16 12
發新話題

改MIAD 補圖

改MIAD 補圖

話說上回改完隻ERGO, 覺得唔夠實淨..
所以都係改返老本行.M記. 初呢報到既時候話過會補相, 今次終於可以實踐.
唔知係咪改過一次, 今次快手好多. 用左2 個鐘就搞掂.
講開又講M記D膠易挫好多好多..

OK..
去片.

1. 要界走中間

2. 挫走個頂.

3. 完成應該係咁.

4. 然後要挫前GRIP 位.

5. 最後CUT 個BASE.

6. 係GRIP 後, 開穿走線.

7. 搵機米度位, 鑽穿. 上鑼絲....搞掂..

希望今次既圖幫到大家..

其實挫前GRIP 位, 最好係上落隻GRIP 到挫, 咁就唔駛驚挫多左, OR 唔會挫爛.

反而覺得用MOE, 唔就位, 仲難挫..

引用:
原帖由 Elf 於 17-5-2011 20:01 發表

he drills 4 holes on the MIAD bottom plate, identical locations to the ones on the original plate and screw the 4 hex screws through the MIAD plate onto motor.
Thanks for the add-on.

引用:
原帖由 spec.ops. 於 17-5-2011 22:51 發表

同意,今次真係改得仲好,不過走後出線真係難d清粉
呢樣係唯一缺點...
BTW, 大家打幾多飛會清一清D 粉??

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2011 20:14 發表
jpg兄今次整得超靚仔

想請教jpg兄會唔會定期拆出黎清下d碳粉呢?
有日想拆清潔下....唔記得左原來要溶番兩點先拆到
我唔係成日打, so far 都冇拆過出黎..
BTW, 有噴(氣)槍可唔可以唔駛拆出黎呢??
呢D maintenance 野都係要參考咁多位..

引用:
原帖由 ohnavi 於 17-5-2011 20:22 發表
實在太好心機了
其實有工具好快手..
2-3個鍾搞掂...
CUT,CUT,CUT, 挫挫挫, 搞掂..

引用:
原帖由 spec.ops. 於 18-5-2011 13:57 發表

我次次清
嘩, 咁後走線真係好唔方便喎...

引用:
原帖由 ayaka 於 18-5-2011 18:16 發表

但走入面就要偷更薄...怕有危險
係要偷到超簿...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 18-5-2011 19:30 發表

靚係萬歲既,最多工序繁複D?
哈哈, 咁又係, 都係焊兩點者, 幾秒鍾既事...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 19-5-2011 06:54 發表

所以都冇咩影響,放心
睇見magpul咁好改,自己就踩左落ergo度,有排攪...
改ERGO 唔係唔好, 不過改完有機會唔實淨...
好似我咁, 個隻要改到好簿, 唔穩陣.
失敗又未之於, 不過隻GRIP 唔係太適合改.
或者係我功夫唔夠好..

引用:
原帖由 spec.ops. 於 19-5-2011 13:46 發表

我果隻係硬Grip,應該ok既,不過係D料好硬
哦 你個隻係HARD GRIP, 係咪最外層都係硬膠??

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-5-2011 00:08 發表

正是!硬到high high果隻!
咁呢隻改得過喎...
不過揸起上黎,冇咁好揸..

引用:
原帖由 spec.ops. 於 19-5-2011 06:54 發表

所以都冇咩影響,放心
睇見magpul咁好改,自己就踩左落ergo度,有排攪...
每日改D每日改D, 好快搞掂啦..
加油, 等睇你個隻...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-5-2011 07:04 發表

唉,每次磨都係磨出粉狀,真係有排攪
係呀, 所以一定要有好既挫..以前一挫走天涯.
而家幾把唔同既, 快手好多.

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-5-2011 17:47 發表

我用機去飛都係出粉狀,進度緩慢
哈哈, 慢慢黎啦...
可能你要買D新玩具先刺激到搞掂去啦..
加油...等睇你完成品..

16 12
發新話題