井之徒居多,點會同你講道義
再者從一開始,你叫佢幫你帶支槍上去,你已經有犯罪既意圖
你俾錢佢,叫佢替你犯罪,亦唔見得光明磊落

樓主,你係咪遇到啲死老童(道友),佢係明知槍帶唔到過大陸,你給二百元佢味當有人送錢駛,過後明知你實想取回之槍再揾機會作一筆!當破財擋災把啦!或者你都唔甘心嘅,坩睇下當時係咪係香港上水火車站交手比佢托運,若係的話你可去上水警署報警,聽你所言真的話佢以犯了刑事罪行,你有佢電話號碼及網頁將知嘅嘢告知警方,相信佢真係飛得上坦!同時網上的師兄真係想幫你,將所知嘅話你聽,大陸公安對槍好敏感,尤其仿真槍,唔係數量問題,過大陸關被捜到的話未必罰錢了事坩簡單!當時視乎係節日或要做運動,另一個原因係公安看你唔順眼,需然大陸係有法例,但需否依足係佢哋啲隊長級以經可以話事,尤其出起事計你估公安局長會幫公安幹警還是幫你?小弟亦奉勸樓主有啲事明知係犯大陸法例,真的唔好刻意向國家挑戰,下塲一定淒慘!    

其實又無咁嚴重噶……
樓主試諗下,做得呢D嘢噶人,其實點會接散客?你一支槍先2舊水,我俾足3舊咧,一日可以走幾多轉?走幾多支?風險回報極度唔成比例喔……
所以掉翻轉頭諗,當買個教訓啦,諗下其他辦法咯……
獠仔

引用:
原帖由 militarygamer 於 1-4-2011 01:39 發表

只怪我當時愚蠢。。
其實我問過香港物流公司好多間都不肯寄,大陸開的物流公司話大陸寄來香港或國內寄他們就有辦法,但是香港寄上去就好麻煩,數量少也不願意接,建議我自己請水客,他不知道我遇上水客卻是 ...
公開要各師兄們跟你討論可行的犯法方法
師兄你也想的太多了

嘩! 重想寄槍去大陸! 呢啲犯法我地唔會做.......

樓主都係死左條心吧啦,如果我有方法安全運上去就一早發左啦....

You have intention to break the PRC law from the first beginning, can’t blame anyone!!!

引用:
原帖由 militarygamer 於 1-4-2011 01:39 發表

只怪我當時愚蠢。。
其實我問過香港物流公司好多間都不肯寄,大陸開的物流公司話大陸寄來香港或國內寄他們就有辦法,但是香港寄上去就好麻煩,數量少也不願意接,建議我自己請水客,他不知道我遇上水客卻是 ...
都係果句算把啦........唔好再諗住寄上去嘞一個唔覺意衰左你就真係麻煩
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

唔好做傻事,停一停,諗一諗,方為大師傅

槍就唔好諗住要啦,玩下佢都ok gei
同佢講話ok 係大陸交, 叫佢出黎面交, 約個地方, 你去先見到佢有帶出黎, 你就call 公安啦.

對唔住都要講句, 抵死!

引用:

只怪我當時愚蠢。。
你都幾好笑
有既我唔自己做番

講左甘耐...點解你要拎番大陸先?

發新話題